Menü
Menü
Dél-Afrika: A világ egy országban 2024
Dél-Afrikai Köztársaság / Cape Town / Cape Town
Utazás módja: Repülővel
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Hotel ***
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 221254
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

A porgram tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Fokváros

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Fokváros

Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban. Félnapos városnézésünk során, elsőként (időjárás függvényében,) a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval. Elénk tárul a város, az Atlanti-óceán, valamint a Robben-sziget látványa, ahol Nelson Mandela raboskodott. Majd a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről). Vacsora, szállás Fokvárosban.

3. nap: Jóreménység foka

Egész napos kirándulás a Jóreménység fokához. Utazás Hout Bay-be az Atlanti-óceán Camps Bay partszakasza mentén, ahol a „12 Apostol hegyvonulata” rajzolódik ki. Időjárás függvényében hajózás a FÓKA-szigetre, ahol népes fóka kolónia él. Visszatérve a szárazföldre, továbbutazás autóbusszal a JÓREMÉNYSÉG Nemzeti Parkba, ahova időjárás függvényében a CHAPMAN’S PEAK sziklába vájt, festői úton jutunk el. A 9 km-es, 114 kanyarral tűzdelt szakaszon a sziklás partvidék káprázatos panoráma tárul elénk. Fotózási lehetőség a Jóreménység foka táblánál, majd siklóval jutunk fel a világítótorony aljához, ahol az Atlanti- és az Indiai-óceán összemosódó hullámaiban gyönyörködhetünk. Útközben felfedezhetjük a félsziget növény- és élővilágát is. Késő délután visszatérünk Fokvárosba, ahol a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kerttel ismerkedünk, majd kilátogatunk a színes, pezsgő életű Waterfontra (bevásárló- és szórakoztató központ). Vacsora, szállás Fokvárosban.

4. nap: Fokváros – Durban – Umhlanga Rocks

A világ egyik leghíresebb szőlőtermő és borkészítő vidékére kirándulunk, természetesen borkóstolóval egybekötve! Délelőtt az ország második legrégebbi alapítású településére STELLENBOSCH-ba látogatunk. Ismerkedés a történelmi település látnivalóival: a bájos fokföldi szalmatetős, fehérre meszelt falú házai, Dorphouis, D’Owe Werf, Drop Straat a hatalmas tölgyfáival, valamint Oom Samie se Winkel-nél (Dél-Afrika legrégibb szatócsboltja), látogatás az első telepesek életét bemutató múzeumban. Utazás a Paarl közelében álló Taal emlékműhöz, amely a Dél-Afrikában beszélt nyelveknek állít emléket. Délután átrepülünk DURBAN-be. A település Dél-Afrika harmadik legnagyobb kozmopolita, szubtropikus pálmafás városa az Indiai-óceán partján, az ország legnagyobb kikötőjével és leghosszabb tengerparti sétányával. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Vacsora, szállás a festői Umhlanga Rockson.

5. nap: Durban – St. Lucia

Délelőtt buszos városnézés DURBAN-ben (városháza, belváros, Moses Madiba Stadion, indiai piac), rövid séta az óceán partján, és természetesen lábunkkal megmártózhatunk az Indiai-óceánban. Továbbutazás KwaZulu tartományon keresztül St. Lucia városkába. Az ISIMANGALISO WETLEN Park melletti terület az UNESCO Világörökség része. Zuluföldön keresztül érkezünk SANTA LUCIA-ba. A városkát egy nagy tórendszer öleli körbe, ahonnan esténként előfordul, hogy kijönnek a vízilovak egy kis sétára, legelészésre. Vacsora, szállás St. Luciában. 

6. nap: St. Lucia – Hluhluve Nemzeti Park – Szváziföld

Reggel szafari túrán veszünk részt (4x4-es) terepjárókon Afrika első nemzeti parkjában. Itt minden jelentős nagyvadat megtalálhatunk, többek között oroszlánokat, elefántokat, széles szájú orrszarvúkat, zsiráfokat, kudukat, varacskos disznókat is láthatunk. Ananász- és cukornád ültetvények között vezet utunk az egykor brit fennhatóság alá tartozott SZVÁZIFÖLD-re, mely jelenleg független királyság. Látogatás egy gyertyagyárban. Vacsora, szállás Szváziföldön.

7. nap: Szváziföld – Krüger Nemzeti Park

Látogatás egy üveggyárban. Szváziföld hegyei és fenyvesei kísérik utunkat a KRÜGER Nemzeti Parkhoz. Buszunkkal átutazunk a parkon. Itt ismét átélhetjük a vadles élményeit. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

8. nap: Krüger Nemzeti Park – Vadles

Egész napos vadles többszöri pihenővel és az ősi Afrika megtapasztalásával a KRÜGER Nemzeti Parkban! Itt ténylegesen a természettel, a valódi állatvilággal találkozunk. Az emlősök közül kb. 30.000 zebra, 8.000 elefánt, 1.500 oroszlán, 900 leopárd, 300 gepárd gazdagítja a terület állatvilágát. A nemzeti parkban még további 147 emlősfaj (köztük az „öt nagy”: oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, bivaly), valamint 114 hüllőfaj, 33 féle kétéltű, 500 féle madárfaj egyedei élnek. A nyitott terepjárókon vadőr kíséretével utazva nem mindennapi élmény, amint szinte testközelből, eredeti környezetükben csodálhatjuk és fotózhatjuk a vadállatokat. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

9. nap: Panoráma út – Pretoria

Utazás a híres és látványos Panoráma úton. GRASKOP a Drakensberg (Sárkány-hegység) meredek vonulatai között megbúvó, egykori aranyásó városka. A 30 m magas PINNACLE szikla érdekes őrtoronyhoz hasonlító képződmény. A LISBON-vízesés 92 m magasságból áradó víztömege a Blyde folyó egyik legszebb része, ahol a víz zabolátlan méltósággal zúdul a folyó alsó szakaszára. A BOURKES LUCK POTHOLES vízmosásnál a Blyde folyó, mint egy szobrászművész gömbölyű és metszett felületekre csiszolta a sziklás területet. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A „THREE RONDAVEL” a folyó festői része. Olyan mintha a természet erői a sziklákat három zulu, azaz bennszülött kör alakú kunyhóira formázták volna. A világ egyik legnagyobb kanyonjaként ismert BLYDE RIVER CANYON az afrikai kontinens egyik legnagyobb csodája, impozáns panorámával. Vacsora, szállás Pretoriában. 

10. nap: Pretoria – Lesedi

PRETORIA híres kertjeiről, jakaranda (akáchoz hasonló, lila virágú fa) parkjairól, szép épületeiről. Délelőtt ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Voortrekker (a telepesek emlékműve), a 65 hektáros parkkal körülvett Union Building impozáns épülete, Church Square (a régi piactér a történelmi épületeivel). Ebédidőben látogatás a LESEDI Falumúzeumban, ahol vendéglátóink különböző afrikai törzsek képviselői. Sétánk során betekinthetünk a törzsek mindennapjaiba, és fergeteges táncelőadásban is részünk lesz. Este hazautazás repülővel. Éjszaka a repülőgépen.

11. nap:  Budapest (alapprogram)

Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

11. nap: Viktória vízesés – „A Füstölgő Mennydörgés” (hosszabbítás)

Délelőtt átrepülünk Zimbabwebe. Érkezés dél körül. Délután rögtön felkeressük a vízesést, annak legszebb kilátópontjait. A „Füstölgő Mennydörgés” mindenkit ámulatba ejt. Dr. David Livingstone angol utazó fedezte fel az újkori világ 7 csodája között emlegetett Viktória-vízesést. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a világ legszélesebb vízesése. Szállás.

12. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park

Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Botswana legnagyobb nemzeti parkjába, a CHOBE Nemzeti Parkba, mely a kb. 50.000 fős elefánt populációjáról híres. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémának otthont adó területen. A Chobe a vízilovak „paradicsoma” is, fantasztikus élmény a hajókázás fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. Ebéd után dzsipekkel folytatjuk az immár szárazföldi vadlest. A Zambézin átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás.

13. nap: Zambia

A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Szabad program vagy fakultatív kirándulás keretében a Zambiai oldalt keressük fel. Érdemes felfedezni a zuhatagot mindkét oldalon! Visszatérünk a szállodába, délután szabadidő. Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést! A nap végén pedig hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában. Szállás.

14. nap: Búcsú Afrikától… 

Menetrend függvényében repülés Livingstone-ból Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


Partnerünk, a Haris Travel ajánlásával. 
Előfoglalási kedvezményünk és további kedvezményeink erre az útra nem érvényesíthetőek.



Árak és felárak (1 főre) 2024.03.02.


Teljes ár (alapprogram): 902.000 Ft + kb. 197.000 Ft (belső repülőjegyek + repülőtéri illetékek) = 1.099.000 Ft
Teljes ár (alapprogram): 1.304.000 Ft
+ kb. 395.000 Ft (belső repülőjegyek + repülőtéri illetékek) = 1.699.000 Ft
1 ágyas felár (alapprogram): 194.000 Ft
1 ágyas felár (hosszabbítás): 328.000 Ft
Szervízdíj, borravaló a helyiek számára:  60 USD (alapprogram) , 70 USD (hosszabbítás)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a szervizdíj / borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza.


