Menü
Menü
Kerékpártúra a tulipánok földjén
Hollandia / Körutazás Hollandiában / Körutazás Hollandiában
Utazás módja: Busz
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 443203
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

A legszebb időszakban, a tavaszi tulipánvirágzás idején látogatunk Hollandiába, ahol kényelmes tempóban járjuk végig az ország leglátványosabb kerékpárútjait. A gyönyörű tájakat átszelő útvonalak mind szintemelkedés nélküliek. A túrákat többször megszakítjuk, hol egy sajtkóstolás, hol egy hangulatos kisváros, hol egy tulipánmező kedvéért. Hollandiában óriási kultúrája van a bringázásnak, ezt az életérzést tesszük egy hétre magunkévá. A túrák helyszínére autóbusszal utazunk, a szállásunk végig azonos helyen lesz.

Részletes program

0. nap - Bu­da­pest - utazás Hollandia felé

 • Utazás: este 22 órakor indulunk Budapestről, a Syma csarnoktól. Az M1-es autópályán hagyjuk el Budapestet, majd a Bécs-Passau-Frankfurt útvonalon haladunk Hollandia felé. Az éjszakát a buszon utazással töltjük. A szállásunk közel fekszik az amszterdami repülőtérhez, ezért az utazás helyszínére repülővel is utazhatsz.

1. nap - Amszterdam

 • Utazás: a napunk nagyobb része utazással telik, miközben csak rövid pi­he­nők­re ál­lunk meg ben­zin­ku­tak par­ko­ló­i­ban. Késő dél­utá­n ér­ke­zünk Amszterdam egyik külső kerületébe, a szállásunkra.
 • Amszterdam: a Rijnkanaal csatorna mellett épült kemping színes, vízparti, kétfős faházaiban egymás után hat éjszakát fogunk eltölteni. A szállásaink elfoglalása után a nap hátralévő része a pihenésé.
 • Szállás: kétfős bungalók.

2. nap - Amszterdam - Edam - Volendam - Monnickendam - Marken - Amszterdam

 • Edam: autóbusszal utazunk az első kerékpártúránk kiindulópontjába Edam hamisítatlan holland kisvárosába, amit a világ főleg a kerek, piros viaszba bújtatott edami sajtokról ismer. Érdemes megnézni a helyi sajtüzletet, de nem pusztán ezért indul innen a kerékpártúránk. Edam bővelkedik a csatornák partján álló 17. századi épületekben, kedves kis hidakban és terekben. A település szélén átvesszük a kerékpárokat, majd néhány perc alatt a központba tekerünk, hogy innen induljunk gyalogosan a belváros felfedezésére.
 • Volendam: Edam után kiváló minőségű kerékpárutakon negyedóra alatt érjük el az Ijssel-tó partján fekvő Volendam halászfalut. A töltés mentén épült település világhíres a kiváló állapotban fennmaradt színes házairól, valamint a hagyományos öltözékben mutatkozó falusiakról. Tartunk itt egy rövid pihenőt, hogy magunkba szívhassuk egy igazi északi halászfalu atmoszféráját. A kikötőben sokféle hal kapható, amiket meg is kóstolhatunk a főutca egyik halsütödéjében. 
 • Monnickendam: a kerékpárút átvezet a szerzetesek által alapított település utcáin, amit 16-17. századi épületek szegélyeznek.
 • Marken: a következő megállónk egy szigeten fekvő falu, Marken, ahol az itt lakók nyolc évszázadon keresztül halászattal foglalkoztak. A szigetet 1957-ben egy töltéssel összekötötték a szárazfölddel, amin mi is megközelítjük ezt az évszázadok alatt alig változott települést. Marken különös hangulatát a dombokra és cölöpökre épült házai és keskeny utcái adják. Egy rövid kitérővel megnézzük a sziget híres világítótornyát, a Het Paardot. A délután hátralévő részében nincs más hátra, mint hogy hazakerekezzünk egészen a szállásunkig. Táv: 58 km, a túra nehézsége:  (***).
 • Szállás: kétfős bungalók.

3. nap - Amszterdam

 • Amszterdam: ezen a napon Hollandia fővárosával, Amszterdammal ismerkedünk meg. Reggel alig több mint egy óra biciklizést követően érkezünk a város központjába, a Dam térre, a Királyi Palota elé, ahol letesszük a kerékpárjainkat. Amszterdamot leginkább gyalogosan ismerhetjük meg, amire az egész nap rendelkezésre áll. Választhatunk, hogy szabadprogram keretében barangoljuk be a belvárost, vagy az egyik túravezetőnkkel tartunk, aki egy rövid séta keretében bemutat néhány nevezetességet.
 • Városnézés: először Amszterdam világhíres múzeumához, a Rijksmuseum épületéhez sétálunk, amely méltó párja a párizsi Louvre-nak vagy a londoni British Múzeumnak. A Rijksmuseum elsősorban a holland festészetet mutatja be és itt található a világ legnagyobb Rembrandt-gyűjteménye. Az épület szomszédságában áll a Van Gogh Múzeum, amit szintén érdemes felkeresnünk. Ezt követően Amszterdam csatornái mentén sétálunk, amik teljesen átszövik a várost. Nem kevésbé szépek és érdekesek a csatornák fölött átívelő hidak sem. Érdekes és tanulságos látvány az utcákon közlekedő biciklisek tömege; jóval több embert láthatunk két keréken közlekedni, mint autóval. Amszterdam a kerekezőkön kívül a kávéházak és vendéglők városa is, körülbelül ezerötszáz található belőlük. Úton-útfélen rengeteg lehetőség adódik, hogy leüljünk egy kávéra. A kultúránál maradva további érdekesség a Rembrandt Ház, ami a mester lakóhelye és alkotóműhelye volt húsz esztendőn keresztül. A nap végén - telítődve a sok-sok látnivalóval -, visszabiciklizünk a szállásunkra. Táv: 20 km, a túra nehézsége: (**).
 • Szállás: kétfős bungalók.

4. nap - Amszterdam - Leiden - Keukenhof - Zandvoort - Haarlem - Amszterdam

 • Leiden: reggel egy körülbelül félórás buszos utazással jutunk el Leiden városába. Egy külső parkolóban szállunk nyeregbe, majd az egyetemi város központjába bringázunk. Leparkoljuk a kerékpárokat és gyalogosan fedezzük fel a diákoktól nyüzsgő festői utcákat és a csatornák menti házsorokat. Leidenben található Hollandia legrégebbi, 1575-ben alapított egyeteme, valamint az óváros központjában áll egy szép, 15. századi gótikus templom.
 • Tulipánvidék: Leident elhagyva érkezünk a világhíres holland tulipánföldek vidékére, ahol amerre a szem ellát, mindenfelé színes tulipánok virítanak. Az ország elsődleges virágtermesztő vidéke, a Bollenstreek 30 kilométer hosszan húzódik Leiden és Haarlem között.
 • Keukenhof: az utazásunk egyik csúcspontja a világ egyik leggyönyörűbb parkja, a Keukenhof. A harminckét hektáron elterülő parkot 1949-ben alapították a virágzó hagymás növények bemutatóhelyeként. Mára mintegy hatmillió növény él itt a kertészet fellegvárában. A park március végétől május végéig tündököl a káprázatos nárciszoktól, jácintoktól és a különleges tulipánoktól.
 • Az Északi-tenger mentén: a Keukenhofban tett sétánk után az Északi-tenger mellett folytatjuk a kerékpártúránkat. A part hatalmas homokdűnéivel és a szilaj hullámok által ostromolt végeláthatatlan fövenyével igazán festői látványt nyújt. Teszünk egy rövid sétát a parton, majd a dűnék között kanyargó kerékpárúton tekerünk Zandvoort népszerű tengerparti üdülővárosáig, ahol szintén tartunk egy pihenőt.
 • Haarlem: Észak-Hollandia tartományi központja, ahol az óváros közepén található Grote Marktig, a főtérig bringázunk. Gyalogosan, szabadprogram keretében  fedezhetjük fel a bűbájos sétálóutcákkal teli városközpontot. A közeli utcákban rengeteg bárt, éttermet, patináns antikváriumokat, régiségkereskedőket és hagyományos élelmiszerüzleteket találunk. A városnézés után ismét kerékpárokra szállunk és a Haarlem szélén várakozó buszunkhoz tekerünk. Táv: 48 km, a túra nehézésge: (***). A nap végén autóbusszal utazunk vissza a szállásunkra.
 • Szállás: kétfős bungalók.

5. nap - Amszterdam - Alkmaar - Nyugat-Frízföld - Zaanse Schans - Amszterdam

 • Alkmaar: ezen a reggelen Alkmaarba utazunk, Hollandia híres ,,sajtvárosába", ahol áprilistól szeptemberig rendezik minden péntek délelőtt a legendás sajtpiacot. Ez a holland sajt igazi ünnepe, ahol színes kalapot viselő hordárok viszik a sajtokat mérésre a mázsaházhoz, és számtalan termelő kínálja megvételre a finomabbnál finomabb sajtjait. A buszunkkal Alkmaar szélén parkolunk le, ahonnan kerékpárokkal közelítjük meg a látványos vásárt. A piaci forgatagon kívül a városka is figyelemreméltó, hiszen az elmúlt évszázadok alatt alig változott. Az óvárosban legalább négyszáz műemlék épület található.
 • Nyugat-Frízföld: a sajtünnep után az asztal-simaságú Nyugat-frízföldi tájon kerékpározunk, amit évszázadok kemény munkájával hódítottak el az itt élők a tengertől. Ahol régen a tenger hullámzott, ma szarvasmarhák és birkák legelésznek. Ezen az idillikus tájon, falvak és szélmalmok között kerékpározunk.
 • Zaanse Schans: délután érkezünk a Zaanse Schans skanzen-faluba, amely hűen mutatja be a holland táj jellegzetes házait és szélmalmait. Láthatunk továbbá pékmúzeumot, sajtüzemet és a Zaan folyón horgonyzó hagyományos szállítóhajókat is. Táv: 35 km, a túra nehézsége: (***). A látnivalókban gazdag nap után beszállunk a ránk várakozó buszunkba és visszautazunk a szállásunkra.
 • Szállás: kétfős bungalók.

6. nap - Amszterdam - Aalsmeer - Delft - Hága - Amszterdam

 • Aalsmeer: korán kezdjük a mai napunkat, mivel reggel 7 órakor már Aalsmeerben, a holland virágkertészet központjában van fontos elfoglaltságunk. Itt rendezik ugyanis a világ legnagyobb virágárveréseit, amit a látogatók egy speciális emelvényről követhetnek nyomon. Az elképesztő méretű csarnokba minden egyes hétköznap irdatlan mennyiségű virág érkezik repülőgépekkel a világ minden részéből. Néhány óra leforgása alatt 48 millió szál virág cserél itt gazdát 16 millió euró értékben. Mindezt a csarnok felett futó folyosóról követhetjük nyomon, sőt akár az árverési termekbe is betekinthetünk. Szemkápráztató látványt nyújt a hatalmas virágözön, amelyet kisméretű járművek tartanak állandó mozgásban. Az egymásba kapcsolt kocsik virágokkal megrakva óriási láncokként futnak a teremben a rendeltetési helyükre.
 • Delft: a virágárverés után Delft városába utazunk, ahol egy külső parkolóban kerékpárokra pattanunk és az óváros festői főterére tekerünk. Gyalogosan, szabadprogram keretében járhatjuk be a városközpontot, amelyet számtalan gótikus és reneszánsz épület díszít. A városnézés után közösen felkeresünk egy hagyományos kerámia manufaktúrát, ahol betekintést nyerünk a kerámiakészítés titkaiba.
 • Hága: Delfttől közel 10 kilométeres tekerés következik Hága városáig, amely Hollandia közigazgatási központja. Megállunk a Binnenhofnál, amely korábban Hollandia grófjainak vadászkastélya volt, ma a kormány irodáinak és a parlamentnek ad otthont. A városban tett sétánk során nem hagyhatjuk ki a Békepalota (Vredespaleis) épületét, amelyben az ENSZ Nemzetközi Bírósága ülésezik, valamint a Paleis Noordendie klasszikus stílusú palotáját sem, amelyben Beatrix királynő intézi hivatalos ügyeit. Miután kerékpárral bejártuk Hágát, a város szélén található Madurodamot keressük fel, ahol 1:25 arányú miniatűr makettekkel jelenítik meg Hollandiát. Táv: 20 km, a túra nehézsége: (**). Itt várakozik ránk az autóbuszunk, amivel Amszterdamba utazunk.
 • Amszterdam: a napunk még nem ért véget a mai kerékpártúrával, mert útban hazafelé megállunk, hogy felfedezzük Amszterdam legendás éjszakai életét. Eltöltünk néhány órát a városban, majd késő este visszautazunk a szállásunkra.
 • Szállás:  kétfős bungalók.

7. nap - Amszterdam - utazás Magyarország felé

 • Farmlátogatás: reggel elhagyjuk a szállásunkat és útnak indulunk Magyarország felé. Útközben azonban felkeresünk egy farmot, ahol megismerkedhetünk a hagyományos faklumpa faragás és a sajtkészítés rejtelmeivel. A farm üzletében kitűnő lehetőség kínálkozik a sajtvásárlásra is, majd a vendéglátóink egy ízletes ebéddel kedveskednek nekünk.
 • Utazás: a nap hátralévő része utazással telik, amit csak rövid pihenők szakítanak meg. Az éjszakát is a buszon utazással töltjük.

8. nap - Budapest

 • Utazás: a délelőtti órákban érkezünk Budapestre, a Syma csarnokhoz.

Fotók: Schlanger Dávid, Serfőző Zoltán

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Indulás: Budapestről, a Syma (BOK) csarnok elől este 22:00 órakor. Cím: XIV. kerület, Dózsa György út 1.
 • Érkezés: Budapestre a Syma csarnokhoz a délelőtti órákban.

A kerékpártúrák nehézsége

 • A hollandiai utazásunk kerékpártúrái könnyűek. Egyrészt viszonylag kis távolságokat kell megtennünk egy nap, másrészt ezeket többször is megszakítjuk egy-egy városnézéssel vagy egy útba eső látnivaló felkeresésével. Szintemelkedés sem nehezíti a kerékpártúrákat, hiszen Hollandia szinte teljesen sík.
 • A kerékpártúrák szinte végig kiváló minőségű kerékpárutakon vezetnek, csak néhány alkalommal fogunk tekerni közutakon. Azonban ez sem veszélyes, hiszen a holland autósok hallatlanul toleránsak a biciklisekkel szemben és Hollandia Magyarországhoz képest sokkal-sokkal fejlettebb kerékpáros kultúrával rendelkezik.
 • A túrák teljesítéséhez természetesen fontos a kerékpáros tapasztalat, valamint az hogy a résztvevők egyben le tudjanak tekerni 20-30 kilométert. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre.
 • Az egyes napok túráinak nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Kerékpárok

 • A kerékpártúrákhoz Dema Gaeta 5.0 női vázas, illetve Dema Merano 5.0 férfi vázas kerékpárokat biztosítunk. A felszereléshez csomagtartó és egy körülbelül 12 literes vízhatlan oldaltáska is tartozik.

Saját kerékpár szállítása

 • Ha a saját kerékpárodat hozod az utazásra, akkor azt az autóbusz csomagtartójában vagy a buszhoz tartozó utánfutóban tudjuk szállítani. Nagyobb méretű kerékpárok esetén (pl. e-bike) előfordulhat, hogy az első kereket ki kell szerelni. Ha van megfelelő hordtáskád, hozd magaddal, mert enélkül könnyebben megsérülhet szállítás közben a kerékpár. A teljes mértékben sérülésmentes szállítást sajnos nem tudjuk garantálni.

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: strapabíró és sportos ruházat, amely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, edzőcipő, jól szellőző esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs. Célszerű olyan speciális kerékpáros nadrágot hozni, aminek a feneke vastag szivaccsal bélelt.
 • Felszerelés: kisméretű hátizsák vagy övtáska a kerékpártúrákhoz, világos napszemüveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, elemlámpa (fejlámpa), esetleg esernyő.
 • A fejvédő használata nem kötelező, de ajánlott; a használata minden résztvevőnek saját felelőssége. Célszerű saját fejvédőt hozni a túrára, de aki nem rendelkezik sajáttal, a túravezetőink térítés nélkül szívesen rendelkezésre bocsátanak egyet.

Szállás

 • Az utazás 6 éjszakáját egy kemping 2 fős faházaiban töltjük. A szobákban csak ágyak, egy asztal és két szék kapott helyet. A közös vizesblokkot egy külön épületben találjuk.
 • A kemping területén egy kis élelmiszerüzlet és egy kávézó/étterem is a rendelkezésünkre áll.
 • Ágyneműt kapunk, de aki gondolja, hozhat magával egy kisméretű hálózsákot.

Étkezés és ivóvíz

 • Az utazás önellátó, ami azt jelenti, hogy nem biztosítunk étkezést, de segítünk a megszervezésében. A túrák közben pedig biztosítunk elegendő időt étkezésre.
 • A kempingben kérhetünk reggelit az 5. nap kivételével (ezen a napon a korai indulás miatt nincs erre lehetőség). Arra kérünk, hogy ha kérsz reggelit, a jelentkezéskor jelezd ezt felénk.
 • Vacsorázni a kemping saját éttermében célszerű. Az árak 15 EUR-tól kezdődnek. A kempingben csak egy nagyon egyszerű közös konyha található, a szobákban pedig nincs főzési lehetőség.
 • A kempingben található kis üzletben ebédre vásárolhatunk magunknak élelmiszert.
 • A napi kerékpártúrák legtöbbjén mindig utunkba esik valamilyen étkezési lehetőség (halsütöde, gyorsétterem, pékség, stb.). Ha mégsem, azt túravezetőink mindig előre jelzik. Ilyen esetben célszerű előre vásárolni némi élelmiszert. Egy-egy csokoládé, energia- vagy műzliszelet azonban mindig legyen nálunk.
 • Hollandiában iható a vezetékes víz, de mindenhol vásárolhatunk palackozott ivóvizet is. A kerékpártúrákra minimum 1 liter ivóvízzel ajánlott elindulni.

Időjárás

 • Hollandiában a tavasz szeszélyes és gyorsan változó. Az utazás időpontjában a legmagasabb nappali hőmérséklet 14-16 °C körül várható, de előfordulhat 20-24 °C is. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-10 °C között valószínű.
 • Csapadékra fel kell készülni, de hosszan tartó esők nem jellemzőek. Sokkal valószínűbb a rövid és enyhe ,,permetező" eső. Szél is előfordulhat, különösen a nyitottabb területeken, elsősorban a tengerpart mentén. Összességében gyakori a borongós és napos idő váltakozása.
 • Ezeken az oldalakon láthatod Amszterdam és Delft aktuális időjárását.

Kommunikáció

 • Hollandia hivatalos nyelve a holland, de angolul mindenki beszél. Elterjedt a német és a francia nyelv is.
 • A kemping területén wifin keresztül érhető el az internet.

Útiokmányok

 • Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Hollandiába.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetői elsősegélynyújtásban tudnak segíteni; gyógyszert nem tudnak biztosítani a résztvevőknek.

Elektromos áram

 • A szállásunkon a magyar szabvánnyal megegyező csatlakozó áll rendelkezésünkre. A di­gi­tá­lis fény­ké­pe­ző­gé­pek és mo­bil­te­le­fo­nok ak­ku­mu­lá­to­ra­it a szálláson fel le­het töl­te­ni.

Va­lu­ta

 • Hollandiá­ban az euró (EUR vagy EUR) a hi­va­ta­los fi­ze­tő­esz­köz, ezért leg­cél­sze­rűbb ezt a pénz­ne­met vin­nünk. Utazásunk során sok helyen találunk bankautomatákat, és szinte mindenhol fizethetünk kártyával is.
 • Kisebb címletű (max. 100 EUR) készpénzt érdemes magunkkal vinni.

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 250-300 EUR + belépők költsége.

Helyszínen fizetendő költségek

 • Amszterdam, Rijksmuseum: 20 EUR
 • Amszterdam, Van Gogh Múzeum: 19 EUR
 • Amszterdam, Rembrandt Ház: 14 EUR
 • Keukenhof: 18 EUR
 • Aalsmeer, virágárverés: 7,5 EUR
 • Farmlátogatás ebéddel: 17,5 EUR
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás az autóbuszra

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.
 • A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi kerékpártúrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, esőkabát, tartalék meleg ruha, stb.
 • Azok számára, akik repülővel utaznak Amszterdamba, vállaljuk a Budapestről illetve Budapestre történő csomagszállítást. A csomagfelvétel illetve leadás időpontját indulás előtt a túravezetőinkkel kell megbeszélni.

Csomagolás a kerékpártúrákra

 • A túra során több helyre is pakolhatjuk a felszerelésünket. Vihetünk magunkkal egy kisméretű hátizsákot vagy egy nagyobb övtáskát. Ezeket rögzíthetjük a kerékpárok csomagtartóján, de használhatjuk a kerékpárok felszereltségéhez tartozó, körülbelül 12 literes, vízhatlan oldaltáskát is.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért a tú­ra­ve­ze­tők fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni. Ez le­het egy má­sik, kön­­nyebb tú­ra vagy vá­ros­né­zés.
 • Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 20 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • Az utazás ajánlott korhatára: 10-60 év. 

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 6 éjszaka szállást kétfős bungalókban.
 • A kerékpárok bérleti díját vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
 • Irodánk túravezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • Az étkezést.
 • A belépőket.
 • A biztosításokat.

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 6 éjszaka szállást kétfős bungalókban.
 • A kerékpárok bérleti díját vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
 • Irodánk túravezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • Az étkezést.
 • A belépőket.
 • A biztosításokat.