Menü
Menü
Izrael - tájak, ízek, vallások, történelem (Repülő)
Izrael / Körutazás Izraelben / Körutazás Izraelben
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Félpanzió
Szálláskategória: Hotel ****
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 319454
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Izrael

Info:

[r]repülővel, közvetlen menetrend szerinti ELAL repülőjárattal

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

1. A három nagy világvallás szent helyszíneit egyszer az életben feltétlen látni kell!

2. Mert a gazdag programunkban olyan különlegességek is vannak, mint kibuc látogatás, piaclátogatás, csokoládé és borkóstolás.

3. Programunk a változatos tájakra (mint például: Bahai kert, Galileai-tó, Holt-tenger), a helyi gasztronómiára, a három nagy világvallás szent helyszíneire és egyúttal a történelemre is fókuszál, amitől részletesebb képet kapnak az utasaink Izraelről.

Kis létszámú csoport, max. 20-22 fő!

Audio guide-ot biztosítunk 15 főtől!

Plusz 1 éjszaka ajándékba!

Szeptember, október és november időpont - GARANTÁLT INDULÁS!

Szabadon utazható, sem oltási igazolásra, sem tesztre nincs szükség. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras:

1. nap: Budapest - Tel Aviv - Názáret

Utazás menetrend szerinti járattal Tel-Avivba, érkezés a délutáni órákban.

Érkezés után transzfer Názáretbe. Vacsora és szállás Názáretben (3 éj).

Szállás: Ramada Nazareth Hotel 4* (vagy hasonló szálloda)

2. nap: Tábor hegy - Haifa - Akko

Reggeli után a Tábor-hegyre megyünk, Jézus színeváltozásának a helyszínére, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Jezréel-völgyre. Ezután Haifába utazunk, ahol a Karmel-hegy legszebb pontján fekvő karmelita kolostort, a Stella Marist nézzük meg. Ezt követően a ,,haifai csodát", a Bahai kertet keressük fel (fotó stop), amely az UNESCO világörökség része. A kert felső részéről gyönyörű panoráma nyílik a városra és a Földközi-tengerre. Megismerkedünk a bahai vallással, annak történelmével és a kert történetével. Következő állomásunk Akko kikötővárosa, ahol városnézésen veszünk részt. Az El Jazar mecsetet (kívülről), a bazárt, a karavánszerájt és természetesen a város keresztény és a keresztes lovagokhoz köthető emlékeit érintjük. Vacsora a szállodában.

3. nap: Názáret - Galileai-tó - Taghba - Kapernaum

Reggel megnézzük Mária-kútját és a Fogantatás templomát, vagyis az Angyali Üdvözlet bazilikát, majd a Galileai-tó különleges, bibliai helyszíneit keressük fel. Először a Nyolc Boldogság hegyére, majd a Ferences kápolnához látogatunk, amely a Hegyi Beszéd helyszíne volt. Ezt követően Tabghát, a kenyér és halszaporítás csodájának helyszínét, valamint a híres bizánci mozaikokat nézzük meg, majd Kapernaumban megállunk Szent Péter házánál, megnézzük a régi zsinagógát és az Úr Asztala kápolnát is. Ezután hajózás a Galileai-tavon, majd megállunk a Jordán folyónál, egy hivatalos keresztelőhelynél. Útközben ellátogatunk egy kibucba, ahol a kertészetben a világ legismertebb datolya fajtáit termesztik. Megismerkedünk a termesztés módjaival, a fajtákkal és persze a kóstolás sem fog elmaradni. Visszautazás a szállodába, vacsora.

4. nap: Jerikó - Masada - Holt-tenger - Betlehem

Reggeli után Jerikóban Zakeus fájának, valamint az Elizeus forrásának megtekintése után Masada felé vesszük az irányt, ahol a régi erőd falairól bámulatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. Megnézzük a múzeumot és Heródes palotájának emlékeit, leereszkedünk a Holt-tengerhez, és fürdési-mártózási lehetőség után (időjárásfüggő), a nap végén továbbutazunk Betlehembe. Vacsora és szállás Betlehemben (4 éj).

