Menü
Menü


KUBA

 

Kuba az Antillák legnagyobb szigete, amelyet 1492-ben Kolombusz fedezett fel első útja alkalmával. Egyfelől szegény és romos, másfelől gazdag és virágzó ország. A városokat, falvakat betöltő zene ritmusától Havanna méltóságteljesen omladozó utcáinak nyüzsgéséig Kuba provokálja és elbűvöli a bemerészkedőket. Az országot színes történelme, a világhírű kubai szivar, a cha-cha-cha, salsa ritmusai, az ízletes koktélok, a barátságos, örök vidám emberek és az ötvenes éveket idéző amerikai életérzés tette ismertté és keresetté. Az idelátogatókat a festői szépségű, fehér homokos tengerpart, azúrkék lagúnák, a kellemes klíma, változatos földrajzi adottságok vonzzák e sokszínű országba. A politikai elszigeteltség megóvta a turistaáradattól, így a helybéliek őszintén barátságosak a látogatókkal. Jóllehet a castrói infrastruktúra jobb évtizedeket is megélt már, az étel pedig enyhén szólva felejthető, a kommunizmus utolsó büszke bástyája mindenkit megigéz részegítő hangulatával. Vagy csak a rum teszi? A nyüzsgő, mambó ritmusaitól hangos turistaparadicsomon túl az ország belső vidékeire látogatók a csendesebb és nyugodtabb életformával találkozhatnak. Legyen részese ennek az álomnak, utazzon vissza néhány évtizedet az időben, élvezze a karibi szigetvilág lüktető életérzését a tél derekán egy olyan üdülőhelyen, ahonnan nehéz a visszatérés!

 

Havanna

Kuba legendás fővárosa egyedülálló hangulatával mindenkit magával ragad. A főváros egyben az ország kulturális, tudományos és politikai központja, de turisztikai rangja is a legelső. Az igazi karibi nagyváros páratlanul gazdag a kulturális és történelmi látnivalókban, bővelkedik az építészeti remekekben rabul ejtve minden korosztályt. Igazi varázsa a város hangulata – különböző építészeti stílusai, széles sugárútjai és híres sétányai – nem beszélve a történelmi nevezetességeiről, amit az UNESCO a Világörökség Tagjai közé sorolt. 20 kilométeres fürdőzésre kifejezetten alkalmas strandja és 47 kilométer hosszú búvárkodásra kiválóan alkalmas tengerpartja van. Aki Kubába látogat az egy időutazáson is részt vesz, hiszen itt egyszerre van jelent a koloniális kor cukorbáróinak régmúlt gazdasága, az '50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, és a retro, a szocializmus. A látnivalók mellett pezsgő éjszakai élet várja a turistát, kitűnő salsa- és jazz klubok, szórakozóhelyek egész sora kínál igényes szórakozást minden nap.

A város két fő szimbóluma: La Giraldilla (asturiai néptánc) és a Farola del Morro (kerek lámpás). Van három hely, amit minden ideutazó vágyik megismerni: Tropicana szórakozóhely; a Bodeguita del Medio és a Florida nevű étterem-bár.

 

Playa Larga

Idillikus, nyugodt hely körülbelül 150 km-re, délkeletre Varadero-tól a Zapata-félszigeten, a legendás Disznó-öbölben. A környék ideális kiindulópont a búvárcsoportok részére, mivel a környék rengeteg tenger alatti szépséget rejt magában. A közelben egy krokodil farm és egy indián skanzen is megtekinthető.

 

Trinidad

Trinidad a rabszolgák munkájának és a cukorültetvények gazdagságának köszönhetően a hajdan Kuba harmadik leggazdagabb városa lett. A kalóztámadások ugyan átmenetileg visszavetették a fejlődésben, de a 18. században a fellendülés új korszaka kezdődött. A 19. század első felében a környék cukorbárói díszes palotákat építtettek a környéken. Az első függetlenségi háború éveiben a harcok alatt a cukorgyárak és ültetvények tönkrementek és ez megpecsételte Trinidad sorsát is. A kockaköves utcák a városközpontból elvezetik a látogatókat a Plaza Mayor térre; amely a legszebb építészeti kincsek közé tartozik a Karib térségben. Szépsége megőrzése érdekében 1988-ban az UNESCO a világörökségek tagjává avatta. Trinidad tele van különlegesen gazdag gyarmati épületekkel; amelyek ma múzeumként működnek. Az egyik ilyen híres épület a Palacio Cantero Múzeum; mely gyönyörű belsőépítészetével és berendezéseivel méltán lett híres.

 

Varadero

Kuba és egyben a Karib-térség legnagyobb üdülővárosa, mely Havannától 140 km-re található. Méltán nemzetközi hírű ez a csodálatos üdülőhely. Hicacos-félszigetén több mint 20 kilométer hosszú puha, fehér homokos strand és a színskála minden kékjét tükröző, csodálatos színekben pompázó tenger várja az ideutazókat. A hőséget a tengerről fúvó lágy szellők teszik elviselhetővé. Számtalan barlang, lagúna található itt. 20 km hosszú tengerpartján szállodák sokasága sorakozik. A Matanzas környéki városok hatással vannak a település kulturális életére is. Színvonalas szállodák, kiváló kiszolgálás teszi Varaderot vonzóvá az idelátogató számára. Soha nem feledhető hangulatú hellyé varázsolja a tengerparti zenekarok játéka, a koktélok és egyéb italok, a helyi ételspecialitások és a romantikus karibi estek. Csodás, fehérhomokos karibi strandok, trópusi környezet várja a turistákat. Varadero kiváló infrastruktúrával rendelkezik, a közbiztonság pedig tökéletes.