Menü
MenüCOSTA DEL SOL

 

Évek óta kedvelt nyaralóhely Spanyolország. Azonban az Ibériai-félsziget déli partszakasza, amelyet Costa del Sol-nak hívnak csak az utóbbi években kapott nagyobb figyelmet. Ahogy a partszakasz neve „a Nap partja” is elárulja sok napsütés, meleg, kellemes időjárás várja az idelátogatókat. A tengerpartok szerelmesei, a sportkedvelők, valamint a nászutasok is már régen felfedezték maguknak ezt a területet, ahol mindig süt a nap, kék a tenger, a homok pedig vakítóan szikrázó. Ha gyönyörű strandokat, izgalmas éjszakai életet, vagy éppen elegáns kaszinókat keresnek, a Costa del Sol mindezt együtt nyújtja Önöknek. A gyönyörű tengerparti sétányt óriás szállodák, nyaraló komplexumok szegélyezik, éttermek, kávézók, és szórakozóhelyek várják a turistákat. A fürdőzés mellett a kultúrára, túrázásra vágyóknak is jut programlehetőség: kirándulások Granada, Ronda, Tanger, Cordoba, Sevilla, Nerja-Frigiliana vagy éppen Gibraltár városaiba. A családosok a Torremolinos-i csúszdaparkban vagy vidámparkban találnak közös szórakozási lehetőséget. Engedjen e mediterrán üdülőhely csábításának!


Benalmadena

A festői fekvésű, fehér házairól híres tengerparti település, Benalmadena népszerű és felkapott Costa del Sol-i nyaralóváros, mely gyönyörű tengerparti sétányán üzletek és szállodák százai sorakoznak. Ez a kisebb nyaralóhely is számtalan szórakozási lehetőséggel büszkélkedhet, többek között itt található a híres vidámpark, a Tivoli World, Costa del Sol első kaszinója és legjobb diszkói is.

 

Malaga

A több, mint 500 ezer lakosú város, tartományi és püspöki székhely, a Földközi tenger gyöngyszeme, a Costa del Sol, és egyben a világturizmus egyik központja. A vidék enyhe klímájának, az igen magas napsütéses órák számának köszönhetően Malaga a évről évre több turistát vonz a térségbe. Napjainkban fontos közlekedési csomópont. A város számos autópálya találkozási pontja. Nemzetközi repülőterét évente csaknem ötmillió turista veszi igénybe. A spanyol történelembe is betekintést nyerhetünk, ha a strandolás mellett kirándulunk a környék híres városaiba. A legszebb Spanyol városokat, Spanyolország kulturