Menü
Menü
GEORGIA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS ***
Grúzia / Körutazás Grúziában / Tbiliszi
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Félpanzió
Szálláskategória: Hotel ***
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Utazás azonosító: 494955
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás:

Georgia - az építészet és a különleges borok kedvelőinek

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Kutaiszi - Gori - Upliszcihe - Tbiliszi - Mukhrani - Ananuri - Sztepancminda - Telavi - Tsinandali - Sighnaghi - Mcheta - Kaspi - Kutaiszi - Gelati 

Georgia (Grúzia) gyönyörű országában elsősorban a természet megkapó és vad szépsége az, ami teljesen magával ragadja a látogatókat. A kaukázusi térség szívében fekvő ország hatalmas hegyeinek, folyóinak-völgyeinek, zöldellő rétjeinek érintetlen látványa elsöprő erejű. Grúzia egy csiszolatlan drágakő Ázsia és Európa között, találó és festői hasonlattal nevezik Európa balkonjának is. A grúz kultúra gazdag és ősi gyökerei háromezer évre nyúlnak vissza az időben. A bor termelése Grúziában a történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának fontos részét képezi. Ismerje meg ezt a különleges országot ízein és építészetén keresztül.

Időpontok:

2023. május 15-22., június 16-23., október 6-13. (8 nap / 7 éjszaka)

1. nap: Kutaiszi - Gori - Upliszcihe - Tbiliszi

Elutazás repülőgéppel Budapestről a hajnali órákban Kutaiszibe. Leszállást követően utazás Tbiliszi felé. Pihenő Goriban, majd utazás Upliszcihébe. A sziklába vájt város az egyik legfontosabb antik település Grúziában. Itt haladt el a Selyemút egyik ága. A város több ezer éven keresztül lakott volt és több mint 700 mesterségesen vájt ,,épületet" számlált. Úton Tbiliszi felé, Goriban, Sztálin szülővárosában, a világ egyetlen Sztálin múzeumának megtekintése. Megérkezés késő délután Tbiliszibe és vacsora egy helyi étteremben. Szállás Tbilisziben.

2. nap: Tbiliszi - Mukhrani - Tbiliszi

Reggeli után gyalogos városnézés keretében ismerkedés Tbiliszi látnivalóival: a XIII. században alapított Metheki templom, a zsinagóga, a Béke hídja, az Ancsiszkati templom, a Narikala erőd, majd az óvárosban elhelyezkedő kénes fürdő megtekintése. A városnézés során utazás felvonóval. Délután látogatás a főváros környékén elhelyezkedő Chateau Mukhrani borászatban. A történelmi kastély falai között 1878-ra nyúlnak vissza a borkészítés hagyományai. Borkóstoló során ismerkedés a borászat méltán híres boraival. Szállás Tbilisziben.

3. nap: Tbiliszi - Ananuri - Sztepancminda - Gergeti - Tbiliszi

Reggeli a szállodában, majd az Ananuri erőd- és templomkomplexum felkeresése. Ebéd egy helyi családnál, ahol az utazók megtapasztalhatják a grúz vendéglátás hagyományait. Továbbutazás Sztepancminda térségébe, a 2170 méter magasan fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz. Tiszta idő esetén lenyűgöző kilátás nyílik innen az egyik legmagasabb kaukázusi vulkánra, az 5047 méter magas Kazbegire. Visszatérés Tbiliszibe, ahol szállás.

4. nap: Tbiliszi - Telavi - Tsinandali - Kondoli - Tbiliszi

Reggeli után utazás Grúzia leghíresebb borrégiójába, Kakhetibe. Útközben rövid megálló Telavi városában. Borkóstolás és ebéd a Kaukázus lábánál elhelyezkedő régió egyik meghatározó borászatában, a Mosmieri borászatban, mely egy évszázadok óta alkalmazott technológiával készíti borait. Délután Alexander Chavchavadze múzeumának megtekintése Tsinandaliban. A grúz romantika atyjának tartott költő híres arisztokrata és császári tábornok volt a XIX. században. Ezután továbbutazás Kondoliba, ahol látogatás egy hagyományos grúz borászatba. A különleges ,,Zhghia" bor kóstolása, ami egy ritka Kakheti térségi szőlőfajtából készül. Szállás Tbilisziben.

5. nap: Tbiliszi - Sighnaghi - Sagaredjo - Tbiliszi

Reggelit követően látogatás a Bodbe kolostorhoz, ahol a legendák szerint Szent Nino-t, a grúzok keresztény hitre térítőjét temették el. Továbbutazás Sighnaghiba. A szerelem városának is nevezett településről jó idő esetén gyönyörű kilátás nyílik az Alazani-völgyre, a szőlőtermő területekre és a Kaukázus csúcsaira. A város megismerése után rövid szabadidő nyílik a város egyéni felfedezésére, valamint az ebéd elfogyasztására. A visszafelé úton látogatás egy helyi borászatban, amely tradícionális eljárással, kvevri-kben (agyaghordókban) készíti borait. Szállás Tbilisziben.

6. nap: Tbiliszi - Mcheta - Kaspi - Kutaiszi

Reggeli után látogatás Mcheta-ba, Grúzia ősi fővárosába és vallási központjába. A városnézés során az UNESCO Világörökség részét képező Jvari és a Szvetichoveli székesegyházak megtekintése. A Szvetichoveli (Elő Oszlop) székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Továbbutazás Kaspiba, ahol egy helyi borászat meglátogatása. Az új generációs borkészítési eljárást alkalmazó borászat megtekintése után utazás Kutaiszibe, ahol vacsora és szállás.

7. nap: Kutaiszi - Gelati - Motsameta - Kutaiszi

Reggeli után látogatás Kutaiszi élelmiszerpiacán, ahol a város környéki gazdák kínálják friss sajtjaikat, fűszereiket, zöldségeiket, gyümölcseiket eladásra. A délelőtti városnézés során a Gelati kolostor megtekintése. A ma már UNESCO-védelem alatt álló épületegyüttes Grúzia fénykorában, a XII. században épült. A kolostor és a hozzá kapcsolódó akadémia sokáig az ország kulturális és szellemi központja volt. Tanítottak itt többek között kánon-jogot, de a komplexumnak volt csillagvizsgálója is. Kérésére itt temették el IV. (Építő) Dávid grúz királyt. Úton Kutaiszibe a Motsameta kolostor megtekintése, melyről csodás kilátás nyílik a Rioni-folyóra. Később látogatás a Bagrati székesegyházba. Ebéd egy helyi étteremben, utána szabadprogram. Vacsora és szállás Kutaisziben.

8. nap: Kutaiszi - Budapest

Transzfer a repülőtérre a reggeli órákban, majd hazautazás repülőgéppel Budapestre. Érkezés a déli órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Szállás:

7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás:

/ vacsora (leírás szerint)


Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest - Kutaiszi - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   

 • utazás a körutazás során autóbusszal

 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   

 • 7 alkalommal reggeli, 3 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora
   

 • a leírás szerinti programok és borkóstolók belépőkkel
   

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás
 


Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest - Kutaiszi - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   

 • utazás a körutazás során autóbusszal

 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   

 • 7 alkalommal reggeli, 3 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora
   

 • a leírás szerinti programok és borkóstolók belépőkkel
   

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás