Menü
Menü
BUSZOS NYARALÁS: Montenegro - Ulcinj 8 éj
Montenegro / Ulcinj / Ulcinj
Utazás módja: Busszal
Ellátás: Reggeli
Szálláskategória: Hotel **+
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 470870
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.
utazás módja: busz
időtartam: 9 nap / 8 éj
szállás: kétcsillag++ szálloda
szobák felszereltsége: llétszámnak megfelelő ágy, szekrény, zuhanyozós fürdőszoba, TV,  légkondicionálás, hűtő, erkély
ellátás: svédasztalos reggeli
Csapvíz fogyasztása nem javasolt.
utazáshoz szükséges:
a hazaérkezés napjától számítva még legalább 90 napig érvényes útlevél vagy plasztikkártyás személyi igazolvány
Montenegro hivatalos fizetőeszköze: EURO
Utunk során Horvátországon, Bosznián haladunk keresztül,
Horvátország hivatalos fizetőeszköze: HRK
Bosznia hivatalos fizetőeszköze: KM (Konvertibilis Márka, de EURO-val is tudunk fizetni)

Felszállási lehetőségek:
04:45 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
05:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szarajevoba. Elfoglaljuk szállásunkat. Szállodánk a háromcsillagos Grand Hotel Sarajevo-ban lesz. Elfoglaljuk szállásunkat. Érkezési időponttól függően idegenvezetőnkkel városnéző séta Szarajevóban.

2. nap
Reggeli után útnak indulunk és folyamatosan utazunk rövid pihenőkkel Montenegroba, Ulcinjba. Szállodánk a nagyon jó színvonalú, kétcsillagos HOTEL ALBATROS szállodában lesz. A szálloda saját stranddal rendelkezik, a szálloda kertjén keresztül kell lesétálni a tengerpartra. A szobák szépen berendezettek, légkondicionáltak, erkélyesek. Minden szobában található, SAT TV, kis hűtő. A szobákhoz zuhanyozós fürdőszoba tartozik.

3. nap
Szabadprogram.

4. nap
Szabadprogram.

5. nap
Szabadprogram. Fakultatív kirándulás keretében körbeutazzuk a Kotori-öblöt. Először a mesés Kotor városába látogatunk. Szűk, sikátoros utcái, mediterrán hangulatú terei igazán egyedülállóvá teszik az UNESCO által világörökséggé nyilvánított települést. Ezután a reneszánsz palotáiról híres Perast városába utazunk. Innen egy kis hajóval meglátogatjuk a helybeliek csodatévő ikonját a Szirti Madonna szigeten. Risanban, a Kotori-öböl legősibb városában megnézzük a római mozaikokat. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. A KOTOR-PERAST fakultatív kirándulás részvételi díja: 4000 Ft/fő (belépőjegy költséget, hajójegyet nem tartalmaz, helyszínen EUR-ban fizetendő) A fakultatív kirándulást foglaláskor, de legkésőbb 30 nappal indulás előtt kérjük igényelni és befizetni. Helyszíni befizetésre nincs lehetőség.

6. nap
Szabadprogram.
Fakultatív kirándulási lehetőség keretében meglátogatjuk Stari Bart, Cetinjét és Virpazart. Stari Bar az egyik legrégebben urbanizált város az országban. Már a VI. században létezett ezen a helyen római település. Az egymást váltó uralkodók alatt fejlődésnek indult a városka, ami a 300 éves török uralom alatt sem állt le teljesen. A török uralom után a A XIX. sz. végén és a XX. sz. elején két végzetes lőpor robbanás pecsételte meg a város sorsát. Már nem építették újjá, inkább lejjebb a tengerpartra költöztek.

Utunk következő állomása Cetinje, Montenero első fővárosa. Hihetetlen hosszú történelme van a városnak. A XIX. sz. végén a Montenegrói királyság fővárosa lett és ezáltal I. Miklós montenegrói királynak is rezidenciájává vált. Itt építették fel a Cetinje monostort, melyet Krisztus anyjának tiszteletére emeltek. Cetinjében rengeteg látványosság található. Itt van a híres monostor, melynek alsó templomában találhatók Keresztelő János jobb kezének, Szent Péternek a maradványai és a Szent Kereszt néhány része is. Itt taláható a Montengroi Nemzeti Múzeum is. A történelmi múlt felidézése után látogatunk el Virpazarba a Skadar-tó partjára, ahol Nemzeti Parkjuk található. Számtalan különleges növény és állatfaj él e vidéken. Sétálhatunk a tó partján, gyönyörködhetük a festői tájban, de a különböző Konobák kínálatait is megkóstolhatjuk. Este érkezünk vissza a szállodánkba. A STARI BAR-CETINJE-VIRPAZAR fakultatív kirándulás részvételi díja: 4000 Ft/fő (belépőjegy költséget nem tartalmaz helyszínen EUR-ban fizetendő) A fakultatív kirándulást foglaláskor, de legkésőbb 30 nappal indulás előtt kérjük igényelni és befizetni. Helyszíni befizetésre nincs lehetőség.

7. nap
Szabadprogram.

8 .nap
Reggeli után elhagyjuk szállodánkat és hazaindulunk.. Útközben megállunk Mosztárban, kb. 2 órát töltünk itt. Este érkezünk meg Szarajevóba a szállodánkba.

9. nap
Reggeli után hazaindulunk. Folyamatosan utazunk rövid pihenőkkel. A forgalmi viszonyoktól és a határon való várakozástól függően az esti órákban érkezük meg Budapestre.

Az alap részvételi díj tartalmazza: utazás busszal, idegenvezetővel, 1-1 éj oda-vissza Szarajevóban háromcsillagos szállodában, 6 éj Ulcinjban kétcsillag++ besorolású szállodában svédasztalos reggelivel.

Tájékoztató belépőjegy ktg.:
Kotor-Perast kirándulás: 15 EUR
Stari Bar-Cetinje-Virpazar: 5 EUR +  Nemzetei Park belépő (választott jegytípustól függen 4 Euro-tól)






Az alap részvételi díj tartalmazza: utazás busszal, idegenvezetővel, 1-1 éj oda-vissza Szarajevóban háromcsillagos szállodában, 6 éj Ulcinjban kétcsillag++ besorolású szállodában svédasztalos reggelivel.

Tájékoztató belépőjegy ktg.:
Kotor-Perast kirándulás: 15 EUR
Stari Bar-Cetinje-Virpazar: 5 EUR +  Nemzetei Park belépő (választott jegytípustól függen 4 Euro-tól)