Menü
MenüCOSTA BRAVA

 

Ha van a világon Istenáldotta táj, akkor ez a földdarab biztosan az. A Földközi-tenger és a hatalmas Pireneusok védelmét élvező vidék, homokpartokat, rejtett tengeröblöket, part menti szigeteket, festői halászfalvakat, méltóságteljes várakat és nagyszerű klímát kínál az ideérkezőknek, s mindehhez gyönyörű hegyvidék nyújtja a hátteret. Costa Brava Katalónia, Girona nevű tartományához tartozik. A történelmet, a művészetek emlékeit, a katedrálisokat és műemlékeket vad, buja táj öleli körül. Vad, romantikus sétányok, olajfák, pálmasorok, ligetek változatossága díszíti azt a partszakaszt, melyet a magas sziklák öblökre és hosszú szakaszokra tagolnak.

Ez a Costa Brava, milliók kedvelt üdülőhelye - hihetetlen szépsége, napsütötte partja, égszínkék, tiszta tengervize, csodálatos növényvilága miatt.


Calella

A pezsgő életű, hangulatos, kedves üdülőtelepülés hívogató pálmaligetei, napsütötte partjai sok turistát vonzanak. Ideális pihenőhely a kikapcsolódni és szórakozni vágyó Vendégeknek, valamint kisgyermekes családoknak. Hosszan elnyúló homokos partján vízisport lehetőségekkel várják az aktív pihenésre vágyókat. Esténként hangulatos éttermek, kávézók, szórakozóhelyek, éjszakai bárok csábítják a szórakozni vágyó vendégeket.

 

Lloret de Mar

Barcelónától körülbelül 70 kilométerre lévõ 5 000 lakosú tengerparti üdülőhely sokak számára magát Spanyolországot jelképezi. Lloret de Mar-t méltán nevezik a Costa Brava fővárosának. Egy kilométer hosszan húzódó, pálmafákkal szegélyezett, aranysárga, aprókavicsos strand, tiszta tenger várja a fürdés és a vízisportok kedvelőit. Hangulatos éttermek, borozók százai kínálnak finom falatokat, hűsítő italokat. A Sa Caleta felett emelkedik Lloret vára, a középkort idéző Castillo. A pezsgő belváros pedig latinos temperamentumával csábít hajnalig tartó, önfeledt szórakozásra.

 

Malgrat de Mar

Lloret és Calella között fekvõ élénk üdülõváros, hosszú parti sétánnyal. Csakúgy, mint Calella-ból, innen is kisvasúttal lehet bejutni Barcelonába.