Menü
Menü
Kanadai nagykörút - Keleti és Nyugati part - sziklás-hegység
Kanada / Körutazás Kanadában / Körutazás Kanadában
Utazás módja: Repülővel
Ellátás: Reggeli
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 227771
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.
Utazás: Bp. – Montréal és Vancouver – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal, európai átszállással, valamint Torontó – Calgary útvonalon belföldi menetrendszerinti járatokkal. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal és menetrendszerinti komppal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli (kontinentális- vagy amerikai reggeli).


1. nap: Budapest – Montreal – Quebec
Elutazás Budapestről európai átszállással Montrealba, majd továbbutazás autóbusszal Quebecbe. Szállás.

2. nap: Quebec – Montreal
Ismerkedés Észak-Amerika egyik legidősebb városával, QUEBEC-kel: Hotel du Parlament (kívülről), Dufferin terasz (ahonnan pompás kilátás nyílik a Szent Lőrinc-folyóra és az alsóvárosra), Frontenac kastélyszálló (kívülről). Irány MONTREAL! Felkeressük a pazar díszítésű Notre Dame bazilikát, a régi kikötőt, az egyetemi negyedet, az 1967-es Expo és az 1976-os olimpia színhelyeit. Szállás Montreal környékén.

3. nap: Ottawa – „1000 sziget” – Kingston
Ismerkedés a kanadai főváros, OTTAWA nevezetességeivel: parlament (kívülről), Rideau-csatorna a csatornazsilippel, a szállodaként működő Chateau Laurier (kívülről), Nemzeti Galéria csupa gránit- és üvegépülete (kívülről). Rövid pihenő a piac-csarnoknál (Byward Market). Továbbutazás Kingstonba. Útközben hajókázás az „1000 sziget” birodalmában, a Szt. Lőrinc folyón. A látvány bámulatos! Nem véletlenül volt ez a terület a legenda szerint, egykor az indiánok édenkertje. Szállás Kingstonban.

4. nap: Kingston – Torontó – Niagara
Ismerkedés KINGSTON nevezetességeivel: városháza (az ország egyik legszebb neoklasszicista épülete), St. George Székesegyház és természetesen a Fort Henry (Kanada egykor legjobban megerősített erődje). Délután városnézés TORONTÓ-ban, Ontario tartomány központjában és egyben a kanadai gazdasági élet fellegvárában: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, Sky Dome stadion (kívülről), a régi és az új városháza, egyetemi negyed. Felkapaszkodunk a CN Tower kilátójába, a világ egyik legmagasabb építményébe. Irány a NIAGARA-vízesés! Szállás.

5. nap: Niagara – Calgary – Banff

Nem maradunk szárazon, hajóval is megközelítjük a világhírű vízesést. Majd visszatérünk Torontóba, átrepülünk Calgary-ba. Itt találkozunk azon utastársakkal, akik csak a Nyugati programot választották. Gondoltunk azon utasokra is, akik már jártak a Keleti-parton! Együtt utazunk tovább autóbusszal Kanada leghíresebb és legrégebbi magaslati üdülőhelyére, BANFF-ba. Szállás.

6. nap: A Sziklás-hegység!
Mára fogalommá vált a világ egyik legszebb régiója. A varázslatos, fenyőerdőkkel és hegycsúcsokkal ölelt tavak mesebeli látványt nyújtanak. Kabinos felvonóval jutunk fel a Sulphur hegyre, ahonnan impozáns panoráma tárul elénk. Továbbutazás a Bow folyó völgyében Lake Louisba, mely az 1988-as Calgaryban rendezett téli olimpia egyes helyszíneinek adott otthont. Útközben pihenő a híres Johnston kanyonnál. Átkelünk a kontinentális vízválasztón a YOHO Nemzeti Parkba. A vonatok számára épült spirál alagút után a természetes „SZIKLAHÍD” és a színpompás SMARAGD-TÓ látványában egyaránt gyönyörködhetünk. Szállás Banff-ban.

7. nap: Jégmezők panorámaútján (Icefields Parkway)

Az ICEFIELDS PARKWAY-en – a világ egyik legszebb panorámaútján - több száz kilométeren keresztül utazunk a természet lenyűgöző alkotásai között. Az út legmagasabb pontjáról fakultatív kirándulás a Columbia jégmezőire. Ebből a hatalmas, 12 gleccserből álló jégmezőből három óceánba jut az olvadékvíz (Atlanti-óceán, Északi-jegestenger és Csendes-óceán). Speciális gleccserjáró busszal utazás az ATHABASCA-gleccserre, séta a gleccseren. Továbbutazás a JASPER Nemzeti Parkba, útközben rövid pihenő a Athabasca-vízesésnél. Szállás Jasper környékén.

8. nap: Barangolás a Jasper Nemzeti Parkban

Irány a festői, hatalmas hegyekkel körül ölelt, kristálytiszta vizű MALIGNE-tó! Séta a látványos szurdokban, a MALIGNE-CANYON-ban. Rövid pihenő a kétezer méter fölé magasodó WHISTLER-hegyen, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Jasper Nemzeti Parkra és Kanada legmagasabb csúcsára, a 3.954 m magas Mt. Robsonra. Csodás út vezet a Piramis-tó partjára az impozáns Piramis-csúcs alá, a park területén lévő hideg kénes forrás környékére. Átkelve a YELLOWHEAD hágón érkezünk Brit Columbia területére. Szállás.

9. nap: A Thompson és a Fraser folyók mentén
Brit Columbia tisztavizű folyóinak népes lazacpopulációja gazdag táplálékforrást jelent a környék medvéinek. Az Északi Thompson folyó völgyében, csodálatos hegyvidéken keresztül utazunk. Rövid fotószünet a Kamloops tónál. Délután leereszkedünk a festői Fraser folyó völgyébe a „Pokol torkánál”, ahol a kanyon egymástól mindössze 34 méterre lévő falain küzdi át magát a folyó. Az aranyláz idejéből származó útvonalon jutunk HOPE-ba, a legendás Rambo film forgatási helyszínére. Szállás.

10. nap: Menyasszonyi Fátyol és Victoria
Rövid erdei gyalogtúra (kényelmes túracipő viselése ajánlott) után fáradságunk jutalma a szép „Menyasszony-fátyol” vízesés látványa. Majd irány a kikötő! Komppal érkezünk Vancouver-szigetre. A régimódi, brit légköréről híres városba, VICTORIA-ba. Szállás.

11. nap: Vancouver-sziget, Victoria
Városnézés Brit Columbia fővárosában, VICTORIA-ban. Utunk során már a harmadik parlamenttel találkozunk, ezt belülről is meglátogatjuk. A kupolás épület mellett totemoszlopok emlékeztetnek Kanada őslakosaira. Séta a hangulatos jachtkikötő partján, ahonnan rövid buszos út vezet a Craigdarroch kastélyhoz. Itt bepillanthatunk a XIX. századi brit arisztokrácia életmódjába. Következik a vízre épült kávézóiról és éttermeiről ismert bohém negyed, a Fisherman’s Wharf. A „legangolabb” kanadai városban a csendes-óceáni klíma miatt mindig nyílnak a virágok. Látogatás a Butchart Gardens-ben, a meseszép és világhírű virágoskertben. Nem térünk vissza a kontinensre, csak másnap, mert elég időt szeretnénk szentelni, a látványos kertnek, és virágoknak. Szállás.

12. nap: Vancouver
Reggel komppal visszatérünk a szárazföldre, VANCOUVER-be. Városnézés: Gastown a híres gőzórával, a 400 hektáros Stanley park, Kínai negyed (az ország legnagyobb kínai közösségét a Sun Yat Sen Garden jelképezi), Granville sziget (a város bohém negyede). Szállás Vancouverben.

13. nap: Vancouver
Kirándulás Észak–Vancouverbe, a híres CAPILANO függőhídhoz. A 70 méter mély szurdokon átívelő, több mint 100 méter hosszú függőhíd után, séta az esőerdő fáinak lombkoronáján kiépített úton, közben a totemoszlop-gyűjtemény megtekintése. Hazautazás átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

14. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:
- Quebec – történelmi óváros, A kanadai Sziklás-hegység nemzeti és tartományi parkjai:
- Banff Nemzeti Park, Jasper Nemzeti Park

Repülőtéri illeték: kb. 175.000,- Ft

Belső repülés: 320,- USD

Egyágyas felár: 264.000,- Ft

Kedvezmény a harmadik személynek kétágyas szobában: 185.000,- Ft

A részvételi díj a belépő- és kompjegyek, a gleccserjáró autóbusz árát (kb.550,- CAD) nem foglalja magába.

ETA (Kanada) beutazási engedély díja: 7,- CAD Beutazási engedély ügyintézési díja: 3.500,- Ft
Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 100,- CAD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %. A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!




Repülőtéri illeték: kb. 175.000,- Ft

Belső repülés: 320,- USD

Egyágyas felár: 264.000,- Ft

Kedvezmény a harmadik személynek kétágyas szobában: 185.000,- Ft

A részvételi díj a belépő- és kompjegyek, a gleccserjáró autóbusz árát (kb.550,- CAD) nem foglalja magába.

ETA (Kanada) beutazási engedély díja: 7,- CAD Beutazási engedély ügyintézési díja: 3.500,- Ft
Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 100,- CAD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %. A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!