Menü
Menü
Norvégia, a fjordok országa 2023
Norvégia / Oslo / Oslo
Utazás módja: Repülővel
Ellátás: Félpanzió
Szálláskategória: Hotel ***
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 168222
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Oslo

Elutazás Budapest- Liszt Ferenc Repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Oslóba, transzfer a szállodába. Menetrendtől függően lehetőség van a város felfedezé­sére. 

2. nap: Oslóból Lillehammerig (190 km)

Reggeli után Norvégia legnagyobb tava, a Mjøsa-tó mellett érkezünk Hamar városába. Rövid séta a vá­rosban, láthatjuk a dóm romjait a katedrálist formázó üvegtető alatt, a Viking Hajót, az Olimpiai Arénát, a Néprajzi Múzeumot a ré­gészeti feltárással és a botanikus kerttel együtt. Az olimpia város, Lillehammer felé utazunk tovább. Ismerkedés a várossal: olimpiai létesítmények, szabadtéri skanzen (a Maihaugen dombon mintegy 125 épület, XII. sz-i árboctemplom, parasztudvar). Vacsora és szállás Lillehammerben vagy környékén.

3. nap: Gudbrands völgye és a Lang-fjord, Ringebu (320 km)

Reggel Gudbrands völgyébe indu­lunk, útközben pihenőt tartva Rin­gebu városában, melynek oszlopos, bazilikaszerű árboctemploma a XIII. sz.-ból való. Dombas városán ke­resztül, Andalsnes érintésével uta­zunk Moldéba. Afarnesnél komppal kelünk át a Lang-fjordon. Vacsora és szállás Moldéban vagy környé­kén lesz.

4. nap: Óriások ösvénye, Geiranger-fjord hajóval (300 km)

Trollstigen Norvégia legszebb hegyi útja, lélegzetelállító sziklafalakkal, szirtekkel, szerpentinekkel és 1400- 1500 méterről alázúduló vízesések­kel. Komppal kelünk át Lingéből Eidsdalba, a fjord menti faluba, majd a mai nap csúcspontja, a Ge­iranger-fjord felé vesszük utunkat. A „SAS” úton keskeny, kanyarokkal teli hegyvidéken utazva tűnik elénk Norvégia legszebb fjordja, a 18 km hosszú, 1600 m magas sziklafa­lak közé szorított Geiranger-fjord. Geirangernél hajóra szállunk, és élvezzük a játékos természetet, ahogyan a fjord összeölelkezik a sziklafalakkal. Egy órán át utazunk a vízesésekkel tarkított fjordon, köz­ben fotózhatjuk a fjord partja fölé emelkedő meredek sziklafalakat. Hellesylttől autóbusszal utazunk tovább a Nord-fjord vidékére, Forde (vagy környéke) felé, ahol vacso­ránk és szállásunk lesz. 

5. nap: Sognefjord és Bergen (310 km)

Ezen a napon a Sognefjord mentén haladunk Lavikba, ahol kompon ke­lünk át a fjordon Oppedalba. Bergen irányába utazva tovább élvezzük az út menti panorámát. Bergen felé közeledve a híres zeneszerző Edvard Grieg emlékének zenéjét hallgatva adózunk, aki később trollok dombjára költözött elvonulva csendes magányába. A fjordok fővá­rosaként ismert, két hegy határolta Bergen szépsége megszédíti a lá­togatót. Városnézésünket a kikötő negyednél kezdjük. Megtekintjük Bergen várát, a halpiacot, láthatjuk a híres Mária templomot (nyitvatartás függvényében), a Dómot. Bryggennél, a Hansa rakparton folytatjuk sétánkat, melynek jellegzetes fa épületei a kikötőre néző hangulatos oromfalakkal a világörökség része. A városnézést követően felvonóval (felvonójegy!) a város felett magasodó Floyfjellet kilátóba érkezünk, ahonnan páratlan kilátásban gyönyörködünk a városra, valamint az előtte elterülő Bergen kikötőre és az azt körülvevő hegyekre. Szállás Bergenben. 

6. nap: Hajóval a Sognefjordon, Gudvangen, Borgund és Gol (280 km)

Utazásunk másik csúcspontjához érkeztünk. Izgalmas utakon uta­zunk a csodálatos vossi tó partjá­nál Voss településre, ahol lehetőség van a XIII. sz-i kőtemplom megte­kintésére, a Stalheim kanyonon át a Sognefjord melletti Gudvangenbe. Fakultatív ajánlatunk: Élvezze a fjordok királyának egyedülálló ter­mészeti szépségét! Mintegy másfél órán át hajózunk a fjord legszűkebb ágán, lélegzetelállító sziklafalak és lezúduló vízesések között. (Aki nem vesz részt a hajóúton, autóbusszal folytatja az utazást.) Élményteli ha­jóút után Flamból autóbusszal uta­zunk az eredeti és a legszebbnek tartott Borgund árboctemplomához (belülről lehetőség függvényében). A téli üdülőközpontba, Golba az esti órákban érkezünk. Gol környéki szállásunkon vacsora várja utasa­inkat. 

7. nap: Goltól Oslóig (240 km)

Reggeli után a Hallingdal völgyben utazunk Oslo felé, rendkívül szép, változatos tájon keresztül. Útközben pihenőt tartunk a Kroderfjord partján, ahonnan szebbnél-szebb képeket készítve folytatjuk utunkat a főváros felé. Oslóba érkezve ismerkedünk a fővárossal: Királyi Palota, Par­lament, városháza, Vigeland park, Bygdöy Múzeumsziget a viking ha­jókkal. Szabadidőben ismerkedhet a város titkaival. Vacsora és szállás Oslóban lesz. 

8. nap: Oslo – Budapest

A reggeli elfogyasztása után me­netrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Buda­pestre.


Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 07.06., 08.10.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 529.500 Ft / 1.358 EUR
*(Kis csoportos létszám felár: 42.000 Ft / 108 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 55.000 Ft / 143 EUR
1 ágyas felár: 135.000 Ft / 346 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 5.600 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 7.280 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 9.200 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x félpanzió


Fakultatív programok (15 főtől):
Hajózás a Sognefjordon:
18.500 Ft / 47 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 1200 NOK
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 90 NOK

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 30 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-29 fő esetén: 42.000 Ft / 108 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 7 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 7x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora )

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy után venné igénybe.
16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy után venné igénybe.
11500
3. fő felára pótágyon reggelivel Budapesten
Kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy után venné igénybe.
10000
Hajózás a Sognefjordon

47 EUR

18500

Vidéki felszállás tájékoztató buszos utakhoz >>


Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 07.06., 08.10.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 529.500 Ft / 1.358 EUR
*(Kis csoportos létszám felár: 42.000 Ft / 108 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 55.000 Ft / 143 EUR
1 ágyas felár: 135.000 Ft / 346 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 5.600 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 7.280 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 9.200 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x félpanzió


Fakultatív programok (15 főtől):
Hajózás a Sognefjordon:
18.500 Ft / 47 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 1200 NOK
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 90 NOK

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 30 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-29 fő esetén: 42.000 Ft / 108 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 7 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 7x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora )

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!