Menü
Menü
Krakkó - Zakopane ***
Lengyelország / Krakkó / Krakkó
Utazás módja: Busz
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító: 492896
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Kirándulás Lengyelországba

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest - Krakkó

Kora reggel elutazás Budapestről Lengyelországba rövid technikai pihenőkkel (kb. 7 óra). Megérkezés Krakkóba a kora délutáni órákban, majd a főtér (Rynek Główny) és a Mária-templom megtekintése következik. A Mária-templom a város egyik leghíresebb műemléke, melynek mérete és jelentősége a waweli Székesegyházhoz hasonló. Sétálunk a volt lengyel főváros történelmi központjához, mely 1978 óta az UNESCO Világörökségek részét képezi. Itt található a Királyi Palota, a Waweli székesegyház és még további épületek. Ezt követően szabad program. Szállás Krakkóban.

 

2. nap: Krakkó - Zakopane - Budapest

Reggeli a szállodában, majd utazás Zakopane felé (kb. 3 óra). Megérkezés dél körül a Lengyel-Tátra fővárosába. Először az egyik legnépszerűbb turista célpontot látogatjuk meg: siklóval kapaszkodunk fel a Gubalówka-hegyre (1123 m). Rövid séta a hegyen kiépített ösvényen, ahonnan csodálatos panoráma nyílik elénk jó idő esetén a Tátra vonulataira és az üdülővárosra.

 

Ezt követően az ostyepka vagy más néven csiptetett sajt készítésével ismerkedünk meg egy bemutató keretében. A sajtot a bacsók, azaz a juhászattal foglalkozó férfiak készítik. A tojásdad, illetve orsó alakú termék, egy kemény, száraz konzisztenciájú, füstölt, sós ízű sajt, melynek neve (Oscypek) 2008-tól az Európai Unióban oltalom alatt álló megnevezés.

 

Megkezdjük ezután kalandunkat a Krupówki piacon. Megízlelhetjük a helyi különlegességeket: különböző sülteket és többszáz féle sajtot; majd kedvünkre vásárolhatunk a helyi kézműves termékek közül.

 

Délután hazaindulunk Magyarországra, szintén rövid technikai megállókkal (kb. 6 óra). Megérkezés a késő esti órákban Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Krakkó történelmi központja

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

A helyszínen fizetendő költségek:

A belépők és a siklójegy (retúr) a helyszínen fizetendő: kb. 35 PLN (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet).

 

A további étkezések egyénileg történnek.

Szolgáltatások

 

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- utazás különbusszal (a buszon min. 12 hely üresen marad)

- BBP biztosítás

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

- sajt bemutató

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Fakultatív vacsora
Turnusok:
2021-12-08 - 2021-12-09
2022-05-19 - 2022-05-20
3700