Menü
Menü
Örményország ***
Örményország / Körutazás Örményországban / Körutazás Örményországban
Utazás módja: Repülő
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Utazás azonosító: 489920
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Körutazás az Ararát völgyében

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Jerevánba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: ... Jereván - Cascade - Matenadaran

Érkezés Jerevánba a hajnali órákban, transzfer a szállodába, pihenés. A főváros egyben kulturális központ, a tudomány fellegvára, a kaukázusi régió fontos ipari bázisa és a világ egyik legrégebbi városa is, mely mintegy 3.000 éves múltra tekint vissza. Reggeli, majd városnézés Jerevánban: megtekintjük a Köztársaság teret, az Mashtoc sugárutat, az Operát, a Cascade komplexumot, majd Matenadaránt, az Ősi Kéziratok Intézményét (kézirattár), ahol időszámítás előtti kéziratokat őriznek. Megnézzük az örmény népirtás halottainak az emlékművét. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

3. nap: Ecsmiadzin - Zvartnoszt - Jereván

Reggeli után megtekintjük az UNESCO Világörökségek részét képező Örmény Apostoli Ortodox Egyház székhelyét, Ecsmiadzint, mely az Ararát-völgy ősi városa. Ezt követően meglátogatjuk a Zvartnoszt székesegyházat, amely ugyancsak a Világörökségek része. A templom - eddig ismeretlen okokból - a 10. században összeomlott, feledésbe merült, a romterületet csak az 1900-as évek elején tárták fel. Napunk befejezéseként megismerkedünk a helyi brandy készítésének menetével. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

4. nap: Khor Virap - Noravank - Karahunj - Goris

Reggeli, majd utazás a Khor Virap kolostorhoz,  amely a legszentebb zarándokhely Örményországban. Gyönyörű kilátás nyílik innen a szent Ararát-hegyre. Az örmények nemzeti szimbóluma az Ararát-hegy a mai Örményországon kívül, Törökország területén emelkedik. A zsidó-keresztény hagyomány szerint Noé bárkája itt ért földet a vízözön levonulása után.  Következő megállónk során egy helyi falvacskában borkóstolón veszünk részt. Folytatjuk utunkat a Noravank kolostorhoz. Ezt követően meglátogatjuk Karahunjnál az ,,örmény Stonehenge"-ként ismert emlékművet. A megalitikus építmény korát 7500 évesre becsülik. Utazás Gorisba. Vacsora és szállás Gorisban.

 

5. nap: Khndzoresk - Tatev - Selim - Szeván-tó - Dilijan

Reggeli után meglátogatjuk Khndzoresket, a sziklába vájt falut, majd folytatjuk utunkat Tatev kolostoregyütteséhez, mely korábban híres oktatási központja volt az országnak, ahol híres tudósok és filozófusok tanultak. Itt található a világ leghosszabb, utasokat szállító libegő pályája. Ezt követően keresztülhaladunk a Selim karavánszerájon, a híres Selyemút fontos állomásán. Folytatjuk utunkat Noraduzba, ahol a sírkertben mintegy kilencszáz különböző korokból származó és különböző stílusban készült khachkar (örmény kőkereszt) látható. Utazás a Szeván-tóhoz, mely a világ egyik legnagyobb hegyi tava, a tengerszint felett mintegy 1.900 méteren fekszik. Megtekintjük a Sevanavank kolostort, mely egy félszigeten található. Vacsora. Szállás Dilijanban.

 

6. nap: Dilijan - Garni - Geghard - Jereván

Reggelit követően séta a város egyik legrégebbi utcáján, a Sharambeyan úton, majd meglátogatjuk Örményország legősibb pogány templomát Garniban, amelyet az ókori törzsek építettek. A garni erődítmény néhány évszázadon át az örmény királyok nyári szálláshelye volt. Meglátogatunk egy helyi családot, mely során lehetőségünk van látni és részt venni a tradícionális örmény lepény-kenyér, a ,,lavash" készítésében. Ellátogatunk az UNESCO Világörökségek részét képező, sziklába vájt Geghard apátsághoz. Neve magyarra fordítva ,,lándzsa", a kereszten függő Krisztust megsebző dárdáról nevezték el. A kegytárgy-fegyvert évszázadokig itt őrizték. Visszautazás Jerevánba és a gyümölcspiac meglátogatása. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

7. nap: Jereván - Budapest

Reggel transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrendszerinti járattal, átszállással Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Ecsmiadzin katedrálisai és templomai, és a Zvartnost régészeti terület

-          Geghard kolostor

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 120 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 120 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékekkel

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig