Menü
Menü
Debreceni kirándulás látogatással a Tisza-tavi Ökocentrumban ***
Magyarország / Kirándulások Belföldön / Kirándulás Belföldön
Utazás módja: Busz
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 1 nap
Utazás azonosító: 486021
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.
Látogatás a "kálvinista Rómában"

Program leírás

Tervezett program:

Találkozó Budapesten a kora reggeli órákban. Indulás Debrecen felé. Első állomásunk a Tisza-tavi Ökocentrum. A Tisza-tó hazánk második legnagyobb tava, amely az Alföld északi részén terül el. Számtalan kisebb sziget, és sekély kis csatornák váltják egymást a hatalmas, nyílt vízterületekkel, mozaikos tájat formálva. A Tisza-tavi Ökocentrum állatkert, és szabadidős élményközpont egyben. A létesítmény a Tisza-tó élővilágát és a helyi bioszféra működését mutatja be. A park látnivalói az ,,ismerd meg a természet" mottó jegyében születtek meg.

 

Az Ökocentrum megtekintése után Debrecen felé vesszük az irányt. Felkeressük a város legismertebb épületét, a Református Nagytemplomot. A kutatások alapján már a 13.században is templom állt a mai Nagytemplom helyén. Az egyhajós, gótikus stílusban épült templom az 1802-es tűzvészben teljesen leégett, így egy új épületet kellett építeni a város református hívei számára. Nemcsak egyházi, de történelmi szempontból is jelentős helyszín, hiszen 1849-ben Kossuth Lajos itt olvasta fel a Függetlenségi Nyilatkozatot.

 

A Nagytemplom megtekintése után a Református Kollégium múzeumát látogatjuk meg. A kollégium Debrecen egyik fő oktatási intézménye. Emellett a történelemben is fontos szerepet töltött be. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc forradalmi országgyűléseinek és az 1944. december 21-én tartott Nemzetgyűlés ideiglenes helyszíne. A kollégium az évek során Magyarország számos nagy alakja töltötte itt diákéveit, például: Ady Endre, Arany János, Csokonai Vitéz Mihály, Móricz Zsigmond vagy Szabó Magda. Szabó Magda Abigél című könyvét a kollégiumban töltött évei ihlették.

 

A délután folyamán a Debreceni Művelődési Központ Tímárház-Kézművesek Háza felé vesszük az irányt. Az épület az 1900-as évek elején épülhetett, mely nem csak lakóépületként szolgált hanem műhelyként is. A mesterséget egészen a II. világháború végéig űzték. Napjainkban már emlékházként működik.

A nap végén buszra szállunk és visszautazunk Budapestre.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők: kb. 5.700 Ft (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-        közlekedés külön autóbusszal 

-        magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető