Menü
Menü
IRÁN - PERZSA EMLÉKEK - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS
Irán / Körutazás Iránban / Körutazás Iránban
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Félpanzió
Szálláskategória: Egyéb
Szobatípus: Kétágyas szoba pótággyal
Időtartam: 9 éj
Utazás azonosító: 431368
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás:

Körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
Teherán - Kashan - Isfahan - Yazd - Perszepolisz - Pasargad - Shiraz - Firuzábád

Idegenvezető: Dr. Sárközy Miklós történész, a Magyar-Iráni Baráti Társaság elnöke

,,Perzsia, mai nevén Irán a világ egyik meghatározó civilizációjának a bölcsője. A több ezer éves iráni világról minden laikusnak vannak ismeretei, hiszen Perszepolisz, Avicenna, az aszaszínok, Stein Aurél vagy Vámbéry Ármin nevét szinte mindenki ismeri. Az iráni civilizáció két nagy és gazdag periódusra osztható. Az iszlámelőtti Perzsia nagy iráni dinasztiái, az óperzsák, a párthusok és a szászánidák emlékét őrzik olyan lenyűgöző helyszínek, mint Perszepolisz, Paszargadai és Naqs-e Rosztam. Az iszlámkori Perzsia mesebeli világa, az Ezeregyéjszaka gazdagsága kel életre, ha Iszfahánban sétálunk a hatalmas Imám téren, a világ második legnagyobb zárt terén vagy a Negyvenoszlopos palota freskóiban gyönyörködünk. Jazd oázisvárosa, a klasszikus Selyemút igazi sivatagi gyöngyszeme a Kevír homoksivatag peremén. A nemes Kásán pazar kereskedőpalotáival, a romantikus Shiráz pedig költőivel és fényűző parkjaival bűvöl el. A modern Teheránban pedig a modern iráni világ legjobb múzeumai és a világhírű Golesztán palota vár ránk."- dr. Sárközy Miklós iranista, történész, tanszékvezető, egyetemi docens, az iráni körutazások idegenvezetője.

Irán - Perzsa emlékek körutazás 1. nap: Budapest - Teherán

Budapest - Teherán Reggel elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Irán fővárosába, a mintegy 14 millió lakosú Teheránba. Megérkezés a késő esti órákban Teheránba, majd transzfer a szállodába. (A kései érkezés miatt nincs vacsora.) Szállás Teheránban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás 2. nap: Teherán

Reggeli után látogatás az ősi Perzsia 2500 éves történelmének emlékeit bemutató Archeológiai Múzeumban, majd az egykori uralkodói rezidencia, a Golesztán Palotaegyüttes megtekintése. Később a Pávatrónt és az iráni sahok koronáit kiállító Ékszermúzeum felkeresése. Szállás Teheránban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás 3. nap: Abyaneh - Kashan - Isfahan

Elutazás autóbusszal Isfahanba, útközben Kashan felkeresése, a sivatag szélén fekvő oázisváros, mely tradicionális stílusban épült házairól híres. Borujerdi, a dúsgazdag kereskedő gyönyörű széltornyokkal díszített házának megtekintése, majd pihenő a természetes forrású kútjairól nevezetes Fin kertben. Ezt követően a hegyek között megbúvó, világhírű Abyaneh vörös vályogfalujának megtekintése, majd továbbutazás Isfahanba. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Isfahanban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás 4. nap: Isfahan

Egész napos városnézés Isfahanban, Irán talán legtöbb látnivalójával rendelkező városában: séta az Imam téren, látogatás az Ali Qapou palotában, és az iszlám építészet remekműveinek számító Imam és Sheikh Lot Follah mecsetekben. Rövid vásárlási lehetőség a térről nyíló nagybazárban. Délután látogatás az örmény negyedben található Vank Katedrálisban, mely Isfahan egyik legnagyobb és legszebb temploma, majd a város egykori, mára már kiszáradt folyóján átívelő hangulatos, régi hidak megtekintése. Szállás Isfahánban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás 5. nap: Isfahan - Yazd

