Menü
Menü
Baltikum, Szentpétervár
Észtország / Tallin / Tallin
Utazás módja: Busz
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 9 éj
Utazás azonosító: 448622
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás:

?  Szentpétervár helyi magyar idegenvezetővel
?  Mindhárom balti főváros megtekintése
?  A legszebb Szentpétervár környéki kastélyok
?  Oda és visszaúton Lengyelországi ízelítő

"A csodaszép kastélyok és parkok látványa által megelevenednek előttünk a cári idők. Az idelátogatót olyan érzés fogja el, mintha részesévé válna a színpompás régmúlt történetének."
György Péter - Baltikum-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - SZLOVÁKIA - VARSÓ

Reggeli indulás, Parassapuszta után utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Varsóban, melyet az UNESCO a Világörökségek közé sorolt, rövid belvárosi séta és nézelődés az esti órákban. Varsó óvárosát a XIII században alapították. Ez a legrégibb történelmi negyede a fővárosnak. A II. Világháborúban ez a rész is elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruál­ták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépítették. Szép egységes barokk stílusúak ezek az épületek. Szállás Varsóban.

2. NAP: VARSÓ - TRAKAI - VILNIUS

Litvániába érkezve kis kitérőt teszünk Trakai felé. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít. Megtekintjük a Vytautas várat, melyet szintén egy tó öleli körbe. A litván fővárosban, Vilniusban a délután második felében városnézés. A hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb, mint belül. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templomban. Itt tartották a lit­ván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképez­hetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Szállás Vilniusban.

3. NAP: VILNIUS - RIGA

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekint­jük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik. Ez a legmagasabb épület a fővá­rosban. A Fekete Fejek Háza, mely az ország legnagyobb céh­háza, különösen szép homlokzattal rendelkezik. Sok látványos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. A délután második felében szabadprogram vagy múzeumlátogatási lehetőség. Szállás Rigában.

4. NAP: RIGA - SZENTPÉTERVÁR

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR - CARSZKOJE SZELO

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos város­nézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszemben, Szentpéterváron. A város alig több mint 300 éves. Ízelítőként a látnivalókból: Péter Pál erőd és székes­egyház, Admiralitás épülete, Néva-parti paloták, Nagy Péter lovasszobor. Délután fakultatív program keretében Carszkoje Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk stílusú Katalin-palota, világhírű a felújí­tott Borostyánterem és a Trónterem. Itt is lesz magyar nyelvű vezetés. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo megtekintése belépővel: 22.000,- Ft. Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, szállásunkra.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR - PETRODVOREC

Délelőtt folytatjuk a városnézést. Belvárosi látnivalók megte­kintése, többek közt a Palota téren látható Téli Palota. Ebben található a híres Ermitázs Múzeum. Ezt is magyar nyelvű veze­téssel tudjuk megtekinteni. Délután fakultatív program kere­tében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait keressük fel. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Megtekintjük a palota belsőt és sétálunk a csoda­szép parkban. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirán­dulás belépővel: 20.000,- Ft. Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt a híres főutca), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakulta­tív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakulta­tív programokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk. Az oroszországi tartózkodás során a programok sorendje változhat.

7. NAP: SZENTPÉTERVÁR - TALLINN

Délelőtt először Nagy Péter házát majd az Auróra cirkálót tud­juk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Véren megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszépek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehetőség. Szentpétervári programunkat az Izsák-székesegyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Észtország felé indulunk. Szállás Tallinnban.

8. NAP: TALLINN - LETTORSZÁG - KERESZTEK HEGYE

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig marad­tak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óváros­ban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Észtországot és Lettországot elhagyva érkezünk vissza Litvániába. Útközben lát­ványos fenyőerdőket és lombos erdőket is érintünk. Késő délután kitérőt teszünk a Keresztek hegyéhez. Ez egy érdekes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő...) állítottak fel különböző méretű kereszteket, ezek száma már több 100.000 db. Utasainknak is lesz lehetőségük keresztet elhelyezni az emlékhelyen. (Lehet hozni is, de a helyszínen is lehet több fajta keresztet vásárolni.) Szállásunk Litvániában lesz.

9. NAP: LITVÁNIA - KAUNAS - LENGYELORSZÁG

Reggeli után folytatjuk utunkat az Litvánia második legnagyobb városába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Sétánk során megtekintjük többek között a ,,Fehér hattyú"-nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagó­tika stílusában épített Perkunas házat, valamint a Vytautas-templomot. Tovább utazunk és az esti órákban érkezünk Lengyelországba, Kielcébe, ahol a szállásunk lesz.

10. NAP: KIELCE - SZLOVÁKIA - MAGYARORSZÁG

Reggeli után rövid séta Kielce központjában. A város fontos kereskedelmi, kulturális és oktatási központ. Fő látnivalók: XII. századi katedrális, Püspöki palota, főutca... Városnézésünk után hazaindulás. Szlovákián keresztülhaladva, parassapusztai határátlépéssel érkezés az esti órákban Budapestre. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

OROSZORSZÁGBA VÍZUM SZÜKSÉGES. IGÉNY ESETÉN A VÍZUMOT IRODÁNK INTÉZI. EBBEN AZ ESETBEN, MÁR JELENTKEZÉSKOR KÉRJÜK AZ ÚTLEVÉL FÉNYMÁSOLATÁT. AZ ÚTLEVÉLNEK A HAZAÉRKEZÉSTŐL MIN. 6 HÓNAPIG ÉRVÉNYESNEK KELL LENNIE!

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Petrodvorec (belépővel)
Turnusok:
2021-06-22 - 2021-07-01
2021-08-14 - 2021-08-23
2021-09-04 - 2021-09-13
20000