Menü
Menü
Erdély gyöngyszemei
Románia / Körutazás Erdélyben / Körutazás Erdélyben
Utazás módja: Busszal
Ellátás: Félpanzió
Szálláskategória: Egyéb
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 177499
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

utazás módja: busz
időtartam: 5 nap / 4 éj
ellátás: félpanzió
szállás: Csíkrákosi fogadó házaiban
szobák felszereltsége: létszámnak megfelelő ágy, szekrény, saját fürdőszoba berendezés a tulajdonos ízlése szerint)
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy plasztikkártyás személyi igazolvány
Románia  hivatalos fizetőeszköze: Román Lei - RON

Felszállási lehetőségek:
  • 05:15 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 06:30 Kecskemét, AUCHAN Dunaföldvári út 2.
  • 07:45 Szeged, TESCO, Rókusi krt. 42.
Program:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás két pihenővel Gyulafehérvárig, ahol rövid városnézés keretében ismerkedünk Erdély hajdani fővárosával. Gyulafehérvári sétánk után folytatjuk utunkat Csíkrákosra, ahol a Cserekert Fogadóban hagyományos székely vendégszeretettel várnak minket. Szállásunk a Cserekert Fogadóhoz tartozó, a fogadótól maximum 600 méterre lévő házakban lesz , saját fürdőszobás szobákban.

A reggelit és a vacsorát mindig a Cserekert Fogadó éttermében szolgálják fel, a házaktól a fogadóhoz át kell majd sétálnia mindenkinek. A bőséges reggelit mindenkinek felszolgálják, reggelire minden nap hidegtálat, lekvárokat és egyféle melegételt kapunk, ha valaki kér még, jelezze és hoznak szívesen. A vacsora háromfogásos, igen bőséges, ha valaki ennek ellenére még kér, adnak pluszt. Megkérünk mindenkit, ne éljünk vissza vendégszeretetükkel, azért ne kérjünk még ételt, hogy elvigyük magunkkal. Ha valaki el szeretne vinni ételt, jelezze, összecsomagolják és ki tudja fizetni a helyszínen.

2. nap
Reggeli után (kb. 09:00) indulunk Erdély talán legszebb torlasz tavához, a Gyilkos-tóhoz. Keresztülsétálunk a Pokol kapuján, majd elérünk a Pokol tornácára végül elénk tárul a Fekete-torony sziklaszirt. A Békás-szoros a Keleti Kárpátok leghosszabb és legszebb szurdokvölgye, 200-300 m magas függőleges sziklákkal határolva. Kirándulásunk után visszautazunk Csíkrákosra, megvacsorázunk.

3. nap
Reggeli után Csíkszeredára látogatunk. Csíkszeredai programunk után visszamegyünk Csíkrákosra, ahol szalonnasütéssel, házi sajt-, túrókóstolóval várnak minket. Ezután a finom program után megnézzük a marosfői kolostort, majd a Maros folyó forrásához is ellátogatunk. Visszaindulunk Csíkrákosra, megvacsorázunk.

4. nap
Reggeli után a Parajdi sóbányát látogatjuk meg. A maradandó élményt nyújtó bánya látogatás után Korondra utazunk, ahol a híres korondi kirakodóvásárt nézzük meg, kedvünkre válogathatunk, vásárolhatunk a kínált portékákból. Ami itt nincs, az nincs is!

5. nap
Reggeli után elbúcsúzunk Székelyföldtől és hazaindulunk. Útközben megállunk Marosvásárhelyen és idegenvezetőnkkel sétálva ismerkedünk a várossal. Marosvásárhelyi sétánk után hazaindulunk, folyamatosan utazunk rövid pihenőkkel. A forgalmi viszonyoktól és a határon való várakozástól függően az esti órákban érkezük meg Budapestre.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: utazás busszal, idegenvezetővel, 4 éj csíkrákosi fogadó házaiban félpanzióval, szalonnasütés sajt-túró kóstolóval, kirándulások a program szerint.

Tájékoztató belépő árak : Kb. 50-60 RON






A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: utazás busszal, idegenvezetővel, 4 éj csíkrákosi fogadó házaiban félpanzióval, szalonnasütés sajt-túró kóstolóval, kirándulások a program szerint.

Tájékoztató belépő árak : Kb. 50-60 RON