Menü
Menü
ÍR- és Észak-Írországi nagy körutazás
Írország / Körutazás Írországban / Körutazás Írországban
Utazás módja: Repülővel
Ellátás: Félpanzió
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 359462
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

A wiskhey jelentése magyarul „élet vize”. A lepárlás tudományát több mint valószínű, hogy az Ázsiából érkező szerzetesek hozták magukkal. Hamarosan az ír élet részévé vált a lepárlás tevékenysége, amelyet az 1600-as években az angolok engedélyhez kötöttek, majd sorra bezárták a szeszfőzdéket. A XIX. századi nagy éhínség után beköszöntő szegénység és az alkoholellenes mozgalom miatt csökkent e nemes nedű utáni kereslet, melynek következményeként a skót whisky megelőzte az ír párlatot. Napjainkban az írek sikeres reklámjainak és az ír kávé kultuszának köszönhetően ismét népszerűvé vált az „az ír élet vize”. Ha velünk tart, meg is kóstolhatja a finom itókát és hosszú éveken át velünk tarthat a világ számos országába! Útra fel!

Utazás: Budapest – Dublin – Budapest útvonalon repülővel, a körutazáson légkondicionált ír autóbusszal

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: félpanzió

 

1. nap: Budapest – Malahide – Dublin
Elutazás délelőtt Dublinba menetrendszerinti járattal. Érkezés után ellátogatunk a romantikus és elegáns MALAHIDE-KASTÉLYHOZ. A XIV. századi épülethez később hozzáépített részek mesebeli külsőt kölcsönöznek a várnak. Este transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Dublin környékén.

2. nap: Dublin
Reggeli után városnézés DUBLIN-ban. A Trinity College-ot I. Erzsébet királynő építtette 1592-ben. Könyvtárában őrzik a VIII. századból való Book of Kellst, a világ egyik legszebben díszített középkori kódexét, és Brian Boru király hárfáját, amely Írország egyik leghíresebb jelképe. Nem maradhat ki programunkból az O’Conell utca, a Georgianus negyed, a XI. századi Szt. Patrick Székesegyház, a Főposta, az Emlékezés kertje és a híres Temple Bar negyed sem. Késő délután szabadidő, melynek során lehetőség adódik arra is, hogy ki-ki kedve szerint barangoljon a városban. Vacsora, szállás Dublin környékén.

3. nap: Glendalough – Powerscourt – Dublin (kb. 120 km)
Utazás Wicklow megyébe, Írország „zöld kertjébe”. GLENDALOUGH-ban a Szt. Kevin kolostor romjait keressük fel. Ezt az egyházi épületegyüttest az ország leghangulatosabb kolostoraként is szokták az útleírások említeni. Séta POWERSCOURT XVIII. században kialakított kertjében, amelyet Írország legszebb kertjének tartanak. Vacsora, szállás Dublin környékén.

4. nap: Kilkenny – Cashel – Killarney (kb. 330 km)
Reggeli után délnyugat felé indulván, KILKENNY városába látogatunk. Írország egyik legkedvesebb és legszebb középkori kisvárosában a Szt. Canice székesegyház megtekintése és a vár látogatása szerepel a programban. Továbbutazás a „ROCK OF CASHEL” várhoz, amely az arany lapályból kiemelkedő, 60 m magas mészkő-sziklára épült erőd, egykor királyi székhely volt. Vacsora, szállás Tralee környékén.

5. nap: Kerry-gyűrű (kb. 200 km)
Az Iveragh félsziget, a híres „KERRY GYŰRŰJE” rendkívül színes és változatos útvonal, rengeteg látnivalóval! A 170 km-es „gyűrű” nagy részében csodálatos a panoráma, az Atlanti óceán sziklás-szaggatott partvidékével, a Golf áramlat hatására kialakult gazdag vegetációval. Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, itt látható a kecskét koronázó Killorglin kisvárosa, Waterville Chaplin kedvenc nyaralóhelye, juhászkutya bemutató, az ír parasztok életét bemutató skanzen stb. Már a szárazföld belsejében olyan kis településeken utazunk át, mint a színes házairól híres Sneem, végezetül pedig visszatérünk a Killarnay tavak festői láncolatához. Vacsora, szállás Tralee környékén.

6. nap: Adare – Bunratty – Moher – Burren – Galway (kb. 200 km)
Reggeli után utazás északra. Útközben rövid megálló az Írország legcsinosabb faluja címet viselő ADARE-ban. Következő látnivalónk BUNRATTY-ban a XV. századi félelmetes vár, amely az ország egyik legnépszerűbb látványossága. A Bunratty Folk Park (skanzen) hűen tükrözi az ír vidéki életet. Továbbutazás a burreni mészkőfennsík szívébe. Pihenő és fényképezési lehetőség a híres, lélegzetelállító, 200 m magasan kiemelkedő, kb. 8 km hosszan elnyúló MOHER SZIKLÁN. Továbbutazás a burreni mészkőfennsíkon át GALWAY-ba, Írország nyugati „fővárosába”, amely elsősorban hangulatos kocsmáiról híres. Vacsora, szállás GALWAY környékén.

7. nap: Kylemore Apátság – Clonmacnoise – Dublin környéke (kb. 300 km)
Kirándulás a festői szépségű CONNEMARA-FÉLSZIGETEN, amely Írország legszebb tájai közé tartozik. A Kylemore-tó partján épült KYLEMORE APÁTSÁG egy része, továbbá a 2,5 hektáros viktoriánus kert nyitott a turisták számára. Továbbutazás CLONMACNOISE-be, a Shannon folyó partján fekvő VI. századi vallási központba. A területen egy katedrális, 8 templom (a X–XIII. századból) romjai, két kerek torony és három kelta kereszt látható. A külső épületek mellett érdemes megnézni a rengeteg értékes relikviát bemutató múzeumot is. Vacsora, szállás Dublin környékén.

8. nap: Newgrange – Belfast (kb. 170 km)
Reggeli után utazás Észak-Írország fővárosába. Útközben kitérő az UNESCO világörökséggé nyilvánított Boyne-völgybe, amely az ír civilizáció bölcsője. A völgy legfontosabb neolitikus építményei közül három folyosósír emelkedik ki: Newgrange, Dowth és Knowth. A látogatóközpont megtekintése után továbbutazás BELFAST-ba. Az elmúlt napokat az Ír Köztársaság területén töltöttük, de most két éjszakára az Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) részét képező Észak-Írországba érkezünk. Ismerkedés Belfast a főbb látnivalóival: városközpont, protestáns-katolikus negyed, városháza, Albert Memorial óratorony, operaház, Titanic emlékmű, Crown Liquor Salon (Észak-Írország leghíresebb pubja 1849-től), Parlament stb. Vacsora, szállás Belfast környékén.

9. nap: Antrim tengerpart – Óriások útja – Bushmills – Belfast (kb. 200 km)
Első megállónk a közeli BUSHMILLS, a legrégebbi ír whiskey lepárlóüzem, kóstolóval egybekötött látogatással. Továbbutazás az UNESCO által Világörökségnek nyilvánított természeti szépséghez, a Giant’s Causeway-hez (ÓRIÁSOK ÚTJA), ahol a több mint 40.000 bazaltoszlop páratlan látványt nyújt. Túránkat Antrim megye romantikus tengerparti útján folytatjuk a CARRICK-A-REDE függőhíd felé, ahol a bátrabbak átkelhetnek egy kis szigetre, kb. 20 m hosszú kötélhíd vezet, mintegy 25 m magasan a tenger felett. Vacsora, szállás Belfast környékén.

10. nap: Belfast – Dublin – Budapest (kb. 170 km)

Utazás vissza Dublin-felé. Útközben kitérő MONASTERBOICE-ba. A középkori kolostor romjai elszigetelt helyen, egy sírkertben elzárva találhatók. Egy tetőtlen kerek torony és két templom mellett gyönyörű, X. századi nagy kőkereszteket is láthatunk. Utunk befejezéseként transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

UNSECO Világörökségek:
- Giant’s Causeway az óriások útja
- Bend of the Boyne régészeti együttese

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás Bp. - Dublin - Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
- a közlekedést a körút során légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziót
- idegenvezetést
- kirándulásokat a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat: kb. 65.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belépőjegyek és fülhallgató árát: kb. 100,- € / fő és kb. 40,- GBP / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- 25 - 29 fő indulása esetén a 18.900,- Ft-os / fő felárat
- szervízdíjat / borravalót: 15,- € / fő (Helyi gépkocsivezető részére!)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
-egyágyas felár: 88.800,- Ft






A részvételi díj tartalmazza:
- utazás Bp. - Dublin - Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
- a közlekedést a körút során légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziót
- idegenvezetést
- kirándulásokat a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat: kb. 65.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belépőjegyek és fülhallgató árát: kb. 100,- € / fő és kb. 40,- GBP / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- 25 - 29 fő indulása esetén a 18.900,- Ft-os / fő felárat
- szervízdíjat / borravalót: 15,- € / fő (Helyi gépkocsivezető részére!)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
-egyágyas felár: 88.800,- Ft