Menü
Menü
Baltikum, Szentpétervár repülővel
Oroszország / Szentpétervár / Szentpétervár
Utazás módja: Repülő
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Utazás azonosító: 448682
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás:

?  Szentpétervár helyi magyar idegenvezetővel
?  Mindhárom balti főváros megtekintése
?  Legszebb Szentpétervár környéki kastélyok
?  Csatlakozás magyar buszos csoporthoz

"Szentpétervár egyszerűen egy CSODA. Akárhányszor megyek vissza, minden alkalommal ámulatba ejt. Mesés épületek, egyedi hangulat, magával ragadó kultúra."
Márk László - Az orosz turizmus szakértője

Program:

1. NAP: BUDAPEST - VILNIUS

Reggel egyénileg becsekkolás és átszállással repülés Vilniusba. Kora délutáni megérkezés után az irodánk által szervezett transz­ferrel utazás a szállodába. Szobafoglalás, majd szabadprogram a buszos csoport érkezéséig. A szállás belvárosi, a központ rövid sétával könnyen elérhető. A közös városnézés előtt a szállodában csatlakozhatnak a magyar csoporthoz. (Forgalom függvényében, a kora esti órákban érkezik ez a buszos csoport Vilniusba.) A han­gulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb, mint belül. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templomban. Itt tartották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Szállás Vilniusban.

2. NAP: VILNIUS - RIGA

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekint­jük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportor­nyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik. Ez a legmagasabb épü­let a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, mely az ország legna­gyobb céhháza, különösen szép homlokzattal rendelkezik. Sok látványos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétá­lunk a zegzugos óvárosi utcákon. A délután második felében szabadprogram vagy múzeumlátogatási lehetőség. Szállás Rigában.

3. NAP: RIGA - SZENTPÉTERVÁR

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

4. NAP: SZENTPÉTERVÁR - CARSZKOJE SZELO

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos város­nézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszemben, Szentpéterváron. A város alig több mint 300 éves. Ízelítőként a látnivalókból: Péter Pál erőd és székes­egyház, Admiralitás épülete, Néva-parti paloták, Nagy Péter lovasszobor. Délután fakultatív program keretében Carszkoje Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk stílusú Katalin-palota, világhírű a felújí­tott Borostyánterem és a Trónterem. Itt is lesz magyar nyelvű vezetés. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo megtekintése belépővel: 22.000,- Ft. Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, szállásunkra.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR - PETRODVOREC

Délelőtt folytatjuk a városnézést. Belvárosi látnivalók megte­kintése, többek közt a Palota téren látható Téli Palota. Ebben található a híres Ermitázs Múzeum. Ezt is magyar nyelvű veze­téssel tudjuk megtekinteni. Délután fakultatív program kere­tében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait keres­sük fel. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangula­tos díszparkot. Megtekintjük a palota belsőt és sétálunk a csodaszép parkban. Látjuk azt a pompát, amely a cári csa­lád életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakul­tatív kirándulás belépővel: 20.000,- Ft. Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt a híres főutca), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakultatív programokra a helyszínen nem tudunk jelentke­zést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk. Az oroszországi tartózkodás során a nyitvatartások függvényé­ben a programok sorrendje változhat.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR - TALLINN

Délelőtt először Nagy Péter házát majd az Auróra cirkálót tudjuk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Véren megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszépek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehetőség. Szentpétervári programunkat az Izsák-székesegyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Észtország felé indulunk. Szállás Tallinnban.

7. NAP: TALLINN - BUDAPEST

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Kora délután transzfer a reptérre és varsói átszállással egyénileg hazautaznak repülős utasaink. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés az esti órákban.

Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi. Ebben az esetben, már jelentkezéskor kérjük az útlevél fénymásolatát. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!                                                 


Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: RepülővelFakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Petrodvorec (belépővel)
Turnusok:
2021-08-15 - 2021-08-21
2021-09-05 - 2021-09-11
20000