Szállás: Diamond Hotel 4* (vagy hasonló szálloda)

5. nap: Jeruzsálem

Reggeli után az Izraeli Múzeumban megismerhetjük a híres Holt tengeri tekercseket. Ezután Új-Jeruzsálemben a Parlament (Kneszet) épületét és a híres 7 karú menórát, Izrael állam jelképét, a brit képviselőház ajándékát nézzük meg. Végezetül a Mahane Jehuda piacra megyünk, ahol kóstolótúrán veszünk részt. Vacsora a szállodában.

6. nap: Jeruzsálem - Ein Karem

Reggeli után a város legfontosabb építményét, a Születés templomát keressük fel. A hagyomány szerint a templomot a Jézus születési helyének tartott barlang fölé emelték. Ezután Ein Karembe látogatunk, amely régen egy hangulatos falucska volt, de mára már Jeruzsálem déli részéhez tartozik. A legenda szerint itt született Keresztelő Szent János. Megnézzük a Szent János templomot, majd szabadidő Jeruzsálemben, igény esetén fakultatív látogatás a Yad Vashem Holokauszt Múzeumba. Vacsora a szállodában.

7. nap: Jeruzsálem

Egész napos kirándulás Jeruzsálembe. Napunkat az Olajfák hegyén kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az aranyló városra. Lesétálunk a Gecsemáné-kertbe, majd a hegy lábánál Szűz Mária sírját is megtekintjük.

Az óváros kapuján belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol megnézzük a Siratófalat, a Sziklamecsetet és a színes bazárokat. Utunk a Via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, sétánkat a Golgota hegyén, a Szent Sír templomnál fejezzük be.  Innen a jeruzsálemi óváros déli részén található Sion hegyre megyünk, a Nagyboldogasszony bencés apátságot nézzük meg (kívülről) és Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés bazilikát. Vacsora a szállodában.

8. nap: Jaffa - Tel-Aviv - Budapest

Reggeli után ellátogatunk egy helyi borászatba, ahol kóser borokat kóstolhatunk, és megnézzük Jaffa óvárosát. Tel Avivban, a Fehér városban megismerkedünk a Bauhaus történetével és megnézzük az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított épületegyüttest, mely ékes példája ennek a különleges, 20. századi építészeti stílusnak. Vacsora és szállás Tel Aviv környékén.

Szállás: Hotel Prima City in Tel Aviv (vagy hasonló szálloda)

9. nap: Tel-Aviv - Budapest

A kora reggeli órákban menetrend szerinti járattal hazautazunk Budapestre.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!  

A napok sorrendje az esetleges ünnepek miatt felcserélődhet (indulási nap függvényében).

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Masada
  • Tel-Aviv
  • Haifa - Bahai kert
  • Kármel-hegy
  • Akko óvárosa

További információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Budapest-Tel Aviv 10:10 - 14:20  LY2366 / kb.3 óra 10 perc

Tel Aviv-Budapest 06:45 - 09:05  LY2365 / kb.3 óra 20 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Beutazási szabályok

Május 21-től már nem szükséges se oltási igazolás se PCR teszt a beutazáshoz, és már Tel Avivba érkezéskor a repülőtéren sem végeznek tesztet, így korlátozás nélkül be lehet utazni. Szúrópróbaszerűen azonban továbbra is végezhetnek tesztelést, amennyiben valakin észlelik a tüneteket.

Fizetési határidők

Egzotikus útjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

  • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
  • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
  • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.


Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Ismerje meg Izraelt!


Az ár tartalmazza:
a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: szeptemberben kb. 205.000 Ft, októberben és novemberben kb. 120.000 Ft)8 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákbana félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)a megadott programokata belépőket a meghirdetett látnivalókhoza helyszíni közlekedést autóbusszala magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a borravalókat kb. 75 USD/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár235 000 FtBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap


A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!


Az ár tartalmazza:
a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: szeptemberben kb. 205.000 Ft, októberben és novemberben kb. 120.000 Ft)8 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákbana félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)a megadott programokata belépőket a meghirdetett látnivalókhoza helyszíni közlekedést autóbusszala magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a borravalókat kb. 75 USD/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár235 000 FtBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap