Menü
Menü
A Baltikum fővárosai és Finnország - autóbusszal 2023
Észtország / Tallin / Tallin
Utazás módja: Busszal
Ellátás: Reggeli
Szálláskategória: Hotel ***
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 168228
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Varsó (740 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten és Parassapusztán keresztül Szlovákiába, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Utunkat a Zólyom-Jablonka útvonalon folytatjuk tovább Lengyelországba. A lengyel fővárosba Varsóba a kora esti órákban érkezünk. A világháború után egységes barokk stílusban újjáépített történelmi belvárosában sétálunk. Megtekintjük a Királyi Palotát, a Tudomány és Kultúra palotáját (kívülről). A varsói városnézés   Szálláshelyünkre az esti órákban térünk, ahol vacsorával várnak bennünket. 

2. nap: Varsóból Vilniusba (460 km)

Reggeliket elfogyasztva Litvánia fővárosába, Vilniusba utazunk. A délutáni órákban városnézés során ismerkedünk a litván fővárossal. Vilniusban sétálunk a hangulatos óváros barokk épületei között: Szent Szaniszló és Szent László katedrális a harangtornyával, Gediminas-torony, a városkapu (világörökség). Szállásunk Vilniusban vagy környékén lesz. Repülővel érkező utasainknak transzfer a szállodába (a repülőn való utazás egyénileg történik, majd Vilnius repülőteréről irodánk gondoskodik Utasaink transzferéről a szállodába).

3. nap: Trakai vízivára és nemzeti parkja – Kaunas

Reggelinket elfogyasztva, a litván hercegek középkori rezidenciájához, Trakai lovagvárához gyönyörű 200 tóból álló tórendszer és parkok között érkezünk. A litván nagyhercegség egykori központjában teszünk sétát. Igazán fotogén látvány a vízzel körülvett téglagótika jegyében emelt vízivár látványa, ahova mi is betekintünk. Elbúcsúzunk Vilniustól, Kaunas felé vesszük utunkat, mely Litvánia második legnagyobb városa. Estére térünk szálláshelyünkre.

4. nap: Kaunas és a balti Versailles: Rundale kastélya 

Sétálunk a belvárosban, mely egykoron Litvánia fővárosa is volt. Láthatjuk a város ikonikus téglagótika stílusú Perkunas házát, a Városházát (Fehér Hattyúház) és a Vytautas templomot. Rundale kastélya felé teszünk kitérőt. A háromszárnyú épület ma állami rendezvényeknek ad otthont. Látogatást teszünk a kastély termeiben és szépen rendezett parkjában is. Lettországba utazunk tovább, útközben Rundale kastélyánál teszünk kitérőt. A gyönyörű barokk kastélyt a Baltikum Versailles-ának is szokták nevezni. Lettország egyik legszebb épülete. A kastély tervezője ugyanaz az olasz származású építész, Rastrelli volt, aki Szentpéterváron a Téli Palotát tervezte. Szállásunk 2 éjszakán át Rigában vagy környékén lesz.

5. nap: Riga titkai | Turaida várkastélya és Jurmala tengerparti üdülőhelye

Reggeli után a lett fővárossal, a Baltikum legszebb városával ismerkedünk. Számtalan építészeti műemlék található a városban a legkülönbözőbb korokból. Láthatjuk a Dóm épületét, Európa második legnagyobb orgonájával. A XIV. századi kastély és a középkori óváros a lőportoronnyal, kereskedőházakkal a világörökség része. Sétánkat követően egyénileg keresheti fel Riga rejtett titkait, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a méltán híres és kedvelt kiránduló célpont felé vesszük az irányt! Turaida szépen restaurált várkastélya gyönyörű 42 hektáron elterülő fenyőerdő közepén található, mely ma múzeum és természetvédelmi terület is egyben, tele történelmi, kulturális és régészeti emlékekkel. A történelmi emlékeket magunk mögött hagyva az olasz Riviérát idéző, hangulatos tengerparti üdülőhelyre, Jurmalára látogatunk. Sétálunk hangulatos tengerpartján, a bátrabbak megfürödhetnek az északi-tenger vizében. Szálláshelyünkre térünk vissza.

6. nap: Tallinn, az észt Hanza-város 

Megreggelizünk, majd Észtország fővárosa, Tallinn felé utazunk tovább. A városba érkezve ismerkedünk a festői Finn-öbölben fekvő várossal. Tallinn megőrizte hajdani, gazdag Hanza-város jellegét. Sétálunk látványos felsővárosában, ahonnan szép rálátás nyílik a városra és a kikötőre. Felkeressük a gótikus városkápolnát, ahol Európa második legnagyobb orgonáját láthatjuk. Szállásunk 2 éjszakán át Tallinn-ban vagy környékén lesz.

7. nap: Tallinn vagy Helsinki hajóval 

Reggeli után szabadidőben egyénileg ismerkedhet az észt fővárossal vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Egész napos hajókirándulásra hívjuk a Finn-öbölészaki partjára. Utunk célja Helsinki, a finn főváros. Olyan fővárosba toppanunk, ahol bicikliző, sétáló emberekkel találkozhatunk, kellemes parkokban sétálhatunk és minden utcasarkon élvezzük, hogy itt vagyunk! Igazi gyöngyszem Helsinki ahol helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk a város nevezetességeivel: dóm, parlament, szikla-templom, Sibelius emlékműve. Szabadidő a városban. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

8. nap: Tallinn – Riga – Keresztek hegye és Kaunas  

Reggeli, majd az észt fővárosból Rigán keresztül Kaunas felé utazunk. Repülős utasainknak menetrendtől függően szabadidő, majd transzfer a Tallin repülőterére, hazautazás. Autóbuszos utasainkkal a Rigai-öbölmentén haladva élvezzük a végtelen tenger látványát. Meglátogatjuk a Keresztek hegyét (kívánságok ezreinek keresztje), mely hívőknek és nem hívőknek egyedülálló élményt nyújt. A kb. 10 méter magas dombon több, mint százezer különböző méretű kereszt található. Szállásunk Kaunasban vagy környékén lesz.

9. nap: Czestochowán át Katowicéig (730 km)

Reggeli után Kaunastól Lengyelország, Krakkó felé indulunk. Útközben a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyét, „Lengyelország lelki fővárosát”, Czestochowát keressük fel. Évente 4-5 millióan keresik fel a híres Fekete Madonnát. A magas dombon emelkedő, védőfalvakkal és parkkal övezett egyházi együttest nevezik Jasna Górának (Fényes Hegynek) ahová érkezünk. Sétánk során betekintést kapunk avárfalak mögé: láthatjuk a czestochowai Fekete Madonnát a szentéllyel, mely a lengyel nemzet kultuszhelye. Szállásunk Katowicében vagy környékén lesz.

10. nap: Katowice és Zsolna – Budapest – Szeged (390 km)

Reggelink elfogyasztása után Katowicével ismerkedünk. Katowice fiatal város, nem hasonlítható össze Krakkóval, Varsóval vagy Wroclaw-val! Az alig 1500 éves iparvárosban városban teljesen egyedülálló ötletet valósítottak meg: modern múzeumot a föld alatt természetes fénnyel körülötte múzeumparkot kialakítva. A régi bányához tartozó vörös téglás épületeket is felhasználták a múzeum céljainak megfelelően. Sétálunk a belváros szecessziós épületei között, majd hazafelé indulunk. Útközben Zsolnán tartunk pihenőt, ismerkedünk a város gyönyörűen felújított főterével. Hazaérkezés Parassapusztán át Budapestre az esti órákban, utazás tovább Szegedre.

 

Csatlakozhat körutazásunkhoz repülővel is! Érkezés a 2. napon a vilniusi repülőtérre, transzfer a szállodába. 3-7. nap reggelig a leírás szerinti programon vesznek részt. Visszafelé: Transzfer a Tallin repülőterére a 8. napon, hazautazás Budapest/Ferihegyre


Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 05.26., 07.14., 08.11.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj autóbusszal: 319.500 Ft / 852 EUR
Részvételi díj repülővel: 349.500 Ft / 932 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 25.000 Ft / 67 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 55.000 Ft / 147 EUR 
1 ágyas felár autóbusszal: 124.000 Ft / 331 EUR
1 ágyas felár repülővel: 89.000 Ft / 237 EUR  
9x vacsora felár (buszos, 20 főtől): 105.000 Ft / 280 EUR
6x vacsora felár (repülős, 20 főtől, 2-7. napokon): 76.500 Ft / 204 EUR


Utasbiztosítás (Classic) autóbusszal: 7.000 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) autóbusszal: 9.100 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) autóbusszal: 11.500 Ft
Utasbiztosítás (Classic) repülővel: 4.900 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) repülővel: 6.370 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) repülővel: 8.050 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal, vagy repülővel
Elhelyezés: 9 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 9x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Hajókirándulás Helsinkibe:
43.500 Ft / 116 EUR
Turaida várkastély és Jurmala Beach kirándulás: 7.000 Ft / 19 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 60 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 40 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 25.000 Ft / 67 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Parassapuszta (határ) útvonalon, vagy Vilniusban repülőgéppel. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülős csatlakozáshoz repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! Repülős utasoknál az éjszakák és ellátás száma eltér a buszostól! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 9 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3-4* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 9x reggelis ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 9x vacsora ellátást

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Jelentkezéskor kérjük jelezze, hogy előtte vagy utána kívánja igénybe venni.

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Jelentkezéskor kérjük jelezze, hogy előtte vagy utána kívánja igénybe venni.

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Jelentkezéskor kérjük jelezze, hogy előtte vagy utána kívánja igénybe venni.

10000
Hajókirándulás Helsinkibe

113 EUR

43500
Turaida várkastély és Jurmala Beach kirándulás

19 EUR

7000

Vidéki felszállás tájékoztató buszos utakhoz >>


Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 05.26., 07.14., 08.11.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj autóbusszal: 319.500 Ft / 852 EUR
Részvételi díj repülővel: 349.500 Ft / 932 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 25.000 Ft / 67 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 55.000 Ft / 147 EUR 
1 ágyas felár autóbusszal: 124.000 Ft / 331 EUR
1 ágyas felár repülővel: 89.000 Ft / 237 EUR  
9x vacsora felár (buszos, 20 főtől): 105.000 Ft / 280 EUR
6x vacsora felár (repülős, 20 főtől, 2-7. napokon): 76.500 Ft / 204 EUR


Utasbiztosítás (Classic) autóbusszal: 7.000 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) autóbusszal: 9.100 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) autóbusszal: 11.500 Ft
Utasbiztosítás (Classic) repülővel: 4.900 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) repülővel: 6.370 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) repülővel: 8.050 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal, vagy repülővel
Elhelyezés: 9 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 9x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Hajókirándulás Helsinkibe:
43.500 Ft / 116 EUR
Turaida várkastély és Jurmala Beach kirándulás: 7.000 Ft / 19 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 60 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 40 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 25.000 Ft / 67 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Parassapuszta (határ) útvonalon, vagy Vilniusban repülőgéppel. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülős csatlakozáshoz repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! Repülős utasoknál az éjszakák és ellátás száma eltér a buszostól! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 9 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3-4* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 9x reggelis ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 9x vacsora ellátást

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!