Menü
Menü
Felfedezőúton Kubában pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén 2020
Kuba / Körutazás Kubában / Körutazás Kubában
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Teljes ellátás
Szálláskategória: Hotel ****
Szobatípus: 2 ágyas szoba, előfoglalási akció!
Időtartam: 10 éj
Utazás azonosító: 216951
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.
csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Előfoglalási kedvezmény
3 hónappal indulás előtt: 30 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 15 000 Ft/fő


Ismerje meg az igazi Kubát, a hangulatos koloniális városok, csodás természeti kincsek, fehérhomokos tengerpartok, a salsa, a rum és a világ legjobb szivarjainak otthonát!


Dátum 2020. október 30 – november 11.
Időtartam 13 nap/10 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 16 óra
Elhelyezés 4 csillagos szállodákban
Ellátás 5 éjszaka teljes ellátás, 5 éjszaka all inclusive a tengerparton
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 20 fő

 

 
Felfedezőúton Kubában pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén ajánlatunk programleírása
 

1-2. nap: Havanna

Elutazás Budapestről az esti órákban, utazás isztambuli átszállással Havannába, éjszaka a repülőn. Érkezés másnap a reggeli órákban, transzfer a szállodába. Egy kis felfrissülést és az ebédet követően megismerjük a Forradalom teret, majd látogatást teszünk a rum múzeumban, ahol megismerhetjük a rumkészítés folyamatát és meg is kóstolhatjuk Kuba nemzeti italát. Szállás Havannában (3 éj), vacsora a szállodában.

3. nap: Havanna, Cojimar


Délelőtt a világhírű író, Hemingway emlékhelyeit keressük fel. Látogatás Finca Vigia-ban (Hemingway volt rezidenciája). Cojimar halászfaluban megnézzük Heminway szobrát majd Havannában az Ambos Mundos szállodát. Az ebédet követően séta az UNESCO Világörökség részét képező történelmi óvárosban: Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja. Végül a La Floridita bár – Hemingway egykori törzshelye és a Kapitólium következik. Vacsora a szállodában.

4. nap: Vinales

Egész napos kirándulás Pinar del Rio tartományba, ahol a világ legjobb dohányát termesztik (októberben ültetik a palántákat, így a szivarsodrásnak nincs még alapvetően szezonja). A kilátóból elénk tárul a festői szépségű Vinales völgy különleges, boglya alakú hegyeivel. Megtekintjük a monumentális Mural de la Prehistoria falfestményt, majd megebédelünk egy helyi organikus farmon, mielőtt ellátogatnánk az Indián barlangba, ahol csónakázunk is egyet. Délután visszautazás Havannába, vacsora a szállodában.

5. nap: Guama, Cienfuegos


Reggel elutazás Havannából Cienfuegos felé, útközben megállunk Guamában, a Montemar Nemzeti Park szívében. Látogatás a La Boca krokodilfarmon, hajózás a Tesoro lagúnán az indián faluig, ami egy Kolumbusz korabeli falu másolata. A következő megálló a Dél gyöngyszemének is nevezett Cienfuegos lesz. A francia gyarmatosítók által alapított városka gyönyörű öbölben épült, séta a tengerparti sétányon, majd a belvárosban, ahol a José Marti teret és a Tomas Terry színházat is láthatjuk kívülről. Szállás Cienfuegosban, vacsora a szállodában (1 éj).

6. nap: Trinidad, Sancti Spiritus

A délelőttöt Trinidadban töltjük, ahol visszarepülünk a gyarmati korba, megtekintjük a Plaza Mayor-t, a Romantikus múzeumot és a híres trinidadi koktél lelőhelyére, a Canchancara bárba is ellátogatunk, ahol meg is kóstoljuk a tipikus kubai italt. Ebéd egy helyi étteremben, majd továbbutazás az Escambray hegységen keresztül, ellátogatunk a Cukormalmok völgyébe, útközben láthatjuk az Iznaga család hajdani birtokának tornyát.  Délután érkezés Sancti Spiritusba, Kuba egyik első településére. Ismerkedés a koloniális kisvárossal, majd transzfer Cayo Santa Maria szigetére. Szállás a tengerparti szállodában all inclusive ellátással (5 éj).

7-10. nap: Cayo Santa Maria


Kikapcsolódás a sziget fehérhomokos tengerpartjain. Fakultatív programok a helyszínen foglalhatóak.

11. nap: Santa Clara


Kijelentkezés a szállodából, visszautazás Havannába. Megállunk a Che Guevara mauzóleumnál, majd megebédelünk egy helyi étteremben a környéken. Szállás és vacsora Havannában (1 éj).

12-13. nap: utazás Budapestre


Kora reggel transzfer a havannai repülőtérre, elutazás caracasi megállóval és isztambuli átszállással, éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre másnap a kora délutáni órákban.

A programok sorrendje változhat!

 
FONTOS INFORMÁCIÓ:

Kuba európai szemmel egy nagyon különleges, egzotikus ország a Karib-térségben, ugyanakkor jellemzőek rá olyan helyi sajátosságok, mely a turistákat kellemetlenül érintheti: az egyetlen legális politikai párttal (Kubai Kommunista Párt) rendelkező szocialista berendezkedésű országban az ideológiai oktatást már első osztályban megkezdik. Általános a szegénység, külföldi termékekhez szinte lehetetlen hozzájutni, a cégek államosítottak, így nincs a számunkra megszokott piaci verseny, ami sokszor sajnos a szolgáltatás rovására megy, a dolgozók pedig nem motiváltak kellően a munkájuk elvárható elvégzésére. Ebből fakadhat az, hogy a barátságos helyiek esetleg zárkózottnak, szűkszavúnak tűnnek, esetleg problémák adódnak bizonyos szolgáltatások terén. Előfordulhat áramszünet, vízhálózati problémák, vagy akár csúszások a mosodában.

Mind e mellett Kuba biztonságos, igazi turistaparadicsom, tárt karokkal várják a kultúrájukra és országukra kíváncsi látogatókat, így méltán népszerű és közkedvelt azon utazók körében, akik szemet tudnak hunyni az apróbb kellemetlenségeken, és hagyják, hogy az ország természeti kincsei és kulturális örökségei elvarázsolják. Tapasztalt idegenvezetőnk tökéletesen átlátja a kultúráink és társadalmi berendezkedéseink közötti különbségeket, így hatékonyan áll az Önök rendelkezésére a teljes utazás alatt. Tartson velünk Ön is!

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 10 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 129 000 Ft/fő, vízum (Kuba kártya) 10 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 20 EUR/fő), utasbiztosítás.
Egyágyas: 699 900 Ft/fő
Felnőtt/gyermek pótágyon: 569 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 10 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 129 000 Ft/fő, vízum (Kuba kártya) 10 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 20 EUR/fő), utasbiztosítás.
Egyágyas: 699 900 Ft/fő
Felnőtt/gyermek pótágyon: 569 900 Ft/fő