Menü
Menü
Portugália felfedezése Pünkösd (Repülő)
Portugália / Körutazás Portugáliában / Körutazás Portugáliában
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Reggeli
Szálláskategória: Hotel ***
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 470249
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Elhelyezés: *** hotel 
o 2 éj Porto 
o 1 éj Fatima 
o 1 éj Obidos/ Nazare 
o 2 éj Lisszabon 

Ellátás:
o Büféreggeli 
o Fakultatív háromfogásos vacsora:39.900 Ft   

Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető az út során végig. Sintraban helyi idegenvezető is csatlakozik a csoporthoz.   

Külön fizetendő: 
o Reptéri és egyéb illeték: 39.900 Ft 
o Egyágyas felár: 80.000 Ft 
o Idegenforgalmi adó: kb. 2EUR / fő / éj   

Választható program:
o Sintra - Cabo de Roca - Cascais: 9.900 ft   

Utazás: 
o Wizzair menetrend szerinti járatával 
o A körút során végig légkondicionált autóbusszal   

POGGYÁSZKAPACITÁS: utasonként 1db kézipoggyász (40x30x20 cm) és 1db maximum 10 kg-os feladott poggyász. (Ez minden utasunk részére benne van a befizetett út árában, külön már nem kell fizetni érte! 
Lehetőség van a 10 kg-os feladott poggyász helyett nagyobb, 20 kg-os poggyász vásárlására (felár ellenében). Akik megvásárolják a 20 kg-os bőröndöt, azok a 10 kg-os poggyászt már nem vihetik magukkal. 
Amennyiben a 10 kg-os poggyász mellé, pluszban szeretnének egy másik, 20 kg-os bőröndöt is magukkal vinni, abban az esetben meg kell vásárolni a Wizz Priority szolgáltatást is! (A 10 kg-os és a 20 kg-os poggyász együtt csak Wizz Priority szolgáltatás vásárlásával vihető!)

Wizz Priority azaz az Elsőbbségi szolgáltatást megvásároló utasok vihetik fel az utastérbe az ingyenes kézipoggyászt (40x30x20 cm) illetve egy fedélzeti, 10 kg-os kézipoggyászt, amelynek mérete ebben az esetben legfeljebb 55 × 40 × 23 cm lehet (amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik) .

Az alábbi tárgyakat ingyenesen lehet a fedélzetre vinni:
- kabát v. takaról
- mobiltelefon
- olvasnivaló az útra
- 2 év alatti gyermek esetén bébiétel az útra, összehajtható babakocsi v. kis méretű bölcső
- testi fogyatékosság esetén 1 pár mankó

MEGJEGYZÉS! Csoportos utazás estén azon utasoknak akik Elsőbbségi beszállást vásároltak ugyan úgy meg kell várniuk a többi utas társukat is, amíg az Ő poggyászuk megérkezik. A csoportot a Wizz Air által előre meghatározott helyekre az adottút szervezője ülteti be, gondosan ügyelve arra, hogy lehetőség szerint az együtt utazók egymás mellett üljenek a gépen, így az elsők közötti felszállásnak sincs nagy jelentősége.
Mindezekből adódóan csoportos utazás esetén az Elsőbbségi beszállás előnyei nagy részt elvesznek!

Program: 1. nap: Repülés délután közvetlen járattal Portoba. Transzfer a hotelhez. Fakultatív vacsora a szállodában. 

2. nap: Porto - Guimares
Porto folyóparti óvárosi látképe a világörökség része: az Eiffel által tervezett kétszintes I. Lajos-híd, az óvárosi parton Ribeira bájos sikátor negyede, vele szemben Vila Nova de Gaia borkereskedései. Egyéb fő látnivalók: katedrális, papok tornya. Kora délután felkeressük az egyedülálló lépcsősoráról elhíresült barokk Bom Jesus búcsújáróhelyet. A közeli, szintén nagy múltú Guimaresben megtekintjük a XIV. századi Hercegi Palotát, a Mihály-várat (kívülről) és az árkádos Régi Városházát a hamisítatlan óvárosban.


3. nap: Aveiro - Coimbra -Fatima
Aveiro - a csatornák, hidak és színes házak városa. Coimbra - megtekintjük Európa egyik legrégebbi egyetemét és a XII. századi románkori katedrálisáról nevezetes várost. Fatima - rövid látogatás Európa egyik leghíresebb katolikus zarándokhelyére, a kegytemplomot és környékét tekintjük meg. Szállás Fatimában.


4. nap: Tomar - Batalha - Alcobaca - Nazare
Tomar - a templomos lovagok vára és kolostora a Világörökség egyik legjelentősebb építészeti és vallási műemléke (konvent, kerengő, vízvezeték). Batalha - a portugál gótika remekműve ez a világörökségi kolostor együttes. Alcobaca - ciszterci kolostor együttes. Nazare - a legkedvesebb óceánparti halásztelepülés, egy sziklaplatón épült óvárossal (pazar kilátással.) Szállás elfoglalása Obidos/ Nazare környéki szálláshelyen.


5. nap: Obidos - Lisszabon
Reggeli után könnyed sétát tesz ünk  Obidos középkori várfalakkal övezett városmagjának színes házsorokkal szegélyezett macskaköves utcácskáin, vár megtekintése. Transzfer Lisszabonba, majd városnézés. Belem negyed nevezetességei a Jeromosok  kolostora, Tengerészek emlékműve, Belém- torony, amelyek a Mánuel-stílus legszebb példái Portugáliában. A városkaput Baixa (azaz alsóvárosi) részen: elegáns Comercio tér és rakpartja, Rossio tér; Szállás Lisszabonban.


6. nap: Sintra - Cabo de Roca - Cascais
Kirándulás az Unesco világörökségi listáján is szereplő Sintra palota komplexumához. Megtekintjük a Pena Palotát , amely egy XIX. századi építészeti remekmű, majd a XV. századi manuel stílusú  Sintra Nemzeti Palotát  keressük fel. A hegyekből nyugat felé leereszkedve érjük el Európa legnyugatibb fokát: Cabo de Roca kiugró platójáról csodálhatjuk a magas sziklafalakat mardosó Atlanti-óceánt. Cascais - egykori halászfalu és mai kedves üdülőváros, séta az öbölben.


7. nap: Lisszabon
Lisszaboni gyalogos városnézés az idegenvezetővel. Felmegyünk a domboldali felsővárosba, megtekintjük a Szent György várat, a régi katedrálist, az Alfama negyedet a sikátorokkal és az elmaradhatatlan lisszaboni öreg villamosokkal. Késő este transzfer a reptérre. Másnap hajnalban érkezés Budapestre.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok sorrendje felcserélődhet, ill. módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint. A helyi szabályozások miatt, néhány látnivalónál nincs lehetőség a csoportot vezetni, ezért a hozzátartozó magyarázatokat előtte mondja el kísérő.Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Sintra-Cabo de Roca -Cascais
Turnusok:
2020-05-30 - 2020-06-05
9900