Menü
Menü
Vulcanus atlanti birodalma - Tenerife (Repülő)
Spanyolország / Tenerife / Tenerife
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Reggeli
Szálláskategória: Hotel ****
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 492146
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Kanári-szigetek

Info:

[rb]fapados repülőjárattal, a helyszíneken külön busszal

4*-os Best Jacaranda Hotel kétágyas szobáiban

reggeli (vacsora lehetőség a hotelben)

Rendkívül kellemes klímája, a szinte örökkön ragyogó nap és nagyszerű partjai tették világszerte ismertté az Atlanti-óceán legfelkapottabb nyaralóparadicsomát. Talán egy kicsit "túlságosan is felkapott", vagy "túlságosan is nyaralási nagyüzem" - hallani olykor a mindenhová eljutó hírnév által táplált kritikákat is. Milyen hát igazából ennek az óceáni szigetvilágnak a legnagyobb szigete? Milyenek hátországának erődszerű magashegységei, szubtrópusi köderdői, nemzeti parkja és ültetvényei? Miért olyan "aránytalanul magas" itt az UNESCO világörökségi védelem alatt álló területek aránya? Körutazásunk a Tenerife legérintetlenebb tájaira vezet, min. 3 óceáni fürdőzéssel, számos vulkánt feltárva -lehetőleg távol a nyaralóövezetek turista forgatagától. Hagyományainkhoz hűen, a spanyol földrajzi felfedezések korának is módszeresen utánajárunk - San Cristóbal de la Laguna katedrálisától - a felejthetetlen Garachico óceáni szikláiig

Leiras:

1. nap: Elutazás Makaronéziába

Találkozás Liszt Ferenc reptéren kora délután 13:30-kor. Elrepülés Tenerifére, a Kanári-szigetek legnagyobb tagjára, 15:20-kor. Menet közben vázlatos áttekintés Makaronézia szigeteiről (Azori-szigetek; Madeirák; 2 Kanári-szigetek; Zöld-foki-szigetek), a flórarégió természetföldrajzi sajátosságairól. 20:00-kor megérkezés Tenerifére, majd rövid utazás szállásunkra. Menet közben ismertető az Atlanti-óceán vízrajzáról, az Atlantihátság kialakulásáról, illetve a forrópontos vulkanizmusról (hotspot vulcanos). Esti bejelentkezés szállásunkra. Vacsora, majd hangulattól függően fakultatív séta a Playa de Fanabé méltán híres strandjára.

Éj Costa Adején

2. nap: A XV-XVI. sz. UNESCO világöröksége; Santa Cruz de Tenerife ultramodern metropolisza 

Reggeli után rövid buszozás a Candelariai Miasszonyunk Bazilikához (1390-ben a Güímári királyság guancsó /Guanche/ pásztorai itt találták a partra vetett Mária szobrot). Séta a guancsó harcosok szoborsoránál, majd továbbutazás San Cristóbal de la Laguna UNESCO világörökségi védelem alatt álló, középkori óvárosába. A XV. századi alapítású San Cristóbal de la Laguna az első, nem fallal körülvett kasztíliai gyarmatváros. 627 védett épületéből több mint 350 mudéjar stílusú, s legalább 300 éves. La Laguna szolgált mintaként az összes latin-amerikai spanyol gyarmatváros felépítésénél, így nem meglepő, hogy a XVI. sz. végétől "visszahatásként" megjelentek az amerikai stílusjegyek, illetve az amerikai telepesek. Séta a Felsővárosrész, majd az Alsóváros nagyszerű középületeinél, látogatással a Plaza Catedralon a Katedrálisnál, majd a Plaza Adelantadón: Casa de Los Capitanes palota, Ayuntamiento városháza, Convento de Santa Catalina kolostor. Rövid szemelvények Latin-Amerika gyarmatosításáról. Pár perces átutazás Santa Cruz de Tenerife-be, a szigetvilág második legnagyobb metropoliszába és fővárosába (a főváros címet 4 évenkénti váltakozással közösen viseli Las Palmas városával). Közös séta az óceánparton: Castillo de San Juan Bautista - fényképezés az 1641-ben épült erőd falainál, emlékezéssel az 1797. évi brit ostrom kudarcára, s Horatio Nelson admirális jobb karjának elvesztésére. A 2003-ban átadott Auditorio de Tenerife, az ultramodern spanyol építészet csodája megtekintése (kívülről) - majd a 2006-ban átadott, 120 m magas Torres de Santa Cruz ikertornyok és a fontosabb modern középületek beazonosítása. Séta a Plaza Espana-ra. A különleges óceánparti tér és kikötő a híres Carnaval (Földünk a riói karnevál utáni második legnagyobb tánc és mulattság fesztiválja) helyszíne. Késő délutáni hazautazás. Mártózási lehetőség az óceánban, a Playa de Fanabén.

