Menü
Menü
OMÁN - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS
Omán Szultánság / Körutazás Ománban / Körutazás Ománban
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Félpanzió
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Utazás azonosító: 456686
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás:

Omán

csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Muscat - Barka - Nakhal - Al Thowarah - (Muscat -) Quiryat - Bimah víznyelő - Wadi Tiwi - Sur - Ras Al Jinz - Sur - Wadi Bani Khalid - Wahiba - Jabreen - Nizwa - Bahla - Jebel Shams - Al Hamra - MuscatAz Emirátusok keleti szomszédjánál, Ománban az arab világ gyökereihez kerülhet közelebb az utazó. Gyönyörű tájak, 5000 éves történelem, féltve őrzött építészeti emlékek és fehér homokú strandokkal, védett öblökkel szabdalt, gazdag vízi világú partok várják itt alátogatót. Négy tenger: a Perzsa- és az Ománi öböl, valamint az Arab-tenger és az Indiai óceán is mossa partjait, amelynek köszönhetően egyedi vízi élővilágnak és drámai szépségű természeti látnivalóknak ad otthont Omán. Az utazók a kalandokban és különleges látnivalókban bővelkedő körutazás során a csillagos sivatagi éjszakában, egy táborhelyen töltött szállás rendkívüli élményét is megtapasztalhatják.

Omán - csoportos körutazás 1. nap Budapest - Muscat

Elutazás Muscatba menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással a délutáni órákban.

Omán - csoportos körutazás 2. nap Muscat

A hajnali megérkezést követően transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Reggeli és délelőtt pihenés a szállodában. Délután városnézés Muscatban.

A Bait Al Zubair helytörténeti múzeum meglátogatása, amely egy antikvitásokat gyűjtő kereskedő 1998-ban múzeummá átalakított házában mutatja be Omán hagyományos kézműves termékeit, népviseletét, ékszereket és bútorokat.

Az Al Alam palota, az ománi szultán, Qaboos palotája kívülről tekinthető meg. Az impozáns épületet a Mirani és Jalali erődök védik, melyeket a portugálok építettek a XVI. században. Séta Omán egyik legrégebbi bazárjában, a Muttrah Souk-ban, amelynek különleges atmoszférája mindenkit elvarázsol és ahol a vásárlás mellett lehetőség nyílik beszélgetésre is a helyi lakosokkal. Vacsora és szállás Muscatban.

Omán - csoportos körutazás 3. nap Muscat - Barka - Nakhal - Al Thowarah

Reggeli után a muscati városnézés folytatása a Nagy mecset meglátogatásával, amelyet 1995 és 2001 között, hat évig építettek. A grandiózus épületet öt minaret veszi körül, melyek az iszlám öt oszlopát, a vallás öt legfontosabb parancsolatát szimbolizálják. Ezeket minden hithű muzulmánnak követnie kell. Omán szultánságának fő mecsete az országban egyedüliként áll nyitva a nem muszlim vallásúak számára is. A központi épület lélegzetelállító belsejét a világ második legnagyobb kézzel szőtt iráni szőnyege teszi igazán különlegessé.

Betekintés a tengerparti kisváros, Barka hal-, és zöldségpiacának mindennapi életébe, ahol a környező falvakból, az őslakosok által hozott friss áru várja vásárlóit.

Az egyik legkiemelkedőbb ománi erőd, a XXVII. századi Nakhal erőd megtekintése, amelynek termeiben korabeli bútorok, történelmi relikviák, gyönyörű faragott mennyezet, ajtók és ablakok láthatók. Az erődből csodálatos panoráma nyílik a környező tájra.

Ezután az Al Thowarah gyógyforrás meglátogatása és az Ománban ezer éve működő, híres ,,Falaj" öntözőrendszer megismerése. A falaj rendszer a vizet földalatti forrásokból, tavakból meríti és csatornarendszeren keresztül juttatja el a földekre és a településekre.

Visszautazás autóbusszal Muscatba, út közben rövid látogatás a negyed évszázada alapított Amouge parfümgyárban. Az Omán királyi család tagja - Őfelsége Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaidi - 1983-ban újra életre keltette a híres, csúcsminőségű, egzotikus alapanyagokkal (ománi rózsa, mirha, ezüst tömjén) készülő arab parfümök hírnevét, amelyek csomagolása ma is kézzel történik. Vacsora és szállás Muscatban.

Omán - csoportos körutazás 4. nap Muscat - Quiryat - Bimah víznyelő - Wadi Tiwi - Sur - Ras Al Jinz

Reggeli után elutazás délre. Rövid megálló fotózásra a tenger partján fekvő Quiryat halászfaluban, melynek érdekessége, hogy kikötőjében közvetlen közelből figyelhetők meg a helyi halászok dolgos hétköznapjai. A hagyományos fából készült arab hajók (dhow) látványa és a kikötő felett őrködő XVII. századi világítótorony a város egykori dicső kereskedelmi múltját és a halászat ősi hagyományait idézi meg. Továbbutazás a Bimah víznyelő különleges természeti látványosságához. Ez az egyedülálló mészkőkráter egy természetes geológiai képződmény, mely valószínűleg egy barlangkamra volt, mielőtt teteje beomlott. A hatalmas mészkőüregben kristálytiszta, a zöld és kék árnyalataiban pompázó tengervíz csillog, melynek mélysége a 8 métert is eléri.

Rövid szabadidő, majd továbbutazás Wadi Tiwi-be. A szikár hegyek között megbúvó oázis elsősorban banán- és papayafarmjairól, valamint ódon kis falváról nevezetes, melyet fehér és okker színű lapos tetős házak tesznek jellegzetessé. Rövid séta a faluban és a farmokon, majd továbbutazás Sur felé. A megérkezés után a szálláshely elfoglalása, majd szabadidő a nap hátralevő részében. Korai vacsora a szállodában.

Este utazás autóbusszal a Ras Al Jinz teknősrezervátumba és látogatóközpontba. A rezervátumot a zöld teknősök egyik legnagyobb fészekrakó helyeként tartják számon. Évente mintegy 20.000 zöld teknős kel útra többszáz kilométert vándorolva, hogy az Arab-félsziget csúcsának homokos partjainál lerakhassa tojásait. Ennek fő időszaka májustól augusztusig van, de kis szerencsével más időpontban is megtapasztalható ez az igazán egyedülálló élmény. Az éjszakai túrát a helyszínen természettudós kíséri.

Késő este visszatérés a szállodába. Szállás Sur-ban.

Omán - csoportos körutazás 5. nap Sur - Wadi Bani Khalid - Wahiba

Reggeli után Sur felfedezése. A kikötőváros egészen a XIX. századig, a Szuezi-csatorna megnyitásáig Kelet-Afrika fontos kereskedelmi központja volt; napjainkban elsősorban tradicionális hajógyártásáról híres. Panoráma városnézés és rövid megálló egy dhow hajóépítő üzemben, megismerkedés a fából épített tradícionális arab kereskedelmi hajóval és annak felújítási munkálataival.

Ezt követően egy helyi souq (piac) autentikus világába pillanthatnak be a résztvevők.

Továbbutazás Wahiba mintegy 200 km hosszan húzódó festői homokdűnéihez. Út közben megálló Wadi Bani Khalid természetes oázisánál, mely zöldellő növényzetével és természetes, kristály vizű medencéivel éles kontrasztot képez Wahiba vörös és arany árnyalatokban izzó sivatagával. Wadi Bani Khalid felfedezése négykerék meghajtású járművekkel, majd szabadidő sétára vagy úszkálásra az oázis természetes medencéiben. A program után utazás a Wahiba sivatagba. A nagy kiterjedésű homoktenger északról délre húzódó dűnéket foglal magában, némelyikük a száz méteres magasságot is eléri. Utazás terepjárókkal, tapasztalt gépkocsivezetőkkel a homokdűnék között.

Ezt követően látogatás egy beduin házban, ahol helyi beduin asszonyok mesélnek a sivatagi életről. Este (a megfelelő időjárás függvényében) a színpompás naplemente megtekintése a sivatagban. Vacsora és szállás egy sivatagi táborhelyen.

Omán - csoportos körutazás 6. nap Wahiba - Jabreen - Nizwa

Reggeli a táborhelyen, majd a sivatag elhagyása négykerékmeghajtású járműveken. Továbbutazás autóbusszal Nizwába, út közben rövid megálló Ibra városában. Ibra Omán egyik legősibb városa, amely hosszú ideig a kereskedelem, a vallási élet és a művészet központja volt.

A következő állomás Jabreen, ahol a XVII. század végén épült vár megtekintése. Az épület részletgazdag mennyezeti díszítésével, fafaragványaival az ománi várak, paloták egyik kiemelkedő darabja.

Ezt követően látogatás Birkat al Mauzban, egy datolyapálmafa farmon, ahol a pálmafa-termesztés, -művelés folyamata és az ősi öntözőrendszer is megismerhető.

Megérkezés Nizwába, transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Nizwában.

Omán - csoportos körutazás 7. nap Nizwa - Bahla - Jebel Shams - Al Hamra - Muscat

A reggeli után ismerkedés Nizwa ősi városának látnivalóival. Először látogatás a helyi piacon (souq), ahol az eltérő portékáknak - zöldségeknek, húsoknak, fűszereknek, szuveníreknek - külön épületek adnak otthont. Ezt követően a városképet uraló Nizwa erőd megtekintése. A masszív kerek tornyának köszönhetően jellegzetes erődöt Imam Sultan Bin Saif Al Ya'rubi építtette a XVII. században. A toronyba keskeny fa csigalépcsőn lehet feljutni, azonban a torony tetején, a városra nyíló panoráma kárpótol a lépcsőzésért.

Továbbutazás Bahla falvába, mely a XII. századra visszanyúló fazekasmesterségéről nevezetes. Hatalmas XII. századi, vályogból épült erődje a UNESCO Világörökségeinek listáját gazdagítja (rövid megálló fotózásra). Al Hamrában négykerék meghajtású járművekbe szállva folytatódik az út Jebel Sams-ba; útközben rövid megálló Wadi Gul hegyvidéki falvában. Jebel Shams jelentése arabul: a Nap hegye. Az itt található lenyűgöző kanyon Omán legmagasabb és a világ harmadik legnagyobb kanyonja. A megérkezés után séta a lélegzetelállító hegyek ölelésében.

Visszatérés Al Hamrába, séta a régi faluban, ahol az ősi falaj öntözőrendszer csatornái is láthatók. Látogatás Nyugat-Hadzsar egyik hegyvidéki kis falvában, Misfah Al Abyeen-ben. A falu sziklákra épült vályogházai építészeti ritkaságnak számítanak. Továbbutazás autóbusszal Muscatba, ahol vacsora és szállás.

Omán - csoportos körutazás 8. nap Muscat - Budapest

Elutazás Budapestre a hajnali órákban menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Megérkezés a menetrend szerint.

Minimum létszám: 15 fő

FONTOS! Az ománi vízum feltétele az előzetes regisztráció, amelyhez már a foglaláskor szükséges az utasadatok megadása. A vízum átvétele megérkezéskor, a repülőtéren történik. A megadott vízumdíj mértéke változhat!

Szállás:

5 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban félpanziós ellátással
1 éjszakai szállás középkategóriájú sivatagi táborhelyen kétágyas légkondicionált, fürdőszobás kőházban (bungaló) félpanziós ellátással


Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest - Muscat - Budapest útvonalon, dubai átszállással, turista osztályon

 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal illetve négykerék meghajtású terepjárókkal az útvonalnak megfelelően
 • 5 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás

 • 1 éjszakai szállás középkategóriájú sivatagi táborhelyen kétágyas légkondicionált, fürdőszobás kőházban (bungaló) félpanziós ellátással

 • illetékek

 • belépőjegyek felára

 • a leírás szerint programok belépőjegyek nélkül

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • vízum díja

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás
 


Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest - Muscat - Budapest útvonalon, dubai átszállással, turista osztályon

 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal illetve négykerék meghajtású terepjárókkal az útvonalnak megfelelően
 • 5 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás

 • 1 éjszakai szállás középkategóriájú sivatagi táborhelyen kétágyas légkondicionált, fürdőszobás kőházban (bungaló) félpanziós ellátással

 • illetékek

 • belépőjegyek felára

 • a leírás szerint programok belépőjegyek nélkül

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • vízum díja

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás