A közép-amerikai Mexikó manapság egyik legdinamikusabban fejlődő iparága a turizmus, ami nem meglepő, hisz az ország mind a kulturális élményeket keresőknek, mind a kulináris élvezetekre vágyóknak mind pedig a csupán pihenni szándékozóknak tökéletes úti célul szolgál. Nemzeti parkok, építészeti remekek (Nap-piramis, Hold-piramis), és nem utolsó sorban az „indiánmítosz”az, ami utazásra késztet évente sok-sok embert.


Világszínvonalú tengerpartja luxus szállodákat felsorakoztatva kilométer hosszan nyúlik a messzeségbe. A két egymással is vetélkedő fürdőhely, Acapulco és Cancún évente turisták százezreit csábítja az üdülőövezetekbe. Acapulco a világ egyik legpompásabb kikötővárosa, mely a Csendes-óceán partján fekszik és egész évben magas hőmérséklet biztosítja a nyaralás/üdülés felhőtlen hangulatát. Cancún a Yucatán-félsziget legfelkapottabb turistaparadicsoma, amit elsősorban a Karib-tenger kékeszöld vizének, fehér homokos partjának köszönhet, no meg a környékben található számos látnivalónak. A Maja Riviérának is nevezett területről csillagtúraszerűen több romváros is megtekinthető. Chichén Itzá az egyik ilyen egyedülálló építészeti rom-együttes, ami azon túl, hogy a Világörökség része, 2007-től a világ 7 csodáinak egyike is.

Természetesen a mexikói konyháról sem szabad megfeledkeznünk! Tortilla, bab, kukorica, hogy csak néhányat említsek a legjellemzőbb alapanyagok közül.

Kedves Olvasó! Kerekedjünk fel, és ha időnk engedi, tegyünk látogatást ebben a csodálatos országban, hiszen ahol a csokit és a chilit is szeretik, valamint nemzeti ital a tequila, az rossz hely nem lehet.