Éj Costa Adején

3. nap: Anaga égi és óceáni szirtjei; Playa de Las Teresitas

Reggeli utazás busszal a máig is nehezen megközelíthető Macizo de Anaga (Anaga-hegység) vidékére. Vezetés a 49.000 ha méretű Bioszféra Rezervátum 600 m feletti köderdőiben, fényképezéssel, rövid sétákkal a legszebb fotópontokon. ,,Aláereszkedés" Playa de Benijo óceánpartján. Kb. 1,5 órás séta az óceánpartra (vagy pihenő és kávézás a kilátóteraszon), rövid megmártózással az óceánban. Utazás Playa de las Teresitas méltán híres, aranyhomokos strandjához. Min. 2 órás strandolás késő délutánig. Koraesti visszautazás a hotelbe.

Éj Costa Adején

4. nap: 1 nap Spanyolország tetején

Reggeli utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Teide Nemzeti Parkba. Útközben ismertető a 3.718 m magas óriásvulkán kialakulásáról, ,,életének" legfontosabb öt szakaszáról. Az óceánfenéktől 7.500 m magasra tornyosuló (!) aktív vulkán 1909-ben tört ki utoljára - s ma is a világ 16 legveszélyesebb, legjobban megfigyelt tűzhányója közé sorolják (Decade Vulcano). Rövid akklimatizációs séták, szintenként, 1 órás pihenővel 3.000 m-en. A hegyhez kötődő guancsó legendák és mesék rövid bemutatása - vázlatos ismertetővel a csak itt növő (endemikus) növényekről. Feljutás felvonóval Spanyolország tetejére. (Figyelem! A hőmérséklet kb. 30 ?C fokkal alacsonyabb, mint a tengerszinten - vagyis téliesen frissen hideg várható. Meleg öltözet nyomatékosan javasolt!) Csoportkép készítése a Teleki zászlóval. Visszajutás a felvonó aljához, majd rövid séták és fotószünetek a fokozatosan melegedő holdbéli tájon.

Éj Costa Adején

5. nap: La Oratava és Puerto de La Cruz emlékei

Délelőtti látogatás La Oratava gyarmati stílusú óvárosában, a legszebb kertek és öreg magánpaloták fotózásával. Átutazás Icod de los Vinos ezeréves sárkányfájához, majd séta és rövid szabadidő, a rendkívül kellemes klímájú, teraszos belváros utcácskáin. Délutáni szabadidő Puerto de la Cruz óceánpartján, úszási lehetőséggel a Costa Martinez kiépített medencéinél, séta lehetőséggel a Jardin Botanico nagyszerű trópusi kertjében. Koraesti visszaérkezés szálláshelyünkre.

Éj Costa Adején

6. nap: Az El Teno csodái

Egész napos kirándulás a sziget É-nyugati vidékén, az egyedülálló hegyi világáról híres El Teno-ban. Utazás Santiago del Teide hegyi csomópontjához, majd a hajmeresztően festői szépségű Masca hegyi falujába. Rövid séta és szabadidő a falucskában, majd a felkapaszkodó szerpentinek legszebb pontjain. Utazás Buenavista del Norte néhai ültetvényes városába. Látogatás egy banán ültetvényen - kóstolási lehetőséggel. Séta a forgalom elől lezárt, az ,,óceánparton függő" úton a Mirador Punta del Fraile kilátóteraszhoz. Erőnktől és a csoport hangulatától függően séta felfelé a Punta del Cordón lakatlan sziklaperemén, a végtelen óceán hullámaival magunk alatt. Délutáni utazás Garachico óceánparti műemlék városkájába. Séta a középkori utcákon, látogatással néhány kolostor udvaron és az óceáni erődnél. A hullám viszonyoktól függően úszási lehetőség a hullámtörő vulkáni ,,fjord" kristálytiszta vizében. Koraesti visszaérkezés szálláshelyünkre.

Éj Costa Adején

7. nap: Átmeneti búcsú Makaronéziától...

Kései kijelentkezés a hotelből. Szabadidő az óceánparton vagy a Costa Adeje üzletsorain. (Indulás előtt hideg vizes zuhanyzás, átöltözés lehetséges.) Rövid utazás a nemzetközi reptérre, megérkezés délután 16:00 órakor. Elrepülés Budapestre 17:55-kor, megérkezéssel a Liszt Ferenc repülőtérre éjszaka, 23:55-kor.

További információk:

Figyelem! Habár utazásunk az örökkön napos, szubtrópusi nyaralóparadicsomba vezet, a 2.000 m
tengerszint feletti magasságokban hidegebb is előfordulhat. Esőkabát és 1 váltás meleg ruha hozatala
nyomatékosan javasolt!


Belépők tételes felsorolása: 1./Teide Nemzeti Park és felvonó; 2./ La Laguna katedrális és kolostorok; 3./
Garachico katedrális; 4./ Punta del Cordón séta

*A repülőjegy ára 1 db 40 X 30 X 20 cm-es kézipoggyász és 1 db 20 kg tömegű feladható poggyász díját
tartalmazza.

Aktuális beutazási információk:

Szabadon beutazható az uniós digitális európai igazolvánnyal, az EMA által elismert (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen/Johnson) illetve Sinopharm oltással. Ha két Szputnyik oltás után, a harmadik oltása EMA által elismert, úgy szintén szabadon utazhat be.

Amennyiben csak Szputnyik oltása van, vagy nincs beoltva, úgy 48 óránál nem régebbi antigén, vagy PCR teszttel utazhat be.

Aktuális hazautazási információk:

A 10 NAP járványügyi megfigyelés alól felmentést kaphat a magyar állampolgár kérelmére engedélyezheti a járványügyi hatóság a  karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton (SARS-CoV-2 PCR teszt) vegyen részt a felmentés megadása érdekében, negatív teszt esetén a karantént előíró rendelkezés alól az illetékes járványügyi hatóság felmentést ad. SARS-CoV-2 PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

A Liszt Ferenc repülőtéren, a 2B Terminál érkezési szintjén működő tesztközpontban a hazaérkezést követően rögtön el lehet végeztetni az első tesztet. Nem kell előre időpontot kérni, csak egy online regisztráció szükséges, mely IDE KATTINTVA elérhető. Bővebb információ

FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. 

Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

 

További kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink egyikén!

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.


Az ár tartalmazza:
repülőjegyet illetékkel (változhat)szállást 4*-os szállodában, kétágyas szobábanreggelis ellátást

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)belépőkkb.: 65 EUR/ fő/ napEGYÉB KÖLTSÉGEKegyágyas felár64 000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Fakultatív vacsora felár
Turnusok:
2021-10-26 - 2021-11-01
12000

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!


Az ár tartalmazza:
repülőjegyet illetékkel (változhat)szállást 4*-os szállodában, kétágyas szobábanreggelis ellátást

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)belépőkkb.: 65 EUR/ fő/ napEGYÉB KÖLTSÉGEKegyágyas felár64 000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap