Menü
Menü
Fülöp-szigetek, Filippínók, kobold makik és Csokoládé hegyek (Repülövel)
Fülöp-szigetek / Fülöp-szigetek / Körutazás a Fülöp-szigeteken
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Félpanzió
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 381922
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Fülőp-szigetek

Info:

[r] repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

félpanzió

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Tengerparti pihenéssel

Leiras:

1-2. nap: Budapest - Manila

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatta, átszállással Manilába. Másnapi ékezés Manilába, Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb metropoliszába, érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Manilában (2 éj).

Szállás: City Garden Grand Hotel 4*

3. nap: Manila

Reggeli után kezdődik városnéző programunk, melynek során Manila nevezetességeivel ismerkedünk meg. Első állomásunk a gyarmati múlt alatt épült nevezetességek felkeresése lesz, a Santiago Erőd, a San Augustin templom (UNESCO világörökség), és a Casa Manila. Következő állomásunk a Rizal park, amelyet a Fülöp-szigetekiek nemzeti hőséről Jose Rizalról neveztek el. Ezt követően a bizarr és különleges kínai temetőt látogatjuk meg, majd Manila legrégebbi részét a koloniális időkben már virágzó Quiapo-t a világ legöregebb kínai negyedét. A napi programunkat Makati városrészben, a vibráló és modern üzleti városrészben zárjuk.

4. nap: Manila - Banaue

Reggel autóbuszra szállunk és Luzon - sziget északi részében található Banaue-ba utazunk. Utunk során a Pinatubo vulkán kitörése következtében betemetett falvakon, városokon is keresztülhaladunk. Ezek közül a legkülönlegesebb a Lahar-ban található Bazilika. Banaue a gyönyörű rizsteraszok központja. A számtalan rizs terasz mintha egy mennyországba vivő gigantikus lépcsősor eleme lenne, úgy látszik a tájban, nem véletlen hogy ,,mennyei lépcsőknek" hívják a helyiek is. Éjszaka Banaue-ban. (3 éj)

Szállás: Banaue Hotel and Youth Hostel 3*

5. nap: Batad - Banga és a rizsteraszok

Reggeli után jeepney-re szállunk, kipróbáljuk ezt a tipikusan helyi, gazdagon díszített közlekedési eszközt melyek első példányai az amerikai hadsereg jeep-jeiből készültek. Először Banga - ba megyünk, útközben különböző kilátópontoknál állunk meg gyönyörködni a táj és a rizsteraszok (UNESCO világörökség) különlegességében, szépségében.  Közelebb haladva ezen a különleges földön, rövid túra után, megnézünk egy Ifugao falut, betekintünk a barátságos helyiek életébe. Megállunk a legrégebbi rizsteraszra - közel 2000 éves - nyíló kilátó pontnál, amelyet a világ nyolcadik csodájaként tartanak nyilván. Batad rizsteraszai, mint egy amfiteárum helyezkednek el és évezredek ót szolgálják a helyiek megélhetését, fennmaradását. Ebédet követően felkeressük a helyiek, múltját, történelmét bemutató múzeumot. Szállás Banaue-ban (3 éj).

6. nap: Sagada

Délelőtt autóba ülünk és Sagadaba utazunk. Először meg­tekintjük a Bontoc Múzeumot, ahol gazdag gyűjteményen keresztül ismerkedhetünk meg az őslakosok életével, házaival. Ebéd után, a Sagada közösség temetkezési szokásaival is­merkedünk. Túránkat a Szűz Mária templomnál kezdjük, majd folytatjuk a Visszhang-völgyön keresztül. Ezt követően a temetkezési barlangokat is felkeressük. A program vé­geztével transzfer vissza a szállodába.

7.nap: Banaue - Pampagna

Reggelit követően 3 órás transzfer a Bagabag repülőtérre, utazás Clarkba. Érkezés után transzfer a szállodába a nap hátralévő része szabad program, pihenés, készülődés a másnapi túrázásra.

Szállás: Prime Aisa Hotel 3*+

8. nap: Pinatubo kirándulás - Manila

Kora reggel indulunk a túrára a Pinatubo kráteréhez. Terep­járókkal jutunk el a vulkáni területhez majd onnan gyalog a kráterhez. (a túra várható hossza: 2,5-3 óra). Megérkezve gyönyörködünk a tájban a kráter tóban. A program végeztével leereszkedünk, ebéd egy helyi étteremben, majd és utazunk Ma­nilába. Szállás Manilában (1 éj).

Szállás: City Garden Grand Hotel 4*

9. nap: Manila - Tagbilaran

Reggeli után utazás Tagbilaran-ba, Bohol - szigetére, ahol a meleg Boholano vendéglátás és a fehér homokos tengerpart várja vendégeket.  Érkezés után transzfer a szálláshelyre, szállás Panglao-ban (4 éj).

Szállás: South Palms Resort 5*

10. nap: Bohol, kobold makik és Csokoládé hegyek

Reggeli után elsőként a Baclayon templomot, a szigetek egyik első keresztény templomát látogatjuk meg, majd a Bohol Nemzeti Múzeumot, ezt követően utazunk a Kobold maki Menedék-be, ahol Carlito Pizzaras vezetetésével igye­keznek ezt a fajt megmenteni az utókor számára. Kókusz ültetvények, nipa pálmák, mahagóni erdők mellett utazunk tovább Carmen városáig a Csokoládé hegyekhez. Felme­gyünk a legmagasabb kilátópontra, hogy a több mint 1200 hegy legtöbbjét láthassuk.

11. nap: Bohol

Szabad program, pihenés a tengerparton.

12-13. nap: Bohol - Manila

Reggeli a szállodában, transzfer a repülőtérre utazás Manilába. A késő esti órákban hazautazás. Érkezés Budapestre a 13. napon.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

  • Fülöp-szigetek barokk templomai
  • Banaue rizsteraszai

 

Programok:

Várható menetrendek (változhat):

Február 15. Budapest  - Dubai   14:50  23:05    kb. 5 óra 15 perc    EK112                             

Február 16. Dubai  - Manila       03:50  16:00    kb. 8 óra 10 perc    EK332

Február 26. Manila - Dubai        23:10  04:25    kb. 9 óra 15 perc    EK335

Február 27. Dubai  - Budapest   08:40  11:45    kb. 6 óra 05 perc    EK111

További információk 2:

Az út idegenvezetője:

 

Rokolya Péter

referens - csoportkísérő - idegenvezető

Gyermekkorom egyik meghatározó olvasmánya -  a ,,Világjáró" Jelky András kalandjai - alapján már akkor szerettem utazni, amikor még alig lehetett. Minden évben találkoztam a szoborral így soha nem felejtettem el, nemcsak hajózni, utazni is kell! Végül a sport, és később a munkám révén megvalósult az álmom. Munkám és hobbym következtében számtalan országba, minden lakott földrészre eljutottam, de az egyik legnagyobb szerelem Ázsia, az ázsiai kultúra és azon belül India lett. Vallom utazni úgy érdemes, hogy minden érzékszervünk kapjon valamit az adott országból, ha megnézünk minden megnézhetőt, megkóstolunk mindem megkóstolhatót, meghallgatunk minden meghallgathatót, persze ha lehet, tapintunk, és szaglunk is. De a legfontosabb, hogy ezeken felül a léleknek is adjunk valami pluszt, valami különlegeset. Erre törekszem az idegenvezetői munkám során is, amikor hazajövünk, ne csak azt mondhassuk el, igen voltunk abban az országban, hanem jártunk is ott.


Az ár tartalmazza:
a szállásokat 3-4*- os szállodákban félpanziós ellátássalszükséges transzfereket, és a helyi közlekedésta belépőt a megadott programokraa magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
nemzetközi és belföldi repülőjegyek illetékkelkb. 330 000 Ftborravalókkb. 5 USD/fő/napútlemondási biztosítást1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár160 000 Ft
Bizonyos utazások, repülősek, de nem tartalmazzák a repülőjegyet! Kérjük, olvassa el, mit tartalmazz az ár, és mit nem!

Az ár tartalmazza:
a szállásokat 3-4*- os szállodákban félpanziós ellátássalszükséges transzfereket, és a helyi közlekedésta belépőt a megadott programokraa magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
nemzetközi és belföldi repülőjegyek illetékkelkb. 330 000 Ftborravalókkb. 5 USD/fő/napútlemondási biztosítást1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár160 000 Ft