Menü
Menü
Balaton körül ***
Magyarország / Balaton / Balatonszemes
Utazás módja: Busz
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 1 nap
Utazás azonosító: 492804
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Balatonendréd - Balatonszemes - Balatonföldvár - Tapolca - Zalaszántó

Program leírás

Tervezett program:

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Első állomásunk a Kisbence Kemence Skanzen. A Skanzen területén mintegy 15 kemencéjével várja az ide látogatókat melyek a három kemencés udvarban, a két látványkonyhában, a belső kiállító teremben, és a gasztroteraszon kapnak helyet. Magyarországon a kemencében sült ételeknek nagy hagyománya van, újra kezdenek visszajönni a köztudatba, hiszen a kenyereknek egészen más íze lesz ha kemencében sülnek.

Továbbindulás Balatonföldvár felé, ahol a Hajózástörténeti Látogatóközpontot tekintjük meg. A látogatóközpontban egy interaktív kiállításon tudnak részt venni az ide látogatók.  Az épület alakja egy hajót formáz, melynek árbóca a Balaton legnagyobb épített kilátója. Közel 70 méteres magasságból a Balaton mindkét medencéjének és Somogy megye dombjainak csodálatos látványa terül elénk. Emellett az épület bejáratánál látható Bujtor István legendás hajója a ,,Skála", mely számos filmjében kapott szerepet, így ugyancsak ,,híresség".

Folytatjuk utunkat a Latinovits múzeum felé, amely Balatonszemesen található. Latinovits Zoltán Magyarország egyik leghíresebb és legismertebb Jászai Mari, és posztumusz Kossuth díjas színészlegendája. Több mint 50 filmben játszott, híresebb szerepei: Tóték (őrnagy), Mario és a varázsló (Cipolla), illetve az Aranyember (Krisztyán Tódor). A Latinovits múzeum a színész személyes tárgyait, illetve helyi relikviák segítségével mutatja be a színész kiemelkedő pillanatait, pályafutásának állomásait.

Következő állomásunk a Zalaszántói sztúpa. A sztúpa a Balaton-felvidék egyik legkülönlegesebb látnivalója. A buddhista építmény a béke jelképe, az Emberi Jogok Parkjában a Világosvári-hegyen található. 1992 márciusától egészen szeptemberig épült, majd 1993-ban a 14. Dalai Láma (Tenzin Gyatso) szentelte fel. A hófehér építmény kör alakú, lépcsőzetes talapzat övezi, mely a rituális körül járást szolgálja. A tiszteletadás jeleként, úgy kell körbe menni, hogy az építmény tőlünk jobbra legyen.

A Sztúpa megtekintése után buszra szállunk, majd indulás Budapest felé. Érkezés a késő esti órákban Budapestre.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Belépők a helyszínen fizetendők: kb. 2.200 Ft (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- közlekedés külön autóbusszal

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető