Bali a 13.600 szigetből álló Indonéz Köztársaság legismertebb,legnépszerűbb szigete, mesés világa egzotikus természeti adottságaiból fakad.

Felejthetetlen fehér finomhomokos strandok, bársonyosan zöldellő teraszos rizsföldek,buja trópusi növényzet, vulkanikus hegyek és persze nem utolsósorban a kristálytiszta azúrkék víz ami lenyűgözővé teszi az idelátogatók számára.

A három millió lakosú trópikus paradicsom híres a magas színvonalon űzött művészetéről, mint pl.: a szobrászat, festészet, zene, fafaragás, ékszerkészítés és persze a tánc.

 De nem csak a szigeten van látni való, hanem az azt körülölelő óceánban húzódó korallzátony színes élővilágát is érdemes megismernünk. A búvárkodás szerelmeseinek lenyűgöző látványt biztosít a sokféle pompás tengeri halfajta.

 A barátságos, nagyobb részben hindu szigetlakók mindennapi életéhez hozzátartozik a vallás, ezért az idelátogató turista mindenhol egy-egy templomba, szentélybe, házi oltárba, áldozati kosárba botlik, ami lehet akár egy csupasz sziklán, a tengerparton, a folyó forrásánál, a vulkáni kráterekben vagy a fák lombjai között. Éghajlata trópusi (mindig meleg van, az esős évszakokban is ). Vízum nem szükséges, az országba belépéskor kb. 25 USD-t kell fizetni. Bali sziget elhagyásakor a repülőtéren ki kell fizetni az ún. repülőtéri kilépési illetéket, kb. 24 USD.

 Fakultatív program keretében akár a Jáva szigetén lévő Borobodur-t, a világörökség részét képező óriás buddhista piramistemplomot is felkereshetik.