Menü
Menü
Szilveszter Grúziában (Repülő)
Grúzia / Körutazás Grúziában / Körutazás Grúziában
Utazás módja: Repülő
Ellátás: leírás szerint
Szálláskategória: Hotel ***
Szobatípus: Kétágyas szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 4 éj
Utazás azonosító: 504337
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Grúzia

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

3*-os központi szálloda
kétágyas szobáiban

program szerint

1. Két olyan mesterkurzuson veszünk részt, amelyet a többi grúz programunk nem tartalmaz. Hagyományos grúz karácsonyi díszek festésében, és egy grúz édesség, a gozinaki elkészítésében lehetünk mesterek.

2. A grúz ételek több étteremben már itthon is kipróbálhatók, viszont a helyi, vegyszermentes friss zöldségek és fűszerek nem pótolhatók, ezek mégiscsak Grúziában a legfinomabbak!

Gasztronómiai élmények

Síeléssel hosszabbítható!

Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt.

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

GARANTÁLT INDULÁS!

Leiras:

1. nap (dec. 29.): Budapest - Tbiliszi

Utazás Budapestről Grúzia fővárosába, Tbiliszibe menetrend szerinti LOT járattal, átszállással 19:50-kor, éjszaka a repülőn.

2. nap (dec. 30.): Tbiliszi - Gori - Uplistsikhe - Tbiliszi

Érkezést követően közösen megreggelizünk, majd utazás Goriba, mely leginkább arról nevezetes, hogy itt született Sztálin. Szülőháza ma is áll, mellette múzeum létesült, még a szovjet államfő életében, és ahol mintha megállt volna az idő. A múzeum kertjében áll egy páncélozott vasúti kocsi is, amellyel Sztálin olyan fontos eseményekre utazott, mint például a jaltai és a teheráni konferencia. A múzeummá alakított lakóházat, a múzeumot, és a vasúti kocsit is megtekintjük. Ezután a középkori fellegvárhoz sétálunk. Innen Uplistsikhebe utazunk, ahol az i.e. 6-11. században alapított sziklaszirt várost nézzük meg. A sziklába vájt város az egyik legfontosabb antik település Grúziában. Itt haladt el a Selyemút egyik ága. A város több ezer éven keresztül lakott volt és több mint 700 mesterségesen vájt ,,épületet" számlált. Jelenleg kb. 150 maradt épen belőlük. Az egykori lakóhelyiségek, a borospincék, a pékségek és műhelyek, az antik színház és a középkori bazilika bejárása a terepen. Délután visszautazás Tbiliszibe, fakultatív vacsora lehetőség egy helyi városi étteremben. Szállás Tbilisziben (4 éj). 

Tervezett szálloda: Gallery Inn 3*

3. nap (dec. 31.): Tbiliszi

Reggeli után Tbiliszi felfedezésére indulunk. A városnézést az óvárosban kezdjük. A szűk kis utcákban lépten-nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz, a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz. Ezután - kedvező időjárási viszonyok esetén - libegővel érjük el a Grúzia Anyja szobrát, ahonnan leereszkedve a Narikala erődöt is érintjük, innen nyílik a legszebb kilátás a városra. Délután egy helyi művészeti stúdióban egy mesterkurzuson veszünk részt, ahol hagyományos grúz karácsonyi díszeket festünk. Fakultatív gálavacsora lehetőség Tbilisziben

4. nap (jan. 1.): Mtcheta - Kaspi

Reggeli után felkeressük Mtcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. Mtcheta, az egykori Ibéria, majd Kartli első fővárosa, festői tájon, a Mtkvari és az Aragvi folyók összefolyásánál fekszik. A hagyomány szerint a mellette és fölötte emelkedő hegytetőre állította Szent Nino a keresztjét, melynek helyére később kápolnát, majd templomot emeltek: ez lett a Jvari (kereszt) templom. Az építés 586 és 608 között történt. A templom körül védelmi fal is állt, ennek a nyomait ma is láthatjuk. A Jvari Mtcheta városától keletre fekszik, így a felkelő nap első fénye a templomot éri, ezért reggelente a városból rátekintve a templom szinte mennyei fényben tündöklik. Este, napnyugtakor pedig, amikor a város már rég árnyékba, vagyis, a nap utolsó sugarai még beragyogják a templomot. A Szvetichoveli székesegyház jelentőségére a neve is utal: Szveti-Choveli, vagyis ,,életadó oszlop". Ezen a helyen a kereszténység előtt szentélyliget volt, majd a kereszténység felvétele után a 4. században az ősi pogány szent helyre fatemplomot építettek, az 5. században pedig bazilikát. A ma látható templom a 11. század elején épült, amikor az araboktól sikerült visszahódítani a várost és az építkezés a keresztény egyház jelentőségének visszaállítását szimbolizálta. A székesegyház a kaukázusi építészeti hagyományokat követi és az elsőként Kutaisziben, a Bagrati székesegyházon megjelenő stílusjegyeket őrzi magán. Városnézés: Jvari székesegyház-kolostor és Szvetichoveli Székesegyház. Mindkét székesegyház a Világörökség része.

Ebédre Kaspiban egy borászatot keresünk fel. Borkóstoló a helyi, hagyományos borokból, és egy gozinaki mesterkurzuson veszünk részt. A gozinaki egy hagyományos grúz desszert, amely ropogós állagú, mézben sült, karamellizált diófélékből, például dióból, mandulából és mogyoróból készül. Ezt az édes finomságot gyakran gyémánt alakúra vágják. Ebéd házi készítésű ételekből.

5. nap (jan. 2.): Tbiliszi vagy borkóstoló program

Szabad program Tbilisziben vagy fakultatív kirándulási lehetőség a fantasztikus grúz borok világába.

Ha szeretné egyénileg felfedezni a várost, akkor a szálloda környékén sok kiváló étterem található, ahol elfogyaszthatnak egy helyi ételkülönlegességekből álló ebédet. Felülmúlhatatlanok a friss grúz zöldségek és fűszerek, a különböző tésztaételek, házisajtok, saslikok és természetesen a grúz vörösborok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz marhahúsleves), hinkali (töltött főtt tésztabatyu), hacsapuri (sajtoslángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). Javasoljuk, hogy keressék fel a Grúz Nemzeti Múzeumot.

Délután fakultatív kirándulás során elutazunk Sighnaghi megerősített középkori városába. Miután kigyönyörködtük magunkat a környékben és a csodálatos épületekben, akkor lehetőségünk nyílik felkeresni Szt. Nino sírját, a IV. századi Bodbe kolostorban. Városnézésünk után látogatást teszünk egy helyi családi borászatban, ahol megkóstoljuk az ősi módon készült fehér-, illetve vörösbort. A grúz borok feltehetően a történelem leghosszabb előzményeire tekintenek vissza, állítólag a bortermelés is a mai Grúzia területén indult meg. Még az egészen különleges betűiket is a szőlőkacsokhoz hasonlítják. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlőmustot méhviasszal lezárt agyagedényekben (grúzul kvevrikben) a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten menjen végbe az erjedés. Megkóstoljuk a friss grúz kenyeret, majd saslik ebéddel és hagyományos grúz ételekkel zárjuk a napunkat. Késő délután visszautazás Tbiliszibe.

6. nap (jan. 3.): Tbiliszi - Budapest

A hajnali órákban kijelentkezünk a szállodából, transzfer repülőtérre. Hazautazás a kora reggeli órákban menetrend szerinti LOT járattal, átszállással. Érkezés Budapestre 09:20 órakor. 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Programok:

Ismerkedés a grúz borok világával (programmal, ebéddel és borkóstolókkal; min.: 10 fő esetén): 46.000 Ft/fő

Fakultatív gálavacsora (lekérésre)

További információk:

Szilveszter éjszaka

Központi elhelyezkedésű szállodánkból könnyen elérhető a belvárosi szabadtéri koncert (kb. 22:30-23:00 között várható), belépés ingyenes.
Az utasok a vásárok forgatagát élvezhetik, illetve tűzijáték várható.

Úti okmány

Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták.

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

 

További információk 2:


A körutazás idegenvezetője

Peller János

Már gyerekkoromban is a történelem és a földrajz voltak a kedvenc tantárgyaim. Mindig is utazni szerettem volna, idegen tájakat, kultúrákat megismerni.
33 év idegenvezetői munkám során négy földrész több, mint 90 országában vezettem csoportokat. Mindig öröm számomra, ha ismereteimet átadhatom vendégeimnek.

Ismerje meg Grúziát!


Az ár tartalmazza:
a repülőjegyeket illetékkel, feladható 20 kg-os poggyásszal (melynek értéke: kb. 157.000 Ft)a megadott szállást reggelivel, ebédet és borkóstolót a 4. napona program szerinti mestertanfolyamokat az autóbuszos transzfereket a program sorána belépődíjakata magyar nyevű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az ajánlott borravalót (a helyi idegenvezetőnek és buszsofőrnek; helyszínen fizetendő)kb. 30 EUR/főaz útlemondási biztosítást(COVID fedélzettel): 2,2%  EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár82.000 FtFélpanzió (vacsora 2. és 3. napon) 24.000 FtGála vacsora (lekérésre)Fakultatív borkóstoló (5. napon)46.000 FtBBP utasbiztosítás(EUB Biztosító)Nívó: 590 Ft/fő/napTop: 790 Ft/fő/napTop Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Ismerkedés a grúz borokkal fakultatív program
Turnusok:
2022-12-29 - 2023-01-03
46000

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!


Az ár tartalmazza:
a repülőjegyeket illetékkel, feladható 20 kg-os poggyásszal (melynek értéke: kb. 157.000 Ft)a megadott szállást reggelivel, ebédet és borkóstolót a 4. napona program szerinti mestertanfolyamokat az autóbuszos transzfereket a program sorána belépődíjakata magyar nyevű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az ajánlott borravalót (a helyi idegenvezetőnek és buszsofőrnek; helyszínen fizetendő)kb. 30 EUR/főaz útlemondási biztosítást(COVID fedélzettel): 2,2%  EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár82.000 FtFélpanzió (vacsora 2. és 3. napon) 24.000 FtGála vacsora (lekérésre)Fakultatív borkóstoló (5. napon)46.000 FtBBP utasbiztosítás(EUB Biztosító)Nívó: 590 Ft/fő/napTop: 790 Ft/fő/napTop Extra: 1.090 Ft/fő/nap