Menü
Menü
Baltikum körutazás: Vilnius-Riga-Tallinn
Észtország / Tallin / Tallin
Utazás módja: Repülővel
Ellátás: Reggeli
Szálláskategória: Hotel ***
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 310112
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

csoportos körutazás

Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 10 000 Ft/fő

 

Apró, de lenyűgöző országok történelmi városkákkal, középkori, barokk és art nouveau emlékekkel, érintetlen természettel, végtelen tengerpartokkal!

Dátum 2021. június 12 - 17.

Időtartam 6 nap/5 éj

Utazás Menetrendszerinti repülőjárattal

Repülési idő Kb. 3 óra

Elhelyezés 3 csillagos szállodákban

Ellátás Reggeli

Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám 20 fő

 

Baltikum körutazás ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Vilnius

Elutazás Budapestről rigai átszállással a litván fővárosba, Vilniusba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Vilniusban (2 éj).

 

2. nap: Vilnius, Trakai

Reggel városnézésre indulunk Vilniusban, felfedezzük az óváros fő látnivalóit: a Katedrális teret a Szent Stanislaus katedrálissal és a harangtoronnyal, a gótikus Szent Anna templomot, a Báthory István által alapított egyetem épületét és a Hajnal-kaput. Ezután a közeli Trakai várához látogatunk, amely a litván nagyhercegség központja volt 1323-ig. A tó közepén fekvő szigetre épült várkastély téglaépülete Litvánia legtöbbet fotózott nevezetessége.

 

3. nap: Rundale, Jurmala

Reggel Lettországba utazunk, elsőként a Rundale kastélyba látogatunk. A Baltikum Versailles-ának is nevezett csodás barokk kastélyt ugyanaz az olasz építész, Rastrelli tervezte, aki a szentpétervári Téli Palotát is. Érdemes megtekinteni a gyönyörűen helyreállított francia stílusú kastélyparkot is. Délután a közeli Jurmala városában időzünk, a tengerparti nyaralóhely 150 éve várja a pihenésre vágyókat, itt élvezhetjük a friss tengeri levegőt, a part menti fenyvesek illatát és a puha homokos partot. Séta a tengerparton, a romantikus art nouveau épületek között, majd továbbutazás Rigába. Szállás Rigában (1 éj).

 

4. nap: Riga, Sigulda, Gauja Nemzeti Park

Reggel buszos városnézés Riga Art Nouveau negyedében és a belvárosban, majd gyalogos városnézés Riga óvárosában, ismerkedés a 800 éves Hanza város fő látnivalóival és macskaköves utcáival: dóm, főtér, Parlament, Riga kastély, régi kereskedőházak, Lőportorony. Délután látogatás a Gauja Nemzeti Parkban: a Gauja-folyó völgyét gyönyörű táj veszi körül, ismerkedés a helyi legendákkal Sigulda várának romjainál, majd látogatás a középkori Turaida várában. Késő délután hosszabb utazás után érünk Észtországba, szállás Tallinnban (2 éj).

 

5. nap: Tallinn

Félnapos városnézés az észt fővárosban, Tallinnban, ismerkedés az óváros és a belváros látnivalóival: sétánk során érintjük a 13. századi dómot, az ortodox St. Alexander Nevsky katedrálist és a Toompea kastély is. Délután szabad program.

 

6. nap: Tallinn, elutazás Budapestre

Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás rigai átszállással Budapestre.

A programok sorrendje változhat.


A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 5 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 52 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb 40 EUR/fő), borravalók, utasbiztosítás.


A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 5 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 52 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb 40 EUR/fő), borravalók, utasbiztosítás.