Menü
Menü
Tajvan csoportos nagykörút
Tajvan / Körutazás Taiwanban / Körutazás Taiwanban
Utazás módja: Repülővel
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 328396
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.
Tajvan titokzatos világa nyitja meg kapuit körutazásunk során, betekintést engedve gazdag és színes kultúrájába. Az út alatt megismerheti többek között a pezsgéssel teli Taipeit, majd ezt követően a természet közelsége veszi át a főszerepet az ősi szentélyek és templomok nyugalmával, a táj csendes hegységeivel. Éghajlatának köszönhetően Tajvan ősszel is kellemesen meleg idővel és burjánzó zöld növényzettel várja az ide látogatókat, mely a helyiek vendégszeretetével párosulva garantálja a kellemes kikapcsolódást és a páratlan helyszínek felfedezésének örömeit.

Útvonal: Taipei – Sun Moon Lake – Tainan – Kaohsiung – Taitung – Hualien – Taroko Gorge – Yilan – Yehliu – Jiufen – Taipei
Időtartam: 13 nap / 10 éj
Előfoglalási kedvezménnyel: 2018. július 31-ig!
Időpont: 2018. október 11 – 23.

Program


1 . Nap – október 11.

Elutazás Budapestről a késő esti órákban a Turkish Airlines légitársaság járataival Isztambulon keresztül Taipeibe, magyar csoportkísérőnk társaságában.

2 . Nap – október 12.

A késő délután órákban érkezünk meg Taipei repülőterére, ahonnan busszal jutunk be a belvárosi szállodánkba. Elfoglaljuk a szobákat és kipihenjük az utazás fáradalmait.
Szállás Taipeiben

3 . Nap – október 13.

Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés során megtekintjük Taipei nevezetességeit.  Elsőként az ország egykori vezetőjének, Chiang Kai-Sheknek állított emlékművét, majd az 1738-ban kínai telepesek által alapított istentiszteleti és gyülekezési helyszínül szolgáló Lungsahn Templomot nézzük meg. Kora délutáni órákban felkeressük a tajvani népi vallási Dalongdong Baoan Templomot, majd később az eredeti Konfucius kínai mintára épült, de az egyetlen taipei Dél- Fujian kerámiával díszített Taipei Confucius Templomot. Késő délután órákban meglátogatjuk a közeli Bangka falu lakói által 1850-ben alapított Dihua Old Street-et, majd este ellátogatunk Taipei legnagyobb és leghíresebb éjszakai piacára a Shiling Night Market-re. Vacsora egy helyi kínai étteremben.
Szállás Taipeiben

4 . Nap – október 14.

Reggelit követően elhagyjuk a fővárost és a legnagyobb kiterjedésű tóhoz utazunk, a Sun Moon Lake-hez, ami a helyi őslakos Thao törzsnek ad otthont. A tó a Lalu szigetet öleli körbe, aminek keleti oldala a napra, nyugati oldala a holdra emlékeztet, erről kapta elnevezését a tó. Programunk egy hajó kirándulással kezdődik a tavon, majd megtekintjük a Ita Thao törzs faluját, majd a Yuchi település peremén elhelyezkedő Wen Wu Templomot. Az ebéd elfogyasztását követően szabad program áll rendelkezésünkre, akár rövid kerékpár túrát tehetünk a Sun Moon Lake partján. Ebéd egy helyi étteremben, vacsora a szállodában.
Szállás Sun Moon Lake-nél

5 . Nap – október 15.

Reggeli a szállodában, majd meglátogatjuk Tainan városát. Elsőként az 1653-ban épített Chikan Tower-höz tartunk, mely a holland megszállás ideje alatt Fort Provintia néven vált ismerté. Később megnézünk egy 1663-ban épült ősi családi kegyhelyet, a Koxinga Ancestral Shrine-t. Majd felkeressük az Anping Castle-t, amit Anping város közelében építtette a Holand Kelet-indiai Társaság és Fort Zeelandia erődítményként vált ismerté. Következő állomásunk az Anping Tree House, ami egy a Banyan fa gyökerei által körbefont öreg raktárépület. Délután továbbutazunk Kaohsiung városába és megtekintjük a Kaohsiung Love River-t vagy más néven Ai River-t, ami Dél-Tajvan csatornájaként szeli ketté Kaohsiung városát, akár csak a londoni Temze. Programunkat a Liu Ho Night Market-en zárjuk. Ebéd: egy hagyományos étteremben (Tainani garnéla tekercs).
Szállás Kaohsiungban

6 . Nap – október 16.

Reggeli után, felfedezzük a Lotus Tavat, amit 1951-ben nyitottak meg és lótusz-virágairól híresült el. Ez a környék számos templomnak ad otthont, mint a Tavasz (Dragon) és az Ősz (Tiger) Pavilonok, illetve a helyi Confucian Templom. A régi városrész – Old City of Zuoying – felfedezésével folytatjuk programunkat, ami az egyik első Tajvani város, amelyet védelmi fallal erősítettek meg. Ebédet követően szabad program áll rendelkezésünkre, amelyet a Dream Mall bevásárló központban töltünk el, majd felmegyünk Tuntex 85 Sky Towerbe, melynek a 74. emeletén lévő kilátójából csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen kaohsiungi panorámát. Ebéd helyi étteremben, szállás Kaohsiungban.

7 . Nap – október 17.

Reggeli után, kijelentkezést követően busszal folytatjuk kirándulásunkat Taitung felé. Útközben megállunk a Taitung Chihpen Erdőben és Kanyonban, ami Taitungól 15 km-re fekszik a Dawu-hegység lábánál és a túlsó felén egy buja dzsungelpark várja az ide érkezőket. Ebéd egy kínai étteremben, vacsora helyi fogásokat kínáló étteremben. Szállodánkban élvezhetjük a helyi forrásvizes fürdők jótékony hatásait.
Szállás Taitungban

8 . Nap – október 18.

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Busszal folytatjuk utazásunkat a keleti parton Hualien felé. Annyi csodálatos dolgot lehet felfedezni Tajvan keleti partján, amihez tökéletes kiindulási helyszín Hualien. Ebéd egy kínai étteremben, büfé vacsora a szállodában. Szállás a Taroko Nemzeti Park közelében lévő Hualienben

9 . Nap – október 19.

Reggelit követően kirándulást teszünk a Taroko Nemzeti Parkban. A Taroko Gorge egy 19 km hosszú lenyűgöző szurdokkanyon, amely Tajvan keleti partján fekszik. A park közepén találjuk a sziklákkal és zúgó folyóval körülvett látványos Fecske Grottot, amely olyan barlangokat tartalmaz, ami a tavaszi fecskék számára nyújt természetes fészkelőhelyet és amit a helyiek neveztek el Swallow, azaz, Fecske Grottonak. Meglátogatjuk az Örök Források Szentélyét, amelyet Changchun Szentélynek is neveznek és egyben a nemzeti park egyik legfestőibb pontja a hegyek, a vízesések, valamint a veteránok emlékhelye. Végül a park keleti átjárójánál a Taroko Gorge Gateway-nél fejezzük be kirándulásunkat. Ebéd egy helyi fogásokat kínáló étteremben, vacsora egy kínai étteremben.
Szállás Hualienben

10 . Nap – október 20.

A reggelit és kijelentkezésünket követően, busszal folytatjuk utazásunkat a keleti parton az északabbi Yilan felé. A Hagyományos Művészetek Központja a Dongshan folyó partján terül el, és célja a hagyományos művészetek általános tervezése, a kapcsolódó kutatások támogatása, megőrzése, tanítása és népszerűsítése. Innen ellátogatunk Tajvan egyetlen és méltán híres Kavalan Whiskylepárló üzemébe, ami 2012-ben elnyerte az Nemzetközi Bor–és Rövidital versenyét, az Ázsia-Csendes-Óceánia térségben. Továbbutazás Taipeibe, ahol megnézzük a Taipei 101 felhőkarcolót, melynek 89. emeletén lévő kilátójából csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen taipei panorámát.
Szállás Taipeiben

11 . Nap – október 21.

Reggelit követő fél napos kirándulásra indulunk Yehliuba, ami Tajvan északi partvidékének Guanyinshan Tájvédelmi Körzetének része. Megnézzük a Queen’s Head-et, ahol a tengervíz alkotta sziklaképződmények (Queen Head, Princess Sandal, gomba-kőzet, gyömbér-forma stb.) csodás egyedi sajátosságaival találkozhatunk. Ellátogatunk a Keelung Chong Cheng Parkba, ahol Dél-Kelet Ázsia legnagyobb Istennő szobrát, a 25 méter magas Goddess Guanyin-t láthatjuk. Végül pedig megtekintjük a Baguashan dombon található 24 méter magas Nagy Buddha szobrát.  Délután szabad program.
Szállás Taipeiben

12 . Nap – október 22.

Reggelit követően kijelentkezünk a szállodából, majd felfedezzük Jiufen (Chiufen) Falut, ami, egy a természet által elszeparált hegyoldalba épült városka, ahol valaha aranybányászattal foglalkoztak. Gazdag kultúrával, csodálatos panorámával és hangulatos sikátoros utcácskákkal várja turistáit. Úton visszafelé felkeressük a Tajvanon egyedülálló Nanya Sziklaalakzatokat és korall partot, melynek homokkő felszínén különleges mintázatokat hoztak létre a természet erői. Taipeiben még meglátogatjuk a Nemzeti Palotamúzeumot, ami Tajvan egyik leglátogatottabb múzeuma, és a világ egyik legnagyobb kínai műtárgygyűjteményével rendelkezik. Végül a Nemzeti Forradalom Mártírjanak Szentélyét tekintjük meg, ami méltó emléket állít a kínai polgárháborúban elesett katonák tiszteletére. Később transzfer a repülőtérre elutazás a késő esti órákban Taipeiből. Érkezés Budapestre október 23-án a délelőtti órákban.

Szállás

Taipei (2+2 éj): Gala Hotel Taipei 3*
Sun Moon Lake (1 éj): Einhan Resort Sun Moon Lake 3*
Kaohsiung (2 éj): Kaohsiung Howard Plaza Hotel 4*
Taitung (1 éj): Taitung Chihpen Goya Hotel 3*
Hualien (2 éj): Hualien Chateau de Chine Hotel 4*

Irodánk a szállodák változtatásának jogát fenntartja.


A részvételi díj tartalmazza:

  •     Repülőjegyet Budapest – Taipei – Budapest útvonalon
  •     10 éjszaka szállást 3-4 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
  •     Reggelit minden nap
  •     6 ebédet és 5 vacsorát
  •     Transzfereket a városnézések, kirándulások során (privát busszal a program szerint)
  •     Helyi angol nyelvű idegenvezetést és magyar csoportkísérőt, tolmácsolást az út teljes időtartama alatt
  •     Városnézést és kirándulást Taipeiben, Sun Moon Lake-nél, Tainanban, Kaohsiungban, Taitungban, Hualienben, Taroko Gorgeban, Yilanban, Yehliuban, Jiufenben
  •     Retúr repülőtéri transzfereket
  •     A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:


  •     Repülőtéri illetékeket (kb.160.000 Ft/fő)
  •     Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
  •     Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
  •     A programban nem szereplő étkezéseket
  •     Egyágyas felárat (165.000 Ft /fő, társítás kérhető!)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Feltételek


  •     A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
  •     Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.
  •     A részvételi díjat 1 USD = 280 Ft árfolyamig garantáljuk
  •     A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek







A részvételi díj tartalmazza:

  •     Repülőjegyet Budapest – Taipei – Budapest útvonalon
  •     10 éjszaka szállást 3-4 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
  •     Reggelit minden nap
  •     6 ebédet és 5 vacsorát
  •     Transzfereket a városnézések, kirándulások során (privát busszal a program szerint)
  •     Helyi angol nyelvű idegenvezetést és magyar csoportkísérőt, tolmácsolást az út teljes időtartama alatt
  •     Városnézést és kirándulást Taipeiben, Sun Moon Lake-nél, Tainanban, Kaohsiungban, Taitungban, Hualienben, Taroko Gorgeban, Yilanban, Yehliuban, Jiufenben
  •     Retúr repülőtéri transzfereket
  •     A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:


  •     Repülőtéri illetékeket (kb.160.000 Ft/fő)
  •     Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
  •     Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
  •     A programban nem szereplő étkezéseket
  •     Egyágyas felárat (165.000 Ft /fő, társítás kérhető!)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Feltételek


  •     A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
  •     Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.
  •     A részvételi díjat 1 USD = 280 Ft árfolyamig garantáljuk
  •     A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek