Menü
Menü
Székelyföld legszebb tájain
Románia / Körutazás Erdélyben / Körutazás Erdélyben
Utazás módja: Busszal
Ellátás: Félpanzió
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 340767
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.
Elhelyezés: faluturizmusban, 2 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal
Ellátás: félpanzió
Utazás: autóbusszal

Program

1. nap

Nagyvárad - Bánffyhunyad - Kalotaszentkirály
Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Utazás, rövid pihenőkkel az ártándi határátkelőhöz. A határátkelés után érkezés Nagyváradra, városnézés: Püspöki székesegyház, Kanonok sor, Szent László-szobor. Bánffyhunyadon látogatás a jellegzetes kalotaszegi református templomban, majd utazás tovább Kalotaszentkirályra, a szállásadó faluba. Ismerkedés Kalotaszeg népművészetével. Az ízletes vacsora elfogyasztása után a szálláshelyek elfoglalása.

2. nap

Kolozsvár - Torockó - Marosvásárhely - Szováta - Korond - Székelyszentlélek
Reggeli után utazás Kolozsvárra, ahol a város főbb nevezetességeivel ismerkedik meg a csoport: Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra, Mátyás király szülőháza, református templom, Szent György-szobor. Torockón, az Europa Nostra díjas aranyosszéki faluban séta a híres házsoron és látogatás a múzeumban, ahol utasaink megismerhetik az egykori bányászváros, Erdély legnyugatibb székely településének történetét. Utazás tovább Marosvásárhelyre, városnézés: Kultúrpalota, Toldalaghy-palota, Teleki-téka. Szovátán keresztül érkezés Korondra. Vásárlási lehetőség a székely kézművesek portékáiból. Vacsora és szállás Székelyszentléleken. (3 éj)

3. nap
Csíkszereda - Csíksomlyó - Gyilkos-tó - Békás-szoros - Székelyszentlélek
Utazás Csíksomlyóra, látogatás a kegytemplomban. Kirándulás a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szorosba. Út közben megálló a madéfalvi Siculicidium-emlékműnél és a karcfalvi XV. századi erődített templomnál. Látogatás Borzonton a kézműves faluban. Innen a Basa Keresztátihoz címzett fogadóba vezet az út, ahol egy hangulatos székely vacsoraestben és feledhetetlen erdei kocsikázásban lesz a csoportnak része.

4. nap

Farkaslaka - Szejkefürdő - Szent Anna-tó - Alsócsernáton - Kézdivásárhely – Székelyudvarhely
Farkaslakán tisztelgés Tamási Áron emlékének. Szejkefürdőn látogatás Orbán Balázs síremlékénél, amelyhez székelykapuk egész során át vezet az út. Kirándulás a Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzeglápban, majd utazás Alsócsernátonba. Itt látogatás a Székelyföld leggazdagabb falumúzeumában. Kézdivásárhelyen városnézés. Székelyudvarhelyen ismerkedés a város főbb nevezetességeivel

5. nap
Segesvár - Torda - Körösfő
A korai reggeli után utazás Segesvárra, városnézés: Óváros, Óratorony, Schuller-ház. Tordán izgalmas látogatás a sok évszázada üzemelő, látványos sóbányában. A Királyhágón vagy Körösfőn pihenő, majd érkezés az ártándi határátkelőhöz. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás, szállás, idegenvezetés, félpanziós ellátás, székely vacsoraest és a kalotaszegi bemutató költségeit.

Az ár nem tartalmazza: Az útlemondási biztosítást, az utasbiztosítást és a belépőket.

Belépők: kb. 70 RON és 1 200 Ft

A transzferlehetőségekről kérjük, érdeklődjön irodánkban!





A részvételi díj tartalmazza: Az utazás, szállás, idegenvezetés, félpanziós ellátás, székely vacsoraest és a kalotaszegi bemutató költségeit.

Az ár nem tartalmazza: Az útlemondási biztosítást, az utasbiztosítást és a belépőket.

Belépők: kb. 70 RON és 1 200 Ft

A transzferlehetőségekről kérjük, érdeklődjön irodánkban!