Utazás (alapprogram): Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon átszállással, Fokváros – Durban útvonalon belföldi repülőjárattal, a programok során autóbusszal
Utazás (hosszabbítás): Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon átszállással, Fokváros–Durban útvonalon belföldi repülőjárattal, a Johannesburg – Livingstone – Johannesburg útvonalon menetrendszerinti járattal, a programok során autóbusszal. 
Elhelyezés: 8 éj nagyon jó minőságű szálláshelyek, 2 ágyas,  zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás: Dél-Afrikában félpanzió (reggeli és vacsora)


Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 3 %

Beutazási szabályok: Dél-Afrika, magyar útlevéllel vízum nem kell. Más útlevél esetén lehetséges, hogy kell!

Útlevél érvényessége: Legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie és egymással szemben 2 üres oldal kell.


A teljes ár magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát. (Kivéve: felvonó a Tábla-hegyre: kb. 40,- USD, hajókirándulás a Fóka-szigetre: kb. 15,- USD, melyek időjárásfüggő programok, ezért a helyszínen fizetendők)


Fakultatív programok (10 főtől, hosszabbítás esetén)
Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel kb.: 210 USD
Helikopterrel repülés a Viktória-vízesésnél (12perces) kb.: 196 USD
Vacsora a zambiai hotelben kb.: 28 USD / vacsora
Kirándulás Zambiai oldalon: kb. 45 USD (a határon fizetendő, az összege változhat)


Minimális utaslétszám: 30 fő
Garancia felár: 25-29 utas esetén 100 EUR/fő
Csatlakozási lehetőség:
Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Árfolyam: 1 EUR = 385 Ft

A változtatás jogát fenntartjuk!


Partnerünk, a Haris Travel ajánlásával. 
Előfoglalási kedvezményünk és további kedvezményeink erre az útra nem érvényesíthetőek.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces):

kb. 196,- USD

1
Vacsora a zambiai hotelben

28 USD/vacsora

1
Kirándulás a Zambiai oldalon

kb. 45 USD (határon fizetendő, az összege változhat)

1
Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költs.

kb. 210 USD

1
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

18000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

13000
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

13000

Vidéki felszállás tájékoztató buszos utakhoz >>



Árak és felárak (1 főre) 2024.03.02.


Teljes ár (alapprogram): 902.000 Ft + kb. 197.000 Ft (belső repülőjegyek + repülőtéri illetékek) = 1.099.000 Ft
Teljes ár (alapprogram): 1.304.000 Ft
+ kb. 395.000 Ft (belső repülőjegyek + repülőtéri illetékek) = 1.699.000 Ft
1 ágyas felár (alapprogram): 194.000 Ft
1 ágyas felár (hosszabbítás): 328.000 Ft
Szervízdíj, borravaló a helyiek számára:  60 USD (alapprogram) , 70 USD (hosszabbítás)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a szervizdíj / borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza.


Utazás (alapprogram): Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon átszállással, Fokváros – Durban útvonalon belföldi repülőjárattal, a programok során autóbusszal
Utazás (hosszabbítás): Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon átszállással, Fokváros–Durban útvonalon belföldi repülőjárattal, a Johannesburg – Livingstone – Johannesburg útvonalon menetrendszerinti járattal, a programok során autóbusszal. 
Elhelyezés: 8 éj nagyon jó minőságű szálláshelyek, 2 ágyas,  zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás: Dél-Afrikában félpanzió (reggeli és vacsora)


Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 3 %

Beutazási szabályok: Dél-Afrika, magyar útlevéllel vízum nem kell. Más útlevél esetén lehetséges, hogy kell!

Útlevél érvényessége: Legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie és egymással szemben 2 üres oldal kell.


A teljes ár magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát. (Kivéve: felvonó a Tábla-hegyre: kb. 40,- USD, hajókirándulás a Fóka-szigetre: kb. 15,- USD, melyek időjárásfüggő programok, ezért a helyszínen fizetendők)


Fakultatív programok (10 főtől, hosszabbítás esetén)
Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel kb.: 210 USD
Helikopterrel repülés a Viktória-vízesésnél (12perces) kb.: 196 USD
Vacsora a zambiai hotelben kb.: 28 USD / vacsora
Kirándulás Zambiai oldalon: kb. 45 USD (a határon fizetendő, az összege változhat)


Minimális utaslétszám: 30 fő
Garancia felár: 25-29 utas esetén 100 EUR/fő
Csatlakozási lehetőség:
Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Árfolyam: 1 EUR = 385 Ft

A változtatás jogát fenntartjuk!


Partnerünk, a Haris Travel ajánlásával. 
Előfoglalási kedvezményünk és további kedvezményeink erre az útra nem érvényesíthetőek.