Menü
Menü
Pápua Új-Guinea felfedezése Goroka fesztivál idején (Repülő)
Pápua Új-Guinea / Port Moresby / Port Moresby
Utazás módja: Repülő
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus: Kétágyas szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 12 éj
Utazás azonosító: 459110
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Pápua Új-Guinea

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Szingapúrban helyi 4*-os szállodában, Pápua Új-Guineán helyi, egyszerű szálláshelyeken, vendégházakban, vagy helyi 3-4*-os szállodákban, a dzsungeltúrán egyszerű szálláshelyeken, kétágyas szobákban

Szingapúrban félpanzió, Pápua Új-Guineán teljes ellátás (italok nélkül)

 

Kis létszámú csoport, max. 10 fő!

Új program!

Választható elhelyezés: ,,Vendégház" csomag vagy ,,Hotel" csomag.

Leiras:

1-2. nap: Budapest - Szingapúr

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Szingapúrba. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába. Ebéd után fél napos autóbuszos városnézéssel kezdjük Szingapúr felfedezését: elhaladunk a történelmi Parlament, a Legfelsőbb Bíróság épülete és a Városháza mellett. Megállunk a Merlion parkban, ahol lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre. Megnézzük a  Merlion szobrot, mely egy mitológiai lényt ábrázol, oroszlán fejjel és hal testtel. A buszos kirándulás során a kínai negyedet is érintjük. Este fakultatív fényjáték a Marina Bay-en. Szállás Szingapúrban (1 éj).

3-4. nap. Szingapúr - Port Moresby

Reggeli után meglátogatjuk a híres Gardens By The Bay-t, melyet 101 hektáros területen építettek a fenntartható fejlődés jegyében. A kertben különféle növények találhatóak a világ minden pontjáról. Ebéd után Szingapúr különleges pihenőövezetébe, a Sentosa-szigetre utazunk felvonóval, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Szingapúrra és a szigetre egyaránt. Délután transzfer a repülőtérre és átrepülés Pápua Új Guine fővárosába, Port Moresby-be. Éjszaka a repülőn. Másnap hajnali érkezés után transzfer a szállodába és szabadidő. Délután városnézés Pápua Új-Guinea fővárosában, Port Moresby-ben: elhaladunk a Parlament, a Nemzeti Múzeum, és a Természetvédelmi Park mellett, valamint meglátogatjuk a helyi halpiacot is. Szállás Port Moresby-ben (1 éj).

5. nap: Port Moresby - Goroka

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Gorokára. Érkezés után ellátogatunk a Kama faluba. Az ott élők bemutatják azt a ceremóniát, amely a nők felnőtté válását szimbolizálja. Megismerkedünk a Simbu kultúrával, arcfestési szokásaival, a Bilum szövéssel (hagyományos Pápua Új-Guineai hálószatyor) és a zenéjükkel is. Lehetőség szerint nem csak a falu vezetőjével találkozhatunk (aki poligám életet él), hanem számos feleségével és gyerekeivel is. Délután visszatérünk Goroka városába, és sétálunk egyet a helyi piacon. Szállás Gorokán (3 éj).

6. nap: Goroka fesztivál

Ez a leglátványosabb fesztivál a Pápuáknál, hagyományosan, évről évre több, mint 100 törzs jön le a hegyekből erre a kétnapos eseményre. Ellátogathatunk az egyes törzsek sátraikhoz, ahol testközelből nézhetjük, hogyan készülődnek: hagyományos, díszes öltözéket vesznek fel és kifestik az arcukat, testüket. Megismerhetjük a különböző öltözékek jelentőségét a kultúrájukban.

A készülődés után kezdetét veszi a felvonulás, ahol a különböző törzsek harcosai bemutatják a saját táncukat, miközben zenélnek s énekelnek. Ha kedvünk tartja, csatlakozhatunk hozzájuk!

7. nap: Goroka fesztivál

A mai napon reggeli után ismét a fesztivál helyszínére megyünk, ahol folytatódik a felvonulás. Ez alatt a kétnapos esemény alatt közelebbről megismerjük a helyi törzseket és a szokásaikat. Délután városnézésre indulunk, hogy megismerjük ezt a kis várost,  Gorokát, mely minden éven helyszíne ennek a különleges fesztiválnak.

8. nap: Goroka - Madang

Reggeli után egy hosszú autóbuszos utazás következik Madangba. A közel 5-6 óra utazás alatt megismerhetjük Pápua Új-Guinea igazi arcát. Hegyeken, völgyeken haladunk keresztül, s közben megállunk egy helyi fazekasnál, valamint egy kilátónál, ahol gyönyörű panoráma nyílik a Ramu-völgyre. Megállunk az egykor Pápua Új-Guinea legjobb cukor gyáránál, amely ma már egy hatalmas pálma olajgyárrá alakult át. A dzsungelen keresztül haladva megállunk egy helyi piacon, ahol helyi ételeket, ízeket kóstolhatunk és láthatjuk, hogyan élnek a helyi emberek. A városba érkezés előtt rövid megállót tartunk egy kénes pataknál, melyet gyógyításra és főzésre is használják. Aki szeretné, meg is kóstolhatja! Késő délután érkezés a tengerparti városba. Szállás Madangban (1 éj).

9. nap: Madang - Wewak

Reggeli után rövid városnézés, majd ellátogatunk a Madang mellett található Balek Vadrezervátumba, ahol a Robinson Crusoe filmet forgatták Pierce Brosnan főszereplésével. A rezervátum után ellátogatunk egy pillangó farmra is. Délután transzfer a repülőtérre és átrepülés Wewakba. Szállás Wewakban (1 éj).

10. nap: Wewak - Sepik-folyó

Reggeli után izgalmas utazásra indulunk, dzsungel túrára a Sepik-folyón. A kiindulási pontra délután érkezünk, ahol már csónakkal várnak minket, hogy megkezdhessük az utazást a folyón. A kanyargós folyón ugyan így közlekedtek az őslakosok, mivel nem voltak utak. A dzsungel túránk alatt megismerkedünk az itt élő emberekkel, akik a folyó mentén, cölöpökre épített házakban élik a minden napjaikat. Meglátgatjuk a legnagyobb szellemházat, amely a folyó mentén található. Szállásunk a folyó mentén, egy egyszerű szálláshelyen lesz (1 éj).

11. nap: Sepik-folyó

Egész napos kirándulás a Sepik-folyó menti Kangananman faluba, ahol megismerkedhetünk a helyi lakosok életével. A mai napon is csónakkal közlekedünk, mint ahogy az őslakosok. A nap folyamán élvezzük a környezetet, a zöldellő esőerdőt, a madárvilágot. Szállásunk a faluban, egy vendégházban (1 éj).

12. nap: Sepik-folyó - Wewak

Reggeli után búcsút intünk a dzsungelnek, a helyieknek, s motorcsónakkal visszautazunk a túránk kiindulópontjára, majd visszatérünk Wewakba. Délután érkezünk meg a tengerparti városba, ahol picit kipihenhetjük az előző két napos túrát a dzsungelben. Szállás Wewakban (2 éj.) 

13. nap: Wewak

A mai nap a pihenésé: szabadidő vagy fakultatív szigettúrán vehetnek részt az érdeklődők. A fél órás hajóútra található Muschu-szigeten helyi törzsek élnek. Érkezésünket  hagyományos öltözékükben várják, s az ebédünket is velük fogjuk elfogyasztani. A kirándulás következő állomása a Kairuru-sziget felfedezése lesz. A kirándulásra vigyük magunkkal a fürdő ruhánkat, hogy meg tudjunk mártózni a gyönyörű kék vízben. A program végeztével visszautazás Wewakba.

14. nap - Wewak - Port Moresby

Reggeli után menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre, s átrepülés Port Moresby-be. Délután szabadidő, s felkészülés a hazaútra. Szállás Port Moresby-ben (1 éj).

15-16. nap Port Moresby - Budapest

Reggeli után menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre és hazautazás két átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre a 16. napon.

 

Programok:

Fényjáték a Marina Bay-en: 19 000 Ft

Szigettúra Wewakból ebéddel: 55 000 Ft

További információk:

Pápua Új-Guineán választható szállás kategória részvételi díja:

,,Vendégház" csomag:

Részvételi díj: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2.130.000 Ft
Egyágyas felár: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .395.000 Ft

,,Hotel" csomag:

Részvételi díj: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2.430.000 Ft
Egyágyas felár: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .635.000 Ft

Minmális csoport létszám 10 fő. 

A körutat alacsonyabb létszámmal is el tudjuk indítani, felár ellenében.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Pápua Új-Guinea Ausztráliától északra található sziget, a világ második legnagyobb szigete. Területén két állam osztozik: keleti részén PápuaÚj-Guinea, a nyugati részén Indonézia tartománya, Nyugat-Pápua található. Pápua Új-Guinea egy nagyon különleges ország Ausztrália felett, kevesek kiváltsága eljutni ebbe a modern civilizáció által éppen csak megérintett országba. Utunk fókuszában a Goroka fesztivál lesz, amikor a hegyekből több, mint 100 törzs jön le a völgybe, hogy megtartsák éves összejövetelüket. Ennek az izgalmas szín- és hangkavalkádnak lesznek szerencsés részesei, ha velünk tartanak erre a különleges utazásra. A program részeként elutazunk a Bismarck-tenger felé, Wewakba pár napra, majd a híres Sepik folyón teszünk több napos hajós kirándulást. Többször megállunk a törzsi falvakban, ismerkedve a helyiek életével, kultúrájával s a csodálatos környezettel, amelyben élnek.

Tisztelt leendő utasunk,

Mielőtt végleg döntene Pápua utazásáról, kérjük, feltétlen olvassa el tájékoztatónkat, illetve a weblapon is kitett tudnivalókat.

Pápua Új-Guinea sokak vágyálma, látni a színes törzsi kavalkádot, hallani zenéjüket és a nyelvi sokszínűséget, velük táncolni, vagy utazni érintetlen természeti környezetben, részt venni a máig létező több ezer éves élő kultúrájukban, átérezni az ősközösségi társadalom struktúráját a saját bőrünkön keresztül. Ez mind egzotikus, vonzó, csábító, érdekes, különleges, de ugyanakkor megélni személyesen az ottlétet nem ilyen idealizált állapot! Ezt tudni kell. Ez nem egy film, ez nem virtuális regény, ez egy ott megélt nehéz, kalandos utazás lesz.

Ezekre szeretnénk felhívni az utazni vágyók figyelmét, mielőtt döntenek, hogy tudják mire is vállalkoznak azok, akik mégis úgy döntenek, hogy belevágnak velünk ebbe az egzotikus, különleges, de kalandos és nehéz utazásba.

Mint a fentiekből kitűnik, ez egy olyan régiója a világnak, ahol az európai, sőt ázsiai sztenderdek sem működnek. Sem higiéniában, sem étkezési sokszínűségben, sem infrastruktúrában.  Előfordulhat, hogy a beígért szállás minősége nem az, amit elvártunk és befoglaltunk, a területből adódóan nem is lehet sokszor jóval előre befoglalni. Előfordul gyakran áramszünet, vagy a Sepik-folyó környékén egyáltalán nem is létezik áram. Generátor lehet pár órára, de erre megint nem lehet mindig számítani. Sepik-folyónál a törzsi faluban matracon lesz alvás, s adnak szúnyoghálót is, de a mosdás vagy a folyóban, vagy a pottyantós wc mellett, vödörből.

Klímában is meleg és párás időre számíthatunk, de a száraz évszak ellenére rövid záporok előfordulnak. Szúnyogok lesznek, hisz ők is a természet részei a folyó völgyeknek, de szúnyoghálóval és riasztókkal a kellemetlenségek csökkenthetőek.

Fizikai megerőltetés, túrázások nem lesznek, többnyire kisebb sétákat, pár kilométeres kirándulásokat teszünk csak, igaz, lehet néha sáros talajon, de ez több ezer éve sem volt másképpen.

Higiénia pont annyi, mint egy nomád vízitúrán lenne, tehát folyó csapvízre nem számítsanak a Sepik környéki falvakban, mert ott kutak és források vannak inkább.

Étkezésnél se számítsunk nagy változatosságra, jórészt az édes krumpli, ságó, kukorica, fánk, banán, bétel dió, s hal a folyók mentén, illetve pár szezonális gyümölcs lesz, amin a helyiek élnek. Ha városban leszünk, lesznek drága szupermarketek, melynek választéka elég szegényes, de hal, paradicsom és húskonzerv, rizs, tészta, levespor, keksz és esetleg kenyér az szokott lenni. Zöldség választék is szegényes, és ha van, az is drága. (gyümölcs 1000 Ft / kg, 1 kis szem hagyma 100 Ft).

A váratlan helyzetekkel való szembesülés a túra résztvevőitől is bizonyos alapvető alkalmazkodóképességet és csapatszellemet követel adott esetben. A váratlan körülmények, útlezárások, késések, forgalmi, szervezési nehézségek előfordulhatnak. Természetesen nem erre készülünk, de előfordulhat. Ezért lesz ott tapasztalt idegenvezetőnk, aki már járt ott, ismeri a körülményeket, konfliktus helyzeteket tudja kezelni, és hogy az ilyen helyzetekre is találjon megoldást. De sajnos az európaitól eltérő gondolkodások, szokások, mind megnehezítik egy társas út zökkenőmentes lebonyolítását, ezért olyanok jelentkezését várjuk, akik rugalmasak és ezt tudják vállalni.

Az előre nem látható tényezők (vis maior) következtében fellépő, előre nem várt extra költségvonzatok a mindenkori résztvevőket terhelik! Megértését köszönjük!

Akik eddig jártak ott korábban, különösen, ha van szerencséjük egy évente megrendezendő törzsi fesztiválra eljutni, azoknak mind-mind örök és megismételhetetlen élmény volt az utazás. Nem eltántorítani akarjuk Önt ettől, csak hogy ne legyenek olyan elvárásai, amiknek a térség nem tud megfelelni. Ezért feltétlen érdemes utána olvasni a területnek, kérdezni minket, ha bizonytalan valamiben. Viszont ha valaki rugalmas, az élményért és egy teljesen más világ megismerésére nyitott, akkor hatalmas élményekkel tér haza, ebben biztosak vagyunk.

További információk 2:


Az út idegenvezetője

Zsurek Andrea

Számomra minden utazás egy jól szervezett, biztonságos kaland, melynek során az eddig csak filmekből, könyvekből és más forrásokból szerzett ismeretek valósággá válnak. Az idegen nyelvek, történelem, földrajz, művészet- és kultúrtörténet szeretete, valamint a magánemberként tett utazásaim, kisebb kitérők után az idegenvezetői pályára terelt. Nagy felelősség egy csoport vezetése idegen földön, mindamellett nagyszerű megtapasztalni azt is, hogyan válnak az induláskor még egymásnak idegen utasok az utazás végére akár baráti csoporttá. Idegenvezetőként bemutatni egy ország vagy tájegység lakóit, azok történetét, kultúráját, tájait, számomra nem csak egy munka, de szenvedélyes hivatás melyet, remélem  még hosszú ideig folytathatok.

Ismerje meg Pápua Új-Guineát!


Az ár tartalmazza:
a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melynek értéke: kb. 880.000 Ft);a választott elhelyezést a körút során: Szingapúrban helyi 4*-os szállodában, Pápua Új-Guineán helyi, egyszerű szálláshelyeken, vendégházakban, vagy helyi 3-4*-os szállodákban, a dzsungeltúrán egyszerű szálláshelyeken, kétágyas szobákbanSzingapúrban félpanzió, Pápua Új-Guineán teljes ellátás (italok nélkül)a megadott programokat, szükséges belépőkkeldzsungel túrát a Sepik-folyóna helyszíni transzfereketa magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
borravalókkb. 85 USD/főútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításfakultatív programok"Hotel" csomag felára300 000 Ft"Hotel" csomag esetén az egyágyas szoba felára240 000 Ft

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Szigettúra Wewakból
Turnusok:
2022-09-12 - 2022-09-27
60000
Fényjáték a Marina Bay-en
Turnusok:
2022-09-12 - 2022-09-27
20000

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!


Az ár tartalmazza:
a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melynek értéke: kb. 880.000 Ft);a választott elhelyezést a körút során: Szingapúrban helyi 4*-os szállodában, Pápua Új-Guineán helyi, egyszerű szálláshelyeken, vendégházakban, vagy helyi 3-4*-os szállodákban, a dzsungeltúrán egyszerű szálláshelyeken, kétágyas szobákbanSzingapúrban félpanzió, Pápua Új-Guineán teljes ellátás (italok nélkül)a megadott programokat, szükséges belépőkkeldzsungel túrát a Sepik-folyóna helyszíni transzfereketa magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
borravalókkb. 85 USD/főútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításfakultatív programok"Hotel" csomag felára300 000 Ft"Hotel" csomag esetén az egyágyas szoba felára240 000 Ft