Menü
Menü
EXPO 2020 Dubaiban, a legek földjén
Egyesült Arab Emirátusok / Körutazások Dubaiban / Körutazás Dubaiban
Utazás módja: Repülő
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Hotel ****
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Utazás azonosító: 389608
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás:

?  Világkiállítás a luxus országában
?  Fakultatív jeep safari a homokdűnék közt
?  Dubai és Abu Dhabi legszebb látnivalói
?  Vásárlás a fűszerpiacon és az arany szukban

"Dubai egy épített csodavilág, ahol naponta bújnak ki új látványosságok a sivatag homokjából. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de egyszer látni kell!"
Csorba Klára - Kiutaztatási csoportvezető

Program:

1. NAP: MAGYARORSZÁG - DUBAI

Elutazás Budapestről, a repülőgép menetrendjének megfelelően érkezés Dubaiba az esti órákban. Transzfer a reptérről a szállo­dába. Elfoglaljuk szállásunkat (4 éj), majd vacsora.

2. NAP: DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Kirándulásunk első megálló­helye a Marina városrészben a csatorna partja, a világhírű csavart toronnyal szemben (Infinity Tower). Ezt követően a híres Pálma-szigetre buszozunk, ahol láthatjuk az Atlantis The Palm szállodát is. Majd egy kicsit hosszabb megálló következik a Souk Madinat Jumeirah-ban, amit az útikönyvek ,,Dubai Velencéje"-ként emle­getnek. Ezt követően a híres Burj Al Arab szállodánál állunk meg fotózni. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai leg­fontosabb reklámarca és leglátogatottabb célpontja, a hatalmas vitorlát formázó épület méltán uralja a mellette elterülő partsza­kaszt. Ezután a régi városrész felé vesszük az irányt, amikor lehe­tőség lesz megtekinteni a Jumeirah mecsetet, Dubai legnagyobb és leghíresebb mecsetét. A régi városrészben megállunk az Al Fahidi erődnél, amelyben ma Nemzeti Múzeum működik, és itt betekintést nyerhetünk a város történetébe, kialakulásába, fej­lődésébe. A kirándulást a Textil piacon (Mina Bazaar) folytatjuk, majd a híres vízitaxival átkelünk a Creek-en és meglátogatjuk a Fűszerpiacot és Aranypiacot. A piacokon lesz lehetőség néze­lődni és vásárolni. Programunk végén a világ legnagyobb bevá­sárlóközpontjába, a Dubai Mall-ba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb épületébe, a Burj Khalifa-ba. A felhőkarcoló azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológia erejét. Aki előzete­sen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre rendelünk jegyet (70 USD/fő), amivel a 124-125. emeleten csodálhatják meg a panorámát. Azok, akik nem mennek fel a toronyba, a Dubai Mallban tudnak ez idő alatt nézelődni és vásárolni. A Dubai Mall-ban található a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma, amely a bevásárló központ folyosójáról is megtekinthető ingyenesen. Szintén a Dubai Mall-ban található világ legnagyobb zenére táncoló szökőkútja, amelyet a kora esti órákban tekintünk meg, majd visszatérünk szállásunkra. Vacsora.

3. NAP: DUBAI - FAKULTATÍV SIVATAGI SZAFARI

Reggeli után félnapos szabadprogram. Lehetőség lesz a szál­lodai medencénél pihenni, vagy kisétálni a közeli strandra. Aki szeretne, egyénileg bemehet a város nevezetességeihez, bevásárlóközpontjaihoz nézelődni, vásárolni. Délután fakulta­tív programlehetőség: Sivatagi szafari. A terepjáróval a dűnék között haladva megcsodálhatjuk a sivatag szépségét és tesz­telhetjük sofőrünk vezetői képességét, majd egy sivatagi táborba érkezünk, ahol lehetőség van a helyi hagyományok­kal és kultúrával megismerkedni. Este az oázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, táncos, hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. Fakultatív sivatagi jeep túra programmal, vacsorá­val: 25.000,- Ft. A programot követően visszatérés a szál­lásunkra. Aki nem vesz részt a fakultatív programon, annak továbbra is szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

4. NAP: DUBAI - EXPO 2020

Reggelit követően két lehetőségből választhatnak utasaink. Vagy maradnak a szállodában és ott pihennek, illetve a közeli tenger­parton napoznak, fürdenek, vagy fakultatív lehetőségként meg­tekintik a grandiózus Expo 2020 Világkiállítást. Az egész napos programra privát busszal megyünk, és a program a belépőt is tar­talmazni fogja. Mindenképpen előre kell jelezni a részvételi szán­dékot. A Makovecz stílusú magyar pavilonban a tervek szerint 2 millió látogatóra számítanak. Fakultatív EXPO látoga­tás oda-vissza transzferrel és belépővel: 27.000,- Ft. (Ha valaki több napon keresztül szeretné megtekinteni a kiállí­tást, erre is van lehetőség, ilyen esetben kérjük, vegye fel a kap­csolatot irodánkkal). Este vacsora az egész csoportnak, a Creek folyón, egy tipikus arab hajón (Dhow Cruise). A hajó lassan, szinte a teljes várost érintve, halad a folyón, miközben vacso­rázunk, valamint előtte és utána is lesz lehetőség a kivilágított városban gyönyörködni, fényképezni. Programunk után vissza­visznek bennünket a szállodához.

5. NAP: ABU DHABI - DUBAI - BUDAPEST

Reggeli után kicsekkolunk a szállodából és már csomagok­kal együtt az Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk. A várost arab ékkőként is ismernek. Első megállónk és fotószü­netünk a Louvre Abu Dhabi múzeum előtt lesz. Ezt követően bemegyünk az Emirates Palace-ba, ami Abu Dhabi első és leg­szebb luxusszállodája, márvány és gránit palota, 24 karátos szín­aranydíszítéssel. Új látványossággal bővült Abu Dhabi nemrégen, megnyitották a Quasr Al Watan elnöki palotát, melyet mi is fel­keresünk. A látogatók betekintést nyernek az emirátus kormány­zásába és kultúrájába a palota kiállításain keresztül. Programunk végén a Sheikh Zayed Nagymecsethez megyünk, mely a világ 8. legnagyobb és az Emirátusok legnagyobb mecsete. Ez léleg­zetelállító és kihagyhatatlan élmény, hatalmas márvány épü­lete mindenkit elkápráztat. A mecsetet előírt útvonalon tudjuk bejárni, ezt követően a látogatóközpontban lesz lehetőség étkezésre, szuvenír vásárlásra. A kora esti órákban, a repülőgép menetrendjének függvényében indulás a reptérre, és hazauta­zás. Várhatóan éjfél körül érkezés Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + 3 vacsora

Közlekedés: Repülővel