Menü
Menü
MIANMAR - Ezt látnia kell!
Burma (Mianmar) / Rangon / Yangon
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Választható
Szálláskategória: Hotel ***
Szobatípus: Kétágyas szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 9 éj
Utazás azonosító: 475852
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

MIANMAR - Ezt látnia kell! ***

ALAPÁR TARTALMAZZA

A nemzetközi repülőjegyet, 9 éjszaka szállást helyi 3 csillagos szállodákban, reggelis ellátást, buszos transzfereket a programleírás szerint, a buszon minden utasnak naponta két fél literes ásványvizet, e-bike és lovasfogat bérlést, a napnyugtai hajókirándulást, a helyi adókat, a programok belépőjegyeit és a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetést.

A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

ALAPÁR NEM TARTALMAZZA

A nemzetközi repülőjegy illetékeit, a belföldi repülőjegyek kötelező felárát, a félpanziós felárat, helyi szervízdíjakat/borravalót, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 12 nap

Szállás: szálloda ***

Létszám: minimum 20 fő

PROGRAM

1. nap

Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság délutáni járatával Dubaiba, megérkezés éjfél előtt, a menetrend szerint.

2. nap

A hajnali órákban indul tovább a Dubai - Bangkok járat, amely délben érkezik meg. Délután továbbutazás repülővel a Mianmarba, a célállomás Mandalay. A repülőtérről transzfer a szálláshelyre, a szobák elfoglalása. Éjszaka Mandalay-ben.

3. nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos Mandalay kulturális örökség túra indul. Első állomás a Mahamuni pagoda, amely a buddhisták fontos zarándokhelye. Aztán egy helyi érdekesség, egy aranyleveleket készítő műhely felkeresése, végül a délelőtt a Zaycho piac felkeresésével zárul, amely a térség legnagyobbja. Délután elsőként a Királyi palotát keresik fel, amely a burmai királyság utolsó székhelye volt. Ez után a Shwenandaw kolostor, vagy más néven az Arany palota következik, amelynek különleges tikfa faragásai messzeföldön híresek. Innen párszáz méterre nézzük még meg a Kuthodaw pagodát és az ott látható hatalmas márványkönyvet. A program végeztével a várost övező hegyekbe utaznak még fel, hogy a naplemente fényében fürdő Mandalay látványában gyönyörködhessenek. Éjszaka Mandalay-ben.

4. nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos Sagaing - Ava - Amarapura program következik. Elsőként Amarapura kerül felkeresésre, amelyet a halhatatlanság városának is neveznek, egyben Mianmar utolsó előtti királyi fővárosa. Érdekessége, hogy a 19. század közepén, az akkori uralkodó Mindon király egy buddhista prófécia alapján a palota legtöbb épületét szétszedette és Mandalaytől 7 km-re északra vitette. Majd felkeresik a híres Mahagandayon buddhista kolostort, ahol máig is több, mint ezer szerzetes él. Utána a ragyogó aranykupolás Soon U Ponya Shin pagoda következik, amely a Mianmarban készült fényképek legtöbbjén látható. Ez után egy újabb csoda a Sagaing hegyen, a U Min Thonze templom a 30 ülő Buddha szobrával kápráztat el mindenkit. A délután folyamán Ava környékén látogat meg a csoport 3 nevezetességet. Bagaya Kyaung, a tikfa kolostor, az Ava palota és környéke az őrtoronnyal, valamint Me Nu's téglakolostora. A hazaút során megállunk a világhírű U lábú híd mellett, amelyet 1850-ben építettek. Így a világon a legrégebb óta épségben fennmaradt és egyben leghosszabb tikfa hídja. Éjszaka Mandalay-ben.

5. nap

Reggeli után transzfer a kikötőhöz, ahonnan hajón jutunk el a városnézés első állomásához. Az Irrawaddy folyón ez a 11 km-es túra, nagyjából egy órás lesz, amely végállomása Mingun. A hely egyik nevezetessége a 90 tonnás Mingun harang, amely a világ legnagyobb sértetlen haragja. A következő látványosság a Mingun Pagoda, amely építését Bodawpaya király 1819-es halála óta befejezetlennek tartanak. Végül a nap fénypontja következik! Azt szokták mondani, hogy ha van valami, amit nem szabad kihagyni Mianmarban, akkor azok a hófehér Hsinbyume pagodák. A nap végén buszos transzfer Baganba, ahol a megérkezés után a szállás elfoglalása. Éjszaka Baganban.

6. nap

Reggeli a szállodában, majd a délelőtt folyamán kényelmes és környezetbarát kirándulás következik, minden utas egy e-bikeot, vagyis elektromos robogót kap, ezekkel járja be a csoport a bagani pagodákat. Az első állomásunk a legjobban ismert Shwezigone pagoda, majd az 50 méter magas csodaszép faragásairól híres Htilominlo templom, végül az Andanda templom amely Kyansitthar király legszebb templomainak egyike. Majd a délután során a helyiek életébe nyerhetünk betekintést. Felkeressük Myinkaba nevű falut, amely a lakkozott műtárgyak készítéséről híres, egy helyi üzem meglátogatása. Éjszaka Baganban.

7. nap

Reggeli a szállodában, majd az Irrawaddy folyó mentén utazás a Salay-ig, amely a régi Mianmar középső területének vallási központja. Útközben Chauk tartományi piacán lehetőség nyílik ajándéktárgyak beszerzésére. Az érkezés után az első állomás a Yokesone kolostor Salay-ben, amely a folyó partján található. A kolostor az 1882-ből származó faragott szobrairól híres, valamint arról, hogy U Pone Nya író élt itt, az 1800-as években, a burmai királyok idején. A területen található örökségi múzeum meglátogatása után a Popa hegyről nyíló csodás kilátás zárja a délelőttöt. Délután a Taungkalat síremléket keresi fel a csoport, amely a hiedelem szerint 37 különböző szellem otthona. A szent hely 777 lépcsőfokon érhető el. Éjszaka Baganban.

8. nap

A korai indulás miatt reggeli csomagot kap a csoport az induláskor a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan belföldi járattal utazás Heho-ba (40 perc repülés). A nap Nyaung Shwe állomáson kezdődik, innen indul a ,,városnézés hajóval" programja. Olyan falvak és lakóik életébe pillanthatunk be a kényelmes hajóról, akik a tavat otthonuknak tekintik. Évszázadok óta, ugyanazzal a halász technikával fogják zsákmányukat a helyiek, ennek megtekintésére is lehetőség nyílik. Később felkeresik Phaung Daw Oo pagodát, amely a tó vizéről csodás képet biztosít. A következő állomás Inn Paw Khon falu, ahol lábon álló házakban laknak, a tó fölött, végül a Nga Phe Kyaung kolostor következik. Az egész napos túra után hajóval jut el a csoport tóparti szálláshelyre, végül a szobák elfoglalása. Éjszaka az Inle-tó melletti fekvő, különleges szállodában.

9. nap

Reggeli a szállodában, majd a napot a környék legnépszerűbb helyszínén kezdjük, ami az úgynevezett 5 napos forgó piac. Nevét onnan kapta, hogy öt naponta más és más helyszínen található meg, így öt naponta más és más helyi népcsoport kézműves tárgyait lehet beszerezni. A helyiek kedvenc helye a piac, de az itt megfordult turisták szerint is kihagyhatatlan érdekesség a nyüzsgő piac. A délelőtt hátralévő részében lehetőség nyílik egy, a tó vizén úszó mezőgazdaságot meglátogatni. Az egyedülálló módon termesztett növények látványa minden képzeletet felülmúl! A délután is hajóúttal folytatódik, amikor is a Pa'O kisebbség otthonát látogatjuk meg, felkeresve pl. egy iskolát is. A több, mint két milliós népcsoport egyes források szerint már 3000 éve él Mianmar területén. A következő állomás Nyaung Ohak, ahol többszáz ősi pagoda romjai állnak pár méterre egymástól, a látványuk lélegzetelállító! De a kincsekben gazdag terület még erre is rá tud licitálni: a nap végén még felkeressük Shwe Inn Thein-t, ahol hasonló pagodacsoport található, de mindez egy hegy tetején! Éjszaka az Inle-tó melletti fekvő, különleges szállodában.

10. nap

A korai indulás miatt reggeli csomagot kap a csoport az induláskor a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan belföldi járattal utazás Yangon-ba (70 perc repülés). Az érkezés után transzfer Yangon gyarmati városközpontjába. Átsétálunk a lenyűgöző városháza épületén, amely különleges buddhista és hindu mitológiából származó szobrokkal díszített. A belváros további látnivalói: Legfelsőbb bíróság, a nagy óratorony és az 50 méter magas függetlenségi emlékmű. Persze kihagyhatatlan még a város közepén található Bogyoke Aung San piac, ahol szinte minden megtalálható és megvásárolható! A délutánt a Chauk Htat Gyi pagoda nyitja, amely többek között, a 66 méter hosszú, fekvő Buddha szoborról híres. A délutánt és az egész körutazás a legérdekesebb látnivaló zárja, a Shwedagon pagoda. Az építmény a híres írót, Rudyard Kiplinget is elkápráztatta, ami nem is csoda. A 98 méter magas pagoda elképzelhetetlen kincs, állítólag több tonnányi arannyal borították be a tornyait, de állítólag még jáde kövek, rubintok, zafírok és gyémántok díszítik. Messzeföldről érkeznek ide zarándokok és turisták, de a helyiek is gyakran keresik fel, a valóban lélegzetelállító pagodát. Éjszaka Yangonban.

11. nap

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Napközben pár óra szabadidő, lehetőség nyugalmas vásárlásra. A koradélutáni órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Bangkokba, érkezés az esti órákban. Éjfél után kezdődik a beszállítás a Bangkok - Dubai járatra.

12. nap

A korhajnali járattal utazás Bangkokból, Dubaiba. Majd a megérkezés után reggel továbbutazás Budapestre, érkezés a menetrend szerint dél körül Budapestre.

Kötelező költségek:

Repülőtéri illeték (159 000 Ft / fő), belföldi repülőjegyek ára (75 000 Ft / fő), szervízdíj - borravaló (7 USD / fő / nap), vízum- és ügyintézés díja (20 000 Ft / fő)

Helyszíni költségek leírása:

A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások.

Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja aztán szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük napi 7 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (az utazás napjainak kivételével, vagyis 10 napra ez 70 USD / fő).Kiutazás:

Csoportunk az Emirates járataival utazik, a tervezett menetrend a következő:

Budapest BUD - Dubai DXB EK 112 14:50 - 23:05

Dubai DXB - Bangkok BKK EK 384 03:05 - 12:05

Bangkok BKK - Mandalay MDL PG 713 03:05 - 12:05

Yangon RGN - Bangkok BKK EK4583 18:35 - 20:35

Bangkok BKK - Dubai DXB EK 385 01:05 - 05:00

Dubai DXB - Budapest BUD EK 111 08:40 - 11:45

A Bagan - Heho és a Heho - Yangon belföldi repülőjáratok pontos menetrendjét az indulás előtti utas tájékoztatóban adjuk majd meg.

Étkezés:

Bőséges büféreggeli a szállodában, felár ellenében vacsora a szállodában.

Ruházat:

Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Valamint érdemes a napsütés ellen sapkával, kalappal esetleg kendővel védekezni, sőt a védőfaktoros arckrém is jó szolgálatot tehet.

Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a miniszoknya, rövidnadrág és a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem megengedettek. A férfiaknak egyes helyeken tiltják a rövidnadrágot és a vállakat szabadon hagyó trikót.

A hölgyeknek már csak a fentiek miatt is érdemes egy vállkendőt maguknál tartani, ami még nagy segítség lehet akkor is, ha a buszok és szállodák légkondicionáló berendezései túl hideget fújnának.

Időjárás:

Az esős évszak májustól, októberig tart, vagyis körutazásunk mindkét időpontja ezt elkerüli. Márciusban szinte biztosan nem lesz eső, míg novemberben is minimális a valószínűsége ennek. A nappali hőmérséklet a javasolt utazási dátumokon 30C fok feletti és éjszakára is csak kb. 20C fokig hűl le a levegő. A változatos domborzati viszonyok miatt a fenti előrejelzésektől minimális eltérés elképzelhető. Fontos, hogy a kiemelkedően erős UV sugárzásra folyamatosan komolyan kell figyelni. A reggelek és esték akár hűvösek is lehetnek, de napközben nyárias hőmérsékletre és száraz levegőre kell számítani. Esőre csak minimális az esély.

Vízum:

Magyar állampolgárok számára Mianmarba a beutazás csak előzetesen elkészített vízummal lehetséges. Ennek ügyintézését irodánk vállalja. Ehhez a hátralék befizetésekor (indulás előtt 30 nappal) még pár személyes adatra lesz szükségünk és az útlevél fényképes oldalának, színes másolatára jpg formátumban.

Fontos, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes kell lennie.

Utazási korlátozások:

A Magyar Kormány Konzuli szolgálatának közlése szerint: ,,Yangon, Mandalay, Bago és az Irrawaddy régiók, valamint az Inle-tó korlátozás nélkül látogathatók". Utazásunk csak ezeket a régiókat érintik.

Biztosítás:

Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötését kifejezetten ajánljuk. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:

Egyéb trópusi betegségek előfordulhatnak Mianmarban. A csapvíz nem iható. A fővárosban és nagyobb városokban a palackozott víz és üdítőital-ellátás jól megoldott, vagy fogyasszunk forralt vizet. A palackok zárókupakjának eredetiségét érdemes ellenőrizni, italunkba ne kérjünk jeget és még a fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni.

Ajánlott a szúnyogriasztók használata és az általános higiéniai szabályok fokozott betartása. Utazás előtt javasoljuk, hogy konzultáljanak háziorvosukkal, védőoltások ügyében pedig vegyék fel a kapcsolatot az Országos Epidemiológiai Központtal. http://www.oek.hu/oek.web?nid=209&pid=1

Különleges étkezés, étel intolerancia:

Körutazásunk alapárában benne lévő szállodákban megtalálható reggeli büfé jellegű, a felár ellenében választható szállodai vacsora menüsoros. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az irodánk által biztosított étkezések esetén (a különleges helyi konyha miatt), nem áll módunkban semmilyen különleges menüt visszaigazolni.

A speciális étkezést kizárólag a nemzetközi repülőjáratok fedélzeti ellátása esetén van lehetőségünk megrendelni, ezzel kapcsolatban örömmel állunk rendelkezésre.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés:

3 éjszaka szállás Mandalay

THIRI THITSAR WIN UNITY HOTEL

 

 3 éjszaka szállás Bagan

UMBRA HOTEL

 

2 éjszaka az Inle-tó partján

SERENITY INLE RESORT

 

1 éjszaka szállás Yangon

RENO HOTEL 

helyi besorolás szerinti 3 csillagos szállodák 

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.