Menü
Menü
Észak-Vietnam
Vietnám / Körutazás Vietnámban / Körutazás Vietnámban
Utazás módja: Egyéni
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 450788
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Észak-Vietnam hegyvidéke és a gyönyörű Halong-öböl Délkelet-Ázsia egyik legváltozatosabb földrajzával rendelkezik. Vegyük hozzá a törzsi kultúrák sokféleségét, és máris kihagyhatatlan utazást kapunk. Gyalogosan, kerékpárokkal, csónakokkal, hajóval és tengeri kajakokkal fedezzük fel Észak-Vietnam rejtett szépségeit.

Részletes program

1. nap - Budapest - Dubai

 • Repülés: délután indulunk a budapesti Liszt Ferenc re­pü­lő­tér­ről az Emirates járatával Dubaiba, ahol éjfél előtt szállunk le. 

2. nap - Hanoi

 • Repülés: az éjszakai órákban folytatjuk a repülésünket Hanoi felé, ahová a déli órákban érkezünk.
 • Hanoi: a repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és a szállásunkra utazunk. Egy rövid pihenést követően az Óvárosba indulunk, amely a nyolcmilliós metropolisz legizgalmasabb része. Délkelet-Ázsia egyik legelragadóbb helyszínén járunk, ahol a modern fejlődés és az ősi hagyományok egyaránt tetten érhetőek. Az Óvárost a modern ázsiai élet, valamint a francia, a szocreál és az ultramodern építészet sajátos keveréke jellemzi. Együtt elsétálunk egy különleges vízi bábelőadás helyszínére, ami évezredes múltra visszatekintő, igazi vietnami specialitás. Ezután visszatérünk a szállodába, ahol egy éjszakát töltünk.
 • Szállás: szálloda; étkezés: vacsora.

3. nap - Hanoi - Hoa Lu - Tam Coc - Hanoi - utazás Lao Cai felé

 • Hoa Lu: egész napos körutazásra indulunk Hanoi környékén, amelynek első állomása Hoa Lu, Vietnam régi fővárosa. A gyönyörű természeti környezetben, kúp alakú hegyek között megbúvó egykori fővárosból ma már csak gyönyörű templomok maradtak fenn, ezek viszont kihagyhatatlan látnivalói az országnak. Felkeressük Hoa Lu két legfontosabb nevezetességét, Dinh és Le királyok templomait, amelyek a 10. században élt uralkodók háborús tetteinek állítanak emléket.
 • Kerékpártúra: egy vietnami utazás sem lenne teljes kerékpározás nélkül, mivel így láthatjuk a legtöbbet a vidéki életből. Körülbelül 10 kilométeres bringatúrára indulunk, amelynek célja Tam Coc kisvárosa. A völgyben vezető út rizsföldek és meredek hegyek között kanyarog. Táv: 10 km, a túra nehézsége: (*).
 • Tam Coc: a környékbeli hegyekből érkező Ngo Dong folyó Tam Coc városánál tavat alkotva veszi körbe a települést, és ezzel az egyik legszebb fekvésű vietnami kisvárossá varázsolja. Csónakokba szállunk, hogy a víz felől láthassuk Tam Coc városát és a mögötte emelkedő, dzsungellel borított, meredek hegyeket. A csónakázás közben áthaladunk két vízzel teli barlangon is, ami különleges élményt ígér.
 • Utazás: a csónaktúra után buszra szállunk és Hanoiba utazunk. Egy rövid szabadprogram következik, majd a vasútállomáson éjszakai vonatra szállunk és Lao Cai városa felé indulunk. Az éjszakát négyszemélyes kabinokkal rendelkező hálókocsikban töltjük.
 • Éjszaka vonaton, hálókocsikban; étkezés: reggeli és ebéd.

4. nap - Lao Cai - Sapa - Tavan

 • Lao Cai és Sapa: kora reggel érkezünk Lao Cai vasútállomására, amely a kínai-vietnami határon, a Sapa régióban fekszik. A terület a Hoang Lien-hegységben található, ahol a legmagasabb, kopár hegycsúcsok 2-3000 méter magasak. Az alacsonyabb területeken banánültetvények, teraszos rizsföldek, mangó- és papayaerdők és más egzotikus gyümölcsfákkal teli kertek fekszenek. A természeti környezetnél is változatosabb a Sapa régió etnikai összetétele, hiszen szinte minden völgyben más-más népcsoport él. Az érkezésünk után megreggelizünk egy étteremben, majd felkeressük a Vörös-folyón átívelő hidat, ahol átkukkantunk Kínába.
 • Gyalogtúra: délelőtt egy kétnapos, könnyű, ám annál látványosabb gyalogtúrára indulunk. A hátizsákunkban váltás ruhát, tisztálkodószereket és ivóvizet kell magunkkal vinnünk. A Hoang Lien Nemzeti Park területén túrázunk, egészen apró, csak gyalogosan megközelíthető falvak és zöldellő rizsföldek között, a Muong Hoa folyó mentén. Útközben érintjük Lao Chai falut, ahol a hmong és a dao törzs tagjai élnek, majd egészen Tavan településéig gyaloglunk, ami elsősorban a day etnikai csoport otthona. Táv: 9 km, szint: fel 260 m, le 70 m, a túra nehézsége: (**).
 • Tavan: a túra után megebédelünk, majd a délutánt szabadprogram keretében a településen töltjük. Tehetünk egy nagy sétát a környező rizsföldek között, ismerkedhetünk az itt élőkkel vagy csak egyszerűen élvezhetjük a páratlan kilátást. Tavan egyik egyszerűen berendezett vendégházában egy éjszakát töltünk.
 • Szállás: vendégház; étkezés: reggeli, ebéd és vacsora.

5. nap - Tavan - Giang Ta Chai - Sapa

 • Gyalogtúra: a reggelit követően folytatjuk kétnapos gyalogos kirándulásunkat a Hoang Lien Nemzeti Park falvai között. Elhagyjuk Tavan vendégházát és ismét páratlanul szép vidéken, csupán néhány házból álló települések, rizsföldek és bambuszerdők között túrázunk egészen Giang Ta Chai faluba, a zdao törzs otthonába. Táv: 7 km, szint: fel 120 m, le 190 m, a túra nehézsége: (**).
 • Sapa-völgy: a gyalogtúra után visszautazunk Sapa kisvárosába, útközben azonban többször is megállunk gyönyörködni és fotózni a mesebeli Sapa-völgyben. Tiszta időben, amerre nézünk, magas hegyvonulatokat, zuhatagokat és frissen zöldellő rizsföldeket láthatunk.
 • Sapa: délután Sapa városába utazunk, amely egy francia helyőrségből fejlődött Észak-Vietnam kedvelt turisztikai központjává. Elfoglaljuk a szobáinkat egy hotelben, majd a nap hátralévő részét a város felfedezésével töltjük. Egy fakultatív program keretében körbenézhetünk a 3142 méteres Fansipan-hegyről, ,,Indokína tetejéről", ahová a világ leghosszabb felvonójával juthatunk fel. A hegytetőn páratlan kilátás, pagodák, egy rododendron-kert és Viatnam legnagyobb, közel 30 méteres Buddha szobra fogad.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

6. nap - Sapa - Cao Son - utazás Hanoi felé

 • Cao Son: ezen a napon Cao Son ad helyet a tradicionális piacnak, ami kiváló találkozóhelyet jelent a Sapa régióban élő hegyi törzsek képviselőinek. Sok árus a hagyományos öltözetet viseli, és a legtöbben zöldségeket, gyümölcsöket és kézművestermékeket árulnak. A piaci nyüzsgésben szép emléktárgyakkal és remek fotókkal gazdagodhatunk. Megebédelünk, majd csónakokba szállunk, hogy megismerjük a Chay folyó vidékét. Útközben megállunk egy rövid sétára a tay törzs lakta Trung Do falunál.
 • Lao Cai: délután Lao Cai vasútállomására utazunk, ahol vonatra szállunk. Az éjszakát hálókocsikban töltjük, miközben Hanoi felé utazunk.
 • Éjszaka vonaton, hálókocsikban; étkezés: reggeli.

7. nap - Hanoi - Halong-öböl

 • Hanoi: az éjszakai vonatozás után kora reggel érkezünk Hanoi vasútállomására, ahonnan autóbusszal egy szállodába utazunk. Lezuhanyozunk és megreggelizünk, majd felfrissülve újra buszra szállunk, hogy az utazásunk talán leglátványosabb helyszínére utazzunk. Előtte azonban felkeresünk még egy igazgyöngy manufaktúrát, ahol megnézhetjük, hogyan készülnek a nagy becsben tartott gyöngyök.
 • Halong-öböl: dél körül érkezünk a Halong-öbölhöz, amely nem csak Vietnam, hanem egész Délkelet-Ázsia egyik legnagyszerűbb természeti látványossága. Szerepel az UNESCO Világörökségek között és beválasztották a világ hét új természeti csodája közé. Több, mint kétezer meredek falú mészkőhegy emelkedik ki a tengervízből és alkot fantasztikus, már-már szürreális látványt. A kisebb-nagyobb szigetek közül sok szinte függőleges, amiket sűrű növényzet borít és sötét barlangok nyílnak bennük. Mivel a Halong-öböl szépségeit leginkább a víz felől csodálhatjuk meg, ezért egy másfél napos hajókirándulásra indulunk. Az ebédünket a hajó fedélzetén fogyasztjuk el, miközben a szigetek között lassan szeljük a hullámokat. Kora délután a Cat Ba Nemzeti Park területén kötünk ki, ahol tengeri kajakozásra indulunk. Kétfős kajakokban evezve, testközelből ismerhetjük meg a Halong-öböl szigetvilágának egy kis részletét. Naplemente idején már ismét a hajón vagyunk, hogy gyönyörű fotókat készíthessünk a Halong-öböl aranyló színű panorámájáról. A vacsoránkat is a hajón fogyasztjuk el, sőt az éjszakát is itt töltjük, kétfős, kényelmes kabinokban.
 • Szállás: hajón; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

8. nap - Halong-öböl - Hanoi

 • Halong-öböl: korán kezdjük a napot, hogy kipróbálhassuk az ősi kínai mozgásmeditációt, a tai chit. Megreggelizünk, majd a Sung Sot-barlanghoz hajózunk, ahol hatalmas csepkőképződményeket láthatunk. Gyalogosan fedezünk fel a barlangot, majd visszatérünk a hajóra. Délelőtt a varázslatos ázsiai konyha titkaiba is betekintést nyerhetünk és együtt készíthetjük el az ebéd egy részét a hajó szakácsával. Ebéd után partra szállunk és elbúcsúzunk a Halong-öböltől.
 • Hanoi: autóbusszal utazunk Hanoiba, ahová délután érkezünk. Elfoglaljuk a szállásunkat egy hotelben, majd a nap hátralévő részét szabadprogram keretében töltjük.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd.

9. nap - Hanoi - repülés Dubai felé

 • Hanoi: félnapos városnézésre indulunk Hanoi központjában, amelynek során a város legérdekesebb helyszíneit keressük fel. Megnézzük Ho Chi Minh mauzóleumát és egykori lakóházát. Felkeressük az Elnöki Palotát, az Egy Oszlop Pagodát, majd a Tran Quoc Pagodát. Meglátogatjuk a Néprajzi Múzeumot és az Irodalom Múzeumát, amely Hanoi egyik legszebb épülete. Kipróbáljuk a biciklis riksázást a Hoan Kiem tó körül, közben felkeressük a tó szigetén álló Ngoc Son templomot. A városnézés közben megebédelünk, majd az esti órákban Hanoi repülőterére utazunk.
 • Repülés: éjfél után indulunk Dubaiba, az éjszakát a repülőn töltjük.
 • Étkezés: reggeli és ebéd.

10. nap - Dubai - Budapest

 • Repülés: kora reggel érkezünk Dubai repülőterére, ahonnan néhány órás várakozást követően indulunk tovább Budapestre. A déli órákban érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

Fotók: Szatmári Zoltán

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
 • A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.

A túrák nehézsége

 • Az utazásunk tartalmaz egy kétnapos gyalogtúrát, amely a viszonylag csekély távolság és szintemelkedés miatt könnyűnek számít. A terep egyes helyeken meredek, de mindenhol jól járható. A túrára egy hátizsákban váltás ruhát, tisztálkodószereket, ivóvizet és a személyes tárgyainkat kell magunkkal vinnünk. A túra átlagosan sportos erőnléttel könnyedén végigjárható, de túrázási tapasztalat szükséges hozzá.
 • A program tartalmaz egy kerékpártúrát is, amelynek a nehézsége könnyű. Azonban csak azok számára ajánljuk, akik tisztában vannak a közlekedési szabályokkal, a kerékpár használatával, magabiztosan tudnak kerékpározni és nem jelentenek veszélyt saját magukra, a csoport többi tagjára, valamint az utakon közlekedőkre.
 • A Halong-öbölben egy tengeri kajak túrán is részt veszünk, amin a részvétel feltétele a biztos úszni tudás.
 • Az egyes napok túráinak nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: strapabíró és kényelmes túraöltözet, tartalék meleg ruha, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát, kényelmes túracipő, valamilyen fejfedő napszúrás ellen (kendő, baseball sapka). 
 • Túrafelszerelés: kis vagy közepes méretű (22-30 literes) hátizsák a kétnapos gyalogtúrához, elemlámpa, napszemüveg, fényvédő krém, szúnyogriasztó. Minden szálláson kapunk ágyneműt, de célszerű magunkkal vinni egy könnyű, nyári hálózsákot, ami különösen a vonaton illetve a Sapa-régió vendégházában jön jól.
 • A vonaton töltött két éjszaka során a korlátozott tisztálkodási lehetőségek miatt célszerű magunkkal vinni néhány nedves törlőkendőt. 

Szállás

 • Az utazás során a legtöbb éjszakát szállodákban töltjük, kétágyas szobákban, amikhez saját fürdőszoba tartozik. Ezek a hotelek vietnami viszonylatban középkategóriájúnak felelnek meg, amiknek a színvonala azért alacsonyabb, mint európai megfelelőik.
 • Egy éjszakát egy hangulatos, de igen egyszerű vendégházban töltünk a kétnapos gyalogtúra során Tavan faluban. Itt a csoportunk egy vagy két nagyobb hálóteremben tud aludni matracokon. Ágyneműt kapunk, de célszerű magunkkal vinni egy könnyű, nyári hálózsákot. Melegvizes zuhany és tiszta mellékhelyiségek tartoznak a vendégházhoz. 
 • Két éjszakát vonaton, hálókocsikban töltünk, négyszemélyes kabinokban. Ágyakon, kényelmesen tudunk aludni, miközben a vonat több száz kilométert tesz meg velünk. A vonaton nem lesz ugyan zuhanyozási lehetőség, de mindkét vonatos utazás után lehetőségünk lesz lezuhanyozni egy szállodában. A vonaton töltött éjszaka során jó ha van nálunk hálózsák.
 • Egy éjszakát hajón töltünk a Halong-öbölben, kétfős kabinokban. A hajón található kabinok igazi szállodai minőséget képviselnek, kényelmes ággyal, forróvizes zuhannyal és légkondicionálóval.

Étkezés és ivóvíz

 • Az utazás részvételi költsége tartalmazza minden nap a reggelit valamint több ebédet és vacsorát. Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható.
 • Mivel Vietnamban szinte mindenhol lehet étkezni, így a vacsorák beszerzése egyáltalán nem okozhat gondot. Vacsoraidőben mindig olyan helyen leszünk, ahol könnyedén választhatunk az egyszerű utcai étkezdék és az igényesebb éttermek között. 
 • Kizárólag palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, amit rengeteg helyen vásárolhatunk. 1 liter ivóvíz ára kb. 0,25-0,5 USD.

Időjárás

 • Az utazás ideje alatt kora nyári időjárásra számíthatunk 24-28 °C-os csúcshőmérsékletekkel. A reggelek és az esték - különösen a hegyek között - hűvösek lehetnek ugyan (14-16 °C), de napközben ezeken a helyeken is kellemes nyári idő várható. Tartalék meleg ruhára azért mindenképp szükség lesz. 
 • Tartós csapadék nem várható, de rövidebb záporok, zivatarok bármikor előfordulhatak.
 • Ezeken az oldalakon ellenőrizheted Hanoi, Lao Cai és a Halong-öböl aktuális időjárását.

Idő­el­to­ló­dás

 • + 5 óra.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv a vietnami. Az idegenforgalom által érintett helyeken általában beszélnek angolul.
 • Wifi minden szállodában, sőt korlátozottan a hajón is lesz.

Útiokmányok, vízum

 • Vietnamba magyar állampolgároknak vízum szükséges. A vízum online igényelhető, az ügyintézéssel kapcsolatos tudnivalókat indulás előtt egy hónappal minden résztvevőnek elküldjük. A vízum díja 25 USD, bankkártyával fizetendő. A vízum igénylését irodánkra is bízhatod, ebben az esetben a vízum és az ügyintézés díja 10.000 Ft (hátralékkal fizetendő).
 • Az útlevélnek a hazaérkezést követően még legalább további 6 hónapig érvényesnek kell lennie és tartalmaznia kell egy üres oldalpárt.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetője elsősegélynyújtásban tud segíteni; gyógyszereket nem tud biztosítani a résztvevőknek.
 • Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.
 • A biztonság kedvéért utazás előtt (minél hamarabb) konzultálj a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szak­em­be­re­i­vel, illetve a háziorvosoddal.
 • Érdemes ellátogatni az utazaselott.hu honlapra is.

Elektromos áram

 • Vietnamban az európaitól eltérő elektromos csatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót.
 • Az összes szállásunkon (a vonaton is!) feltölthetjük a fényképezőgépek és mobiltelefonok akkumulátorait, de egyes helyeken korlátozott a konnektorok száma. Áramszünetek előfordulhatnak.

Va­lu­ta

 • Leg­cél­sze­rűbb az ame­ri­kai dol­lár (USD) ki­vi­te­le, amely bár­me­lyik bank­ban vagy pénz­vál­tó­nál be­vált­ha­tó a he­lyi fi­ze­tő­esz­köz­re. 
 • Vi­et­nam­ban a dong (VND) a hi­va­ta­los fi­ze­tő­esz­köz. 1 fo­rint = kb. 90-95 dong. 

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 300-400 USD.

Helyszínen fizetendő költségek

 • Felvonó a Fansipan-hegyre: 35 USD
 • Kötelezően fizetendő bor­ra­va­lók: 50 USD
 • A közölt ár tájékoztató jellegű és változhat. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás a repülőre

 • Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport.
 • Ritkán, de sajnos előfordul, hogy a repülőre feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Emiatt elővigyázatosságból célszerű magunknál tartani a túracipőnket, az esőkabátunkat és némi meleg ruhát.

Csomagolás az autóbuszos, vonatos és hajós utazáshoz

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy strapabíró bőröndbe, amely az autóbuszon a csomagtartóba kerül. Ezen az utazáson praktikus a kerekes bőrönd használata. 
 • A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit kézipoggyászként felvihetünk a repülőre, magunkkal vihetjük a napi kirándulásokra és a kétnapos túrára, valamint az autóbuszok utasterében is kényelmesen elfér.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Az utazás kalandtúra, amely Vietnam ritkán lakott részeire is elvezet. A közlekedési eszközök nem mindenben érik el a fejlett világban elvárható színvonalat. 
 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy kirándulások sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Egy ilyen jellegű döntés Irodánk túravezetőjének hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű.
 • Egy esetleges programváltozás esetén túravezetőnk minden esetben alternatív programot javasol a helyszínen.
 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 20 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • Az utazás ajánlott korhatára: 7-60 év.

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást bérelt, különjáratú autóbusszal, vonattal, hajóval és csónakokkal.
 • 3 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 1 éjszaka szállást vendégházban, sokágyas szobákban.
 • 2 éjszaka szállást vonaton, hálókocsiban, 4 fős kabinokban.
 • 1 éjszaka szállást a Halong-öbölben, hajón, 2 fős kabinokban.
 • 7 reggelit, 6 ebédet és 4 vacsorát.
 • A programban szereplő nevezetességek belépőit.
 • A kerékpárok és tengeri kajakok bérleti díját.
 • A vízi bábszínház előadás költségét.
 • A helyi idegenvezetést.
 • Irodánk túravezetését és szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegyet és repülőtéri illetéket.
 • A vízum árát. 
 • A további étkezéseket, valamint az italokat az étkezések során.
 • A Fansipan felvonó árát.
 • A borravalókat.
 • A biztosításokat.

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást bérelt, különjáratú autóbusszal, vonattal, hajóval és csónakokkal.
 • 3 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 1 éjszaka szállást vendégházban, sokágyas szobákban.
 • 2 éjszaka szállást vonaton, hálókocsiban, 4 fős kabinokban.
 • 1 éjszaka szállást a Halong-öbölben, hajón, 2 fős kabinokban.
 • 7 reggelit, 6 ebédet és 4 vacsorát.
 • A programban szereplő nevezetességek belépőit.
 • A kerékpárok és tengeri kajakok bérleti díját.
 • A vízi bábszínház előadás költségét.
 • A helyi idegenvezetést.
 • Irodánk túravezetését és szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegyet és repülőtéri illetéket.
 • A vízum árát. 
 • A további étkezéseket, valamint az italokat az étkezések során.
 • A Fansipan felvonó árát.
 • A borravalókat.
 • A biztosításokat.