Reggeli után a város világörökségi helyszíneinek felkeresése, a negyvenoszlopos Chehel Sotun palota, majd a Péntek mecset megtekintése. Továbbutazás Irán és a világ egyik legrégebbi óvárosával büszkélkedő Yazdba. Szállás Yazdban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás 6. nap: Yazd

Reggeli után városnézés Yazdban: séta a nyüzsgő sikátorokban, látogatás a Jame mecsethez (a márciusi időpontnál: a Jame mecset helyett a Víz Múzeumában) az Amir Chakhmaq komplexumhoz. Majd az iszlám előtti, ősi perzsa vallás, a zoroasztrizmus jegyében épült Tűz Templomának felkeresése. Nevezetessége az itt őrzött, több mint ezernégyszáz éve lobogó szent tűz. Az iráni körutazás napi programja egy kirándulással zárul a város melletti, sivatagi temetkezési helyhez, a Csend tornyához. Szállás Yazdban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás 7. nap: Pasargad - Perszepolisz - Shiraz

Kora reggel továbbutazás autóbusszal Shirazba. Útközben megálló Pasargadban, ahol az Akhamenida dinasztia alapítójának, II. (Nagy) Kürosz királynak a sírhelye található. Elutazás a Naqs-e Rostam sziklafalához, ahol több perzsa uralkodó, többek között Dareiosz, valamint Xerxész kőbe vájt sírhelye látható. Továbbutazás Irán egyik legcsodásabb helyére, a Világörökség részét képező Perszepoliszba, melyet mintegy 2500 évvel ezelőtt, a legendás királyok, Dareiosz és Xerxész építettek. Séta az egykori főváros romjai között. Megérkezés Shirazba, majd az Imam Zade Aliebne Hamzeh tükörmecset megtekintése. Szállás Shirazban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás 8. nap: Shiraz

Egész napos városnézés Shirazban, Irán és Perzsia egyik legrégebbi városában, mely gyönyörű kertjeiről is híres: ezek közül a Narenjestan kert, majd a város egyik legszebb mecsetének a Nasir ol Molk mecsetnek a megtekintése. Látogatás a híres perzsa költő Háfiz sírjánál. Délután séta a belvárosban: a Karim Kán erőd (Arg) és a Vakil mecset (a márciusi időpontnál: a Vakil mecset helyett a Zinat ol Molk) felkeresése. Idő függvényében a híres iráni költő Saadi sírjának megtekintése kívülről. Este szabadprogrammal, vásárlási lehetőség. Szállás Shirazban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás 9. nap Shiraz - Firuzábád - Shiraz

Kora reggel kirándulás Firuzábádba, átutazás a Qal'eh Dokhtar vadregényes völgykatlanján, ahol egykoron a szászánida dinasztia történelme kezdődött, majd délelőtt Gúr-Firuzábád, I. Ardasír uralkodó III. századi palotájának (Atashkadeh) meglátogatása. Barangolás a 12 km átmérőjű romterületen, mely a korai szászánida kor politikai, történelmi, kulturális és művészeti fejlődését testesíti meg. Shirazba visszatérve a híres Eram kert felkeresése. A szállodai szobákat a késő elutazásig használhatják utasaink. Szállás Shirazban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás 10. nap Shiraz - Budapest

Az hajnali órákban transzfer a repülőtérre és elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre. Megérkezés a kora délutáni órákban.

Minimum létszám 25 fő.

Szállás:

9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban


Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Teherán és Shiraz - Budapest útvonalon, turista osztályon

 • utazás a körutazás során autóbusszal

 • illetékek

 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás (a kései érkezés miatt az 1. napon nincs ellátás)

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • vízumdíj

 • helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj 40 EUR/fő

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás
 


Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Teherán és Shiraz - Budapest útvonalon, turista osztályon

 • utazás a körutazás során autóbusszal

 • illetékek

 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás (a kései érkezés miatt az 1. napon nincs ellátás)

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • vízumdíj

 • helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj 40 EUR/fő

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás