Menü
Menü
Kirándulás Eszterházán és Sopronban ***
Magyarország / Nyugat-Dunántúl / Sopron
Utazás módja: Busz
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 1 nap
Utazás azonosító: 491985
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.
Csokoládé kóstolóval és höveji csipkemúzeum látogatással

Program leírás

Tervezett program:

 

Budapest - Fertőd - Sopron - Hövej - Budapest

 

Indulás kora reggel Budapestről. Megérkezünk Fertődre, Eszterházára. Látogatás az Esterházy-kastélyban, ahol egy kastélytúra keretében megtekintjük hazánk legnagyobb, különleges építészet- és művészettörténeti értékű barokk-rokokó műemlékegyüttesét, mely fénykorát az építtető Esterházy ,,Fényes" Miklós idején, a 18. század második felében élte.

 

A kastélytúra befejeztével visszaszállunk az autóbuszra, s utazás a Sopron külvárosában található Harrer Csokoládéműhelyhez. Az osztrák Harrer cukrászdinasztia Ausztriában már generációk óta magas minőségű, válogatott alapanyagból készült süteményekkel és édességekkel szolgálja ki vendégeit. Exkluzív kóstolón vehetünk részt, melynek végeztével természetesen vásárolhatunk is a sok finomságból. A soproni modern stílusban épült műhely már 2009 óta fogadja látogatóit.

 

Ezt követően Sopron belvárosát fedezzük fel egy informatív városnézés keretében. Sopron belvárosa a mai napig megőrizte középkori utcaszerkezetét és régi épületeit. A barokk Fő térre a város szimbólumaként is ismert Tűztorony alatt jutunk be. A Fő tér közepét hazánk egyik legszebb és legrégibb Szentháromság-szobra díszíti. Érdemes minden épületet szemügyre venni, hiszen számos történelmi emlékkel, érdekes látnivalóval fogadja az arra járókat A Fő térről Európa egyik legrégebbi zsidó imahelye, az Ó-Zsinagóga felé indulunk. Majd a városnézésünket a Széchenyi téren zárjuk, ami a XIX. század elején még a város végének számított.

 

Majd tovább utazunk Hövejbe, ahol a nap zárásaként megtekintjük a höveji csipkemúzeumot, ahol a falu varróasszonyainak gyönyörű munkáit csodálhatjuk meg, és a helyi csipkevarrás történetét ismerhetjük meg.

 

A múzeum meglátogatása után visszautazás Budapestre.

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

A belépők a helyszínen fizetendők: kb. 8.250 Ft (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet).

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         utazás külön busszal (a buszon min. 12 hely üresen marad)

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető