Menü
Menü
Momiji: őszi nagykörút Shikoku érintésével
Japán / Körutazás Japánban / Körutazás Japánban
Utazás módja: Repülővel
Ellátás: Reggeli
Szálláskategória: Hotel ***
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 313756
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Fedezze fel az ősz színeiben pompázó Japánt és kalandozzon a szigetország vidéki tájain a közel kéthetes nagykörutunk során. A japán kultúrában évszázadok óta különös, visszatérő vitatéma, hogy vajon a szilva – és cseresznyevirágos, üde tavaszi táj vagy a télre készülő, vörös és sárga színekben pompázó falevelekkel tarkított párás, őszi hegyoldalak a szebbek. A számos versben, irodalmi műben felbukkanó japán juhar falevele ősszel pompázatos sárga vagy vörös színűre változik, ezt nevezik japánul “momiji”-nek. Az enyhe, őszi idő tökéletes alkalmat kínál, hogy felfedezzük a nagyvárosok mellett a vidéki Japánt, megcsodáljuk az erdők és a kertek színkavalkádját, kicsit letérjünk a megszokott ösvényekről és megértsük miért is foglal el olyan különleges helyet a japán emberek szívében ez a csodálatos időszak.

Útvonal: Kiotó – Nara –Uji – Oszaka – Okayama – Matsuyama – Imabari – Shimanami Kaido –  Hiroshima – Himeji – Fuji-hegy – Tokió



Program:

1 . Nap - november 2.
 

Elutazás a reggeli órákban Budapestről a Lufthansa légitársaság menetrendszerinti járatain müncheni átszállással, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

 

2 . Nap - november 3.
 

A reggeli órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre. Privát busszal utazunk tovább Kiotóba, ahol meg is kezdjük buszos városnézésünket a festői szépségű hegyekre épült régi császári fővárosban. Első napunk kezdéseként barangolunk egyet Arashiyama-ban és a Sagano bambuszligetben, aztán látogatást teszünk a Sanjusangen-do templom 1001 Kannon Buddhájánál. Ezt követően megszólaltattjuk lépteinkkel a Nijo kastély híres fülemüle hangját utánzó padlóját, majd a nap megkoronázásaként felkeressük a Tükör tó partján álló Kinkakuji-t (Aranytemplomot). Szállás Kiotóban.

 

3 . Nap - november 4.
 

Reggeli után elhagyjuk a szállodát ám, a délelőtt folyamán még folytatjuk buszos városnézésünket Kiotóban. Egy újabb hegyoldalt meghódítva felkapaszkodunk a város fölé magasodó Kiyomizudera-hoz, a Tiszta víz templomához, ahol a fából mesterien ácsolt csarnokain áthaladva, teraszokra kijutva páratlan panoráma tárul a szemünk elé. Itt megpihenünk egy teaházban, részt veszünk egy teaszertartáson. Ezt követi majd a Fushimi Inari Taisha Shinto szentély ahol vörös torii kapuk ezrei várják, hogy elbűvöljenek minket. Innen busszal utazunk tovább Oszaka városába. Délután felkeressük az Oszaka várkastélyt, a sógunátus ikonikus fellegvárát, majd a napunkat egy modern kilátóban zárjuk, az Umeda Sky Building-ben. A nap végén transzfer a szállodába. Szállás Oszakában.

 

4 . Nap - november 5.
 

Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába indulunk – a város számos világörökségi műemléke magabiztosan hirdeti, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Nara Parkon átsétálva, találkozhatunk a park lakóival, a szabadon kószáló közel 1200 őz egyedei valamelyikével, kedveskedhetünk nekik az itt vásárolható “őz keksszel” (shika senbei) Az ő kíséretükkel érkezünk a Nagy Buddha csarnokához, a Tódai-ji templomhoz. Később az ősi kő és bronz lámpásairól hires Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd Uji városának a legnagyobb látványosságát a Byodo-in templomot tekintjük meg. Visszatérvén Oszakába, vacsoránkat egy helyi étteremben fogyasztjuk el, ahol a térség kedvelt fogásaival várnak bennünket. Szállás Oszakában.

 

5 . Nap - november 6.
 

Reggeli után tömegközlekedéssel jutunk ki az oszakai állomásra, ahonnan a 250 km/ órás sebességgel száguldó, híres japán szuperexpresszel, a shinkansen-nel száguldunk Okayama felé. Egy rövid megállónk alkalmával megtekintjük Japán három legszebb kertjének egyikét, a Korakuent. Innen vonattal utazunk tovább Shikoku szigetére, mely az ország főszigeteinek legkisebbike és emellett a nemzetközi turisták által kevésbé látogatott része is. Késő délutánra érkezünk meg a festői Matsuyama városába. Transzfer a szállodába privát busszal, majd a szobák elfoglalása. Szállás Matsuyamában.

 

6 . Nap - november 7.
 

A szállodai reggeli után egész napos buszos városnézésen veszünk részt, elsőként a város középkori kastélyát látogatjuk meg. A Matsuyama Kastély arról is híres, hogy a Japánban eredeti formájában és szerkezetében megmaradt 12 kastély egyike. Innen a belvárosban tett séta során felkeresünk egy hagyományos bevásárló árkádot, majd következő állomásunk a Dogo városrész, ami nem másnak ad otthont, mint Japán egyik legöregebb forrásvizes fürdőjének, a Dogo Onsennek. A program során idegenvezetőnk segítségével betekintést nyerhetünk az onszenfürdők működésébe. Szállás Matsuyamában.

 

7 . Nap - november 8.
 

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd autóbusszal indulunk Hiroshima városa felé. Útközben ebédszünetünket Imabariban töltjük és hogy kinyújtóztathassuk lábainkat, egy törölköző múzeumot, az Imabari Ichihirot is meglátogatjuk – hiszen hol máshol találkozhatnánk ilyen különleges kiállítással, ha nem Japánban? Innen, vissza Japán legnagyobb szigete, Honshu felé a Shimanami Kaidon kelünk át, amely a Seto-beltenger számtalan kicsiny szigetét egy összefüggő híd- és úthálózattal köti össze. Hogy tovább fokozzuk a látványosságok sorát, megállunk a 308 méter magasan fekvő Kirosan kilátónál is, mely az Oshima-szigeten található. Busszal folytatjuk az utat Hiroshimáig, ahol bejelentkezünk következő szállásunkra. Szállás Hiroshimában.

 

8 . Nap - november 9.
 

Mai, kissé mozgalmasabb napunk során megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb helyszínét. Gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén kezdjük. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, a Hirosima Dóm és az Atombomba Múzeum megtekintésével. Délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Szállás Hiroshimában.

 

9 . Nap - november 10.
 

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Egy időre búcsút intünk a vidéki Japánnak, és szuperexpressz vonattal utazunk a fővárosba, Tokióba. A délutáni érkezést követően tömegközlekedéssel jutunk el a szállodánkba, így rögtön alkalmunk nyílik belekóstolni a város folyamatos pezsgésébe. Késő délután és este szabadprogram. Szállás Tokióban.

 

10 . Nap - november 11.
 

A reggelit követően délelőtt busszal elindulunk felfedezni a főváros különféle arcait. Utunk során felkeressük Asakusa negyedben, Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Ezután kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Buszunkkal elhaladunk a Császári Palota mellett, majd Shibuya negyed forgatagában átkelünk a világ legforgalmasabb útkereszteződésén. Utunkat délután tömegközlekedéssel folytatjuk felkeressük a nagyvárosi forgatag közepén, egy csendes parkban meghúzódó Meiji-szentélyt és végül Shinjuku negyed felhőkarcolói között emelkedő Tokiói Közigazgatási Torony 45-ik emeletén lévő kilátóból csodáljuk meg Tokió lenyűgöző panorámáját. Szállásra tömegközlekedéssel jutunk vissza. Szállás Tokióban.

 

11 . Nap - november 12.
 

A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak szenteljük. Egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, miközben a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Elsőként az Odawara kastélyt tekintjük meg, majd a nemzeti parkba érve lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból. Délután a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. Szállás Tokióban.

 

12 . Nap - november 13.
 

Reggeli után némi szabadprogram és a szállodai kijelentkezést követően privát busszal folytatjuk a városnézést, mielőtt hazaindulnánk a Haneda repülőtérről. a Tokyo Tower kilátójából még egyszer körbetekinthetünk a tokiói panorámán és magunkba szívhatjuk a látványt. A város egyik legmodernebb városrészén, Odaibán keresztül jutunk ki a repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul járatunk Frankfurton keresztül Budapestre. Hazaérkezés november 13-án a késő esti órákban.

Szállás

  • Kiotó: Karasuma Kyoto Hotel
  • Oszaka: Hearton Hotel Nishiumeda
  • Matsuyama: Daiwa Roynet Hotel
  • Hiroshima: Viainn Shinkansenguchi
  • Tokió: Sunshine City Prince Hotel

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!


Tervezett időpont: 2022. november 2 – november 13.

Időtartam: 12 nap / 10 éj

Részvételi díj: 1.430.000 Ft /fő-től

Előfoglalási kedvezménnyel: 2022. augusztus 3-ig: 1.390.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

  • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
  • Repülőtéri illetékeket
  • 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
  • Reggelit minden nap, egy vacsorát Oszakában
  • Transzfereket
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a program teljes időtartama alatt
  • Városnézést Oszakában, Kiotóban, Narában, Okayamában, Matsuyamában, Hiroshimában, Himejiben, Miyajimán, Tokióban és a Fuji hegynél
  • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
  • Retúr repülőtéri transzfert
  • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • Sztornó biztosítást
  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
  • A programban nem szereplő étkezéseket
  • Egyágyas felárat (160.000 Ft, társítás kérhető!)


A programváltozás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 






Tervezett időpont: 2022. november 2 – november 13.

Időtartam: 12 nap / 10 éj

Részvételi díj: 1.430.000 Ft /fő-től

Előfoglalási kedvezménnyel: 2022. augusztus 3-ig: 1.390.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

  • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
  • Repülőtéri illetékeket
  • 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
  • Reggelit minden nap, egy vacsorát Oszakában
  • Transzfereket
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a program teljes időtartama alatt
  • Városnézést Oszakában, Kiotóban, Narában, Okayamában, Matsuyamában, Hiroshimában, Himejiben, Miyajimán, Tokióban és a Fuji hegynél
  • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
  • Retúr repülőtéri transzfert
  • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • Sztornó biztosítást
  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
  • A programban nem szereplő étkezéseket
  • Egyágyas felárat (160.000 Ft, társítás kérhető!)


A programváltozás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!