Menü
Menü
Mesés Mikulástúra Lappföldön - Adventi Csillagok - Ajándék minihómobilozás Mikulásfalván
Finnország / Lappföld / Rovaniemi
Utazás módja: Repülővel
Ellátás: Reggeli
Szálláskategória: Hotel ****
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 319761
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.
szervezett csoportos utazás

2019. december 1-4. | 4 nap-3 éj

Ajándék minihómobilozással Mikulásfalván


 
Van valami csodálatos titok Lappföldön, ami nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is magával ragadja, mesés hangulatba repíti, és egy életre szóló közös családi élménnyel gazdagítja!
Nem véletlen, hogy a Mikulás is ezt a helyet választotta! A gyerekek kedvence itt, Rovaniemiben fogadja a világ minden tájáról érkezőket, hogy a fülébe súghassák, mit szeretnének Karácsonyra.

A Mikulást nem csak a sarkköri irodájában láthatjuk, hanem egy  titkos erdei kunyhóban is, ahol pattogó kandalló mellett csak a magyar gyerekeket várja, hogy meghitt hangulatban személyesen adhassa át nektek az ajándékokat.  Lappföldön nemcsak a Mikulással, hanem az őt mindenben segítő manókkal is találkozhattok! Sőt, ha kedvetek van, Ti magatok is manóiskolások lehettek!

Gyertek el a világ legrövidebb és legviccesebb iskolájába, ahol mindig, mindenki csak kitűnő manóbizonyítványt kap, és olyan tantárgyak lesznek, mint az Óriás Szaloncukor Cipelés, Hóvarázslás, vagy Mézeskalács sütés a Manópékségben.

Kíváncsi vagy, miért van a Manóprofesszorok csomagjában több kiló kockacukor? Miért van „elsőbbségadás kötelező” KRESZ-tábla a folyóban, és miért látod a repülőgép ablakából rénszarvasagancs formájúnak a város utcaszerkezetét? Ha igen, gyertek velünk Finnországba, ahol további álmaitok is valóra válhatnak, hiszen átlépjük az Északi Sarkkört, utazunk rénszarvas- és husky szánkón és meglessük a postamanókat. Kell-e nagyobb élmény, mint egy erdei farmon 100 huskyval találkozni, hallgatni a sámán meséjét és „repülni”  a kutyák vontatta szánkón?! Az utazás során az is kiderül, hogy anyukád, vagy apukád vezeti  ügyesebben a motorosszánkót,  megtudhatod, hogy ki az a „Hópelyhecske”,  és  miért nincs jó híre a torkos borznak.


Az „ADVENTI CSILLAGOK” programot választó utasaink kétféle szállás közül választhatnak:
A Chalet Ounasvaaran különleges szálláshelyen a vendégek saját szaunával rendelkező finn faházakban fognak lakni
azok számára pedig, akik a városban laknának szívesebben, egy belvárosi 4 csillagos hotelt ajánlunk, ahonnan esténként külön buszt biztosítunk a Manóiskolai foglalkozásokra.

Kedves Szülők és Nagyszülők! Tartalmas programok nappal, játékos gyermekanimáció esténként, családias hangulat, meglepetések, ajándékok és egy életre szóló élmény az egész családnak! Utazzanak velünk Finnországba a egyik legnépszerűbb útjára, mely több, mint 27 éve várja mindazokat, akik hisznek a Mikulásban!

Programajánlat

Megjegyzés: a programok sorrendje változhat

1. nap  december 1. vasárnap

Utazás Budapestről Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben.

11:35 – 14:55 Budapest - Helsinki
16:20 – 17:40 Helsinki - Rovaniemi

Autóbusz transzfer a szállodába.

Este Törpi Plusz: "Manóismerkedés". Manóiskola a szállodában

Fakultatív félpanziós vacsora a városi Sokos Hotelben.

Kötelező félpanziós vacsora a Chalet hotelben.

2. nap december 2. hétfő

Reggeli a szállodában
Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.

A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

AJÁNDÉK:
Az irodánk ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek (2-12 ) Mikulásfalván részt vehet egy kb. 10 perces minihómobilozáson. A gyerekek a járművet maguk vezethetik!

Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván.

A program végeztével visszatérés a szállodába, vagy

Délutáni fakultatív program felár ellenében:
Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra. Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 20-25 perces erdei kutyaszánkózáson. A pálya nyomvonala az aktuális hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.

Figyelem! Csak abban az esetben tudjuk garantálni, hogy családonként szánkózzanak, ha szánonként egy felnőtt vállalkozik a kutyaszánkó vezetésére.

Fakultatív hómobil túra felár ellenében ( a 2. vagy a 3. napon):
Időjárásfüggő program, a túra pontos napját és indulási idejét csak indulás előtt néhány héttel tudjuk megadni.

Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.

Fontos tudnivalók:
A kirándulást jogosítvánnyal rendelkező felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást.

Késő délután Törpi Plusz: Manóiskola, azaz közös mézeskalácssütés a Chalet Hotelben. Transzfer a városi szállodából a Manóiskolába és vissza.

Fakultatív félpanziós vacsora a városi Sokos Hotelben.

Kötelező félpanziós vacsora a Chalet hotelben.

3. nap december 3. kedd

Reggeli a szállodában

Délelőtt fakultatív program felár ellenében:
Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”


A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy néhány perces rövid szánkókört!

A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.

Késő délután szabad program, vagy érdeklődés esetén: fakultatív Arktikum múzeumlátogatás magyar vezetéssel (kis csoportban, min. 10 fő, a helyszínen történő jelentkezéssel) vagy
fakultatív Santa Park program (egyénileg, a helyszínen történő jelentkezéssel).A Santa Park nevű Mikulás élménybarlang kb 2-3 órás szórakozási lehetőséget nyújt. Színvonalas manóshow, jégszobor kiállítás, Mikulásposta, kisvasút, barkácsműhely várja a gyerekeket és természetesen itt is lehet találkozni a Mikulással!

Késő délután Törpi Plusz:
Manóiskola a Chalet Hotelben: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel, majd ünnepélyes bizonyítványosztás. Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat!

Transzfer a városi szállodából a Manóiskolába és vissza.

Fakultatív félpanziós vacsora a városi Sokos Hotelben.

Kötelező félpanziós vacsora a Chalet Hotelben.

4. nap december 4. szerda

Reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre.

Utazás BÉCSBE a Finnair menetrendszerinti járataival, átszállás Helsinkiben:

12:14 Indulás Rovaniemiből Helsinkibe
13:27 Érkezés Helsinkiben

18:15 Indulás Helsinkiből
19:45 Érkezés Bécs repülőterére, Schwechatra

Szervezett autóbusz transzfer Budapestre.


Szállás: Chalet Hotel Ounasvaaran

A jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a Kemijoki folyó és a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 10 perc autóbusz transzfer távolságra. Minden ház saját szaunával és felszerelt konyhával rendelkezik. A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy, a tó parton található, felár ellenében használható tradicionális finn szaunája van. Kategória: hivatalos, helyi kategória 4*, irodánk szerinti besorolás 3* superior.

Elhelyezés: Családonként, helyi stílusú faházakban, melyek méretük és befogadóképességük szerint maximum 4 fő számára foglalhatók. A Manóiskolai foglalkozásokat ebben a szállodában tartjuk!

 
„Kis ház” – min: 1 fő, max. 4 fő elhelyezésére alkalmas

Felszereltsége: földszinten: egy nappali sarokkal kiegészített hálószoba két ággyal, továbbá mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. A 3. és a 4. ágy a házikó alacsony belmagasságú padlásterében kialakított vagány kis kuckóban található, mely a ház belső, a kelleténél kicsit meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk! A lépcső feljáratát fakorlát védi, de ennek ellenére kicsi gyerekek számára csak kellő gondosság mellett ajánlható.


A Manóiskolai foglalkozásokat a Chalet Hotel Ounasvaaran szállodában tartjuk! Amennyiben szeretnének a foglalkozásokon részt venni, úgy ingyenes retúr transzfert biztosítunk (kb. 10 perc/irány).


Sokos Hotel 4* - belváros

A Rovaniemi központjában, a Kemijoki-folyótól 150 méterre fekvő szálloda 2 étteremmel és egy éjszakai klubbal várja vendégeit. A szálloda közvetlen szomszédságában található a város bevásárló központja, több étterem és bár, valamint a helyi kézműves termékeket kínáló adventi piac. A szobák minibárral, valamint tea- és kávéfőzővel felszereltek. Ingyenes Wifi, valamint központi szauna áll a vendégek rendelkezésére. A szobák egyszerűek, klasszikus berendezésűek, TV, fürdőszoba.

Chalet Ounasvaaran, Kisházban: min. 1 - max. 4 fő részére
Főágyon: minimum 2 főágy ár fizetendő 365 000 Ft/fő
3. és 4. személy: gyermek (2-12) pótágyon 229 000 Ft/fő
3. és 4. személy: felnőtt pótágyon 255 000 Ft/fő
Gyermek (0-2) babaággyal 55 000 Ft/fő
Összenyitható szoba felár    26 000 Ft/szobaár
Egyágyas felár / 3 éj 165 000 Ft/fő

A részvételi díj nem tartalmazza:
KÖTELEZŐ félpanziós vacsora a Chalet Ounasvaaran Hotelben 3 alkalom, ital nélkül
Felnőtt 49 900 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-4 év): 14 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 26 000 Ft/fő

 
Sokos Hotel 4* Standard: minimum 1 -max 3 fő, vagy családi szobában: max. 4 fő részére
Főágyon: minimum 2 fő főágy ár fizetendő! 305 000 Ft/fő
3. és 4. személy (gyerek vagy felnőtt) pótágyon 269 000 Ft/fő
Gyermek (0-2) babaággyal 55 000 Ft/fő
Összenyitható szoba felár    26 000 Ft/szobaár
Egyágyas felár / 3 éj: 105 000 Ft/fő

A részvételi díj nem tartalmazza:
Fakultatív félpanziós vacsora a Sokos Hotelben 3 alkalom, ital nélkül
Felnőtt: 39 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-4 év): 9 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 15 000 Ft/fő

 
A részvételi díj tartalma:
- repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Helsinki-Rovaniemi-Helsinki-Bécs útvonalon, fejenként 1 feladott csomaggal, de fedélzeti étkezés, és ülőhely választás nélkül
- autóbusz transzfer hazaúton Bécs- Budapest szakaszon
- 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval
- svédasztalos reggeli
- repülőtéri transzferek
- autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
- magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldön
- gyermek animáció: Manóiskola a Chalet Hotelben (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok
- a városi szállodában lakó vendégek részére transzfer a Manóiskola foglalkozásokra (2 alkalom)

”Mikuláscsomag”, az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak:
meglepetés ajándék a Mikulástól 10 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván.


A részvételi díj nem tartalmazza:
- félpanziós vacsora (lsd. fent a díjakat és feltételeket a szálláshelyeknél)
- repülőtéri illeték: 69 000 Ft/fő (felnőtt és gyermek 0-12 év)
- fakultatív útlemondási biztosítás: 1,4%
- fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
- fakultatív programok díja
- ültetés a Finnair járatokon
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igény esetén kérje munkatársunk személyre szabott egyedi ajánlatát!


Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:
Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes

Husky farm 25 perces szánkózással:
Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes

 
Erdei hómobil szafari – transzferrel
A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980,- euro önrész fizetendő!
Felnőtt ( ketten egy hómobilon): 49 000 Ft/fő
Egyedüli használati felár: 24 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 37 000 Ft/fő

TERMORUHA Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is, úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.
Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:
Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
52000
Husky farm 25 perces szánkózással:
Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
52000
Erdei hómobil szafari – transzferrel
Felnőtt ( ketten egy hómobilon): 49 000 Ft/fő
Egyedüli használati felár: 24 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 37 000 Ft/fő
49000

Chalet Ounasvaaran, Kisházban: min. 1 - max. 4 fő részére
Főágyon: minimum 2 főágy ár fizetendő 365 000 Ft/fő
3. és 4. személy: gyermek (2-12) pótágyon 229 000 Ft/fő
3. és 4. személy: felnőtt pótágyon 255 000 Ft/fő
Gyermek (0-2) babaággyal 55 000 Ft/fő
Összenyitható szoba felár    26 000 Ft/szobaár
Egyágyas felár / 3 éj 165 000 Ft/fő

A részvételi díj nem tartalmazza:
KÖTELEZŐ félpanziós vacsora a Chalet Ounasvaaran Hotelben 3 alkalom, ital nélkül
Felnőtt 49 900 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-4 év): 14 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 26 000 Ft/fő

 
Sokos Hotel 4* Standard: minimum 1 -max 3 fő, vagy családi szobában: max. 4 fő részére
Főágyon: minimum 2 fő főágy ár fizetendő! 305 000 Ft/fő
3. és 4. személy (gyerek vagy felnőtt) pótágyon 269 000 Ft/fő
Gyermek (0-2) babaággyal 55 000 Ft/fő
Összenyitható szoba felár    26 000 Ft/szobaár
Egyágyas felár / 3 éj: 105 000 Ft/fő

A részvételi díj nem tartalmazza:
Fakultatív félpanziós vacsora a Sokos Hotelben 3 alkalom, ital nélkül
Felnőtt: 39 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-4 év): 9 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 15 000 Ft/fő

 
A részvételi díj tartalma:
- repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Helsinki-Rovaniemi-Helsinki-Bécs útvonalon, fejenként 1 feladott csomaggal, de fedélzeti étkezés, és ülőhely választás nélkül
- autóbusz transzfer hazaúton Bécs- Budapest szakaszon
- 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval
- svédasztalos reggeli
- repülőtéri transzferek
- autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
- magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldön
- gyermek animáció: Manóiskola a Chalet Hotelben (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok
- a városi szállodában lakó vendégek részére transzfer a Manóiskola foglalkozásokra (2 alkalom)

”Mikuláscsomag”, az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak:
meglepetés ajándék a Mikulástól 10 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván.


A részvételi díj nem tartalmazza:
- félpanziós vacsora (lsd. fent a díjakat és feltételeket a szálláshelyeknél)
- repülőtéri illeték: 69 000 Ft/fő (felnőtt és gyermek 0-12 év)
- fakultatív útlemondási biztosítás: 1,4%
- fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
- fakultatív programok díja
- ültetés a Finnair járatokon
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igény esetén kérje munkatársunk személyre szabott egyedi ajánlatát!


Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:
Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes

Husky farm 25 perces szánkózással:
Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes

 
Erdei hómobil szafari – transzferrel
A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980,- euro önrész fizetendő!
Felnőtt ( ketten egy hómobilon): 49 000 Ft/fő
Egyedüli használati felár: 24 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 37 000 Ft/fő

TERMORUHA Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is, úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.