Menü
Menü
Lappföld és az Északi-fok a hó birodalmában 2024
Finnország / Lappföld / Rovaniemi
Utazás módja: Repülővel
Ellátás: Félpanzió
Szálláskategória: Hotel ***
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 323008
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Rovaniemi (50 km)

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal a finn Lappföld fővárosába, Rovaniemibe. A város néhány km-re fekszik az Északi-sarkkörttől a Kemijoki és az Ounasjoki folyók találkozásánál. A II. Világháború után Alvar Aalto építész tervei szerint újjáépítették a várost. A repülőtérről rögtön az Ice Hotel jégből faragott szállodájához érkezünk. Az életnagyságú szállodában belülről is csodálkozunk, jégből kivájt bárjában jégből készült pohárból elfogyaszthatjuk a különleges üdvözlő italunkat (felár ellenében). Estére a szálláshelyünkre Rovaniemibe érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Rovaniemi és a Mikulásfalva, látogatás a husky kutyafarmra – szánnal a havas végtelenbe! (280 km)

Reggeli után rövid városnézés, majd a Sarkkörön felkeressük „Mikulásfalvát”… Míg „Joulupukki” figyelmesen hallgatja kicsik és nagyok kívánságait, segédei közben elkészítik a közös fotókat, melyeket életre szóló emlékként meg is vásárolhatunk. A Mikulás hivatalos postahivatalában feladhatjuk karácsonyi jókívánságainkat szeretteinknek. Útra kelve hóval borított hófehér fenyő- és nyírfaerdők mentén Sodankylä felé haladunk tovább. A vidék a lapp aranymosókról vált híressé. Utunkat észak felé folytatjuk, egyre többször találkozhatunk az út szélén legelésző rénszarvasokkal. Látogatást teszünk egy igazi husky kutyafarmon, ahol tradicionális népviseletbe öltözött számik mesélnek életükről, a husky kutyatartás szokásairól, különös fortélyairól. Fakultatív ajánlatunk: Óriási élmény megsimogatni ezeket a nagyszerű állatokat, majd hószánokba pattanva a kutyákra bízva magunkat lehetünk részesei egy felejthetetlen kalandnak (2 óra)! Fenyvesek között, befagyott folyón, végtelenbe nyúló hómezőkön siklik velünk a husky szán (aki nem pattan szánra, a környékben lesz lehetősége sétálni). Utunkat folytatva szállásunk az Urho Kekkonen Nemzeti Park határában fekvő Saariselkä vidékén lesz vacsorával.

3. nap: Az Inari-tótól a Nordkapp-ig (420 km)

Reggeli után elutazunk Saariselkäból az Inari-tóvidékre. Inari település múzeumában a sarkkörön túli tájak állat- és növényvilágával ismerkedünk, valamint a számik életét és a rénszarvastartást bemutató kisfilmet is láthatunk a lappföldi tél szépségeiről és a sarki fényről. Az Inarijärvi Finnország legnagyobb tava, melyben mintegy 3000 sziget található. A tavat keleti irányban Oroszország határolja. A vidék jelentős rénszarvas terelő terület, így ha szerencsénk van, találkozhatunk is velük. Karigasniemin áthaladva érjük el a norvég határt, ahonnan Karasjokba érkezünk. Ez a nagyon fontos számi település a norvégiai lapp közösség központja, ahol keverednek a nyelvek és a kultúrák (megállásunk az időjárás és a közlekedési viszonyok függvényében). Tipikus északi, hófedte fjordokkal kísért tájon utazunk, a Kä-fjord és a Porsanger-fjord között haladva érünk utunk legészakibb településére, Honningsvågra. Itt elfoglaljuk a szállásunkat. Vacsorát követően - közel a célpontunkhoz - jól felöltözve a szabadban teszünk egy sétát és gyönyörködhetünk a horizont felett tündöklő napkorong, a Jeges-tenger és a sarki fények látványában (időjárás függvényében)!

4. nap: NORDKAPP – az Északi fok! (270 km)

Reggelinket elfogyasztva izgatottan indulunk útnak utazásunk csúcspontja felé: az Északi-fokhoz! Ezért a felejthetetlen élményért érkeznek ide turisták tízezrei (belépőjegy). Utasainknak lehetőségük van (felár ellenében) „Északi-fok bizonyítvány”-t kapni emlékbe. A hatalmas üvegcsarnokból (időjárástól függően) egyedülálló kilátásban lehet részünk: a 300 méter magas sziklapárkány széléről csodálhatjuk a páratlan panorámát. Az aurora borealis (Északi fény) nevét a római hajnalistennő, Aurora nevéből alkották. Formája sokszor változik, hol függönyszerű, hol sugaras szerkezetű. Meseszép látvány! A látogatóközpont vetítőtermében fantasztikus film mutatja be az itt élő emberek életét és a természet évszakos változásait. Ajándékvásárlásra és étkezésre is van lehetőség. Útra kelünk a Porsanger-fjord mentén: az Észak-Norvég Lappföldön, vad tundravidéken, hófedte vadregényes tájakon utazunk Alta felé. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre, ahol meleg vacsorával várnak bennünket! 

5. nap: Az altai sziklarajzok és Tromsø (640 km)

Megreggelizünk és Alta világhírű régészeti parkjába látogatunk, mely az UNESCO világörökség része. Gyönyörű természeti környezetben vezető ösvény mentén elhelyezkedő prehisztorikus kori sziklarajzokat (belépőjegy) téli időszakban múzeumi körülmények között ismerjük meg. Ezek közül a legrégebbiek több, mint 6000 évesek, az északi civilizációk korai időszakából ábrázolnak hétköznapi és vadászjeleneteket, hajókat, és rituális, sámánisztikus ceremóniákat. Altát elhagyva Tromsø felé fordulunk és Norvégia északi részének varázslatosan szép, csipkés fjordjai mentén utazunk. Ahol pedig az országút elfogy … ott kompra szállunk. Lélegzetelállító tájban gyönyörködhetünk, ahogy a fjordok, vad fjellek, jég formálta, meredek oldalú hegyek feltűnnek az ablakunkban. Este láthatjuk Észak-Norvégia legjelentősebb városát, egy hatalmas hegytömb, a Tromsdaltinsd által védett fjord-parti Tromsøt. Szállásunk a városban vagy a környékén lesz, ahol meleg vacsorával várnak bennünket.

6. nap: Tromsø és hazautazás 

Reggelit követően frissítő sétát teszünk Tromsø városában. Kikötőjéből számos sarkvidéki expedíció vette kezdetét. Erre emlékeztet a Déli-Sark meghódítójának, Roald Amundsennek a szobra is. Norvégia egyetlen fából készült modern „Északi Katedrálisában” teszünk látogatást majd repülő menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

  

Felhivjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy a 3-5. napi program részletei az időjárás függvényében valósulnak meg!  


Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2024.03.12. 
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 635.000 Ft / 1.717 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 50.000 Ft / 136 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb.: 55.000 Ft / 150 EUR
1 ágyas felár: 145.000 Ft / 392 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 4.200 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 5.460 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 6.900 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.

Útlemondási biztosítás: az alapár 2,8%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Utazás: menetrendsz. repülővel, és helyben autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5x félpanzió


Fakultatív programok (10 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
2-2,5 óra husky kutyaszán: 48.000 Ft / 130 EUR 
Nordkapp belépőjegy és Nordkapp bizonyítvány: 60 EUR (helyszínen fizetendő)
Altai sziklarajzok: 15 EUR (helyszínen fizetendő)


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 200 NOK
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 50 NOK
A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 15 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*10-14 fő esetén: 50.000 Ft / 136 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rept. illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 5 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 5x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Alta sziklarajzok

15 EUR (Jelentkezéskor kell foglalni!)

1
Nordkapp belépőjegy és Nordkapp bizonyítvány

60 EUR (Jelentkezéskor kell foglalni!)

1
Husky kutyaszán túra (2-2,5 óra)

107 EUR

45000
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

18000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500

Vidéki felszállás tájékoztató buszos utakhoz >>


Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2024.03.12. 
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 635.000 Ft / 1.717 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 50.000 Ft / 136 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb.: 55.000 Ft / 150 EUR
1 ágyas felár: 145.000 Ft / 392 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 4.200 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 5.460 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 6.900 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.

Útlemondási biztosítás: az alapár 2,8%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Utazás: menetrendsz. repülővel, és helyben autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5x félpanzió


Fakultatív programok (10 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
2-2,5 óra husky kutyaszán: 48.000 Ft / 130 EUR 
Nordkapp belépőjegy és Nordkapp bizonyítvány: 60 EUR (helyszínen fizetendő)
Altai sziklarajzok: 15 EUR (helyszínen fizetendő)


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 200 NOK
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 50 NOK
A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 15 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*10-14 fő esetén: 50.000 Ft / 136 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rept. illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 5 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 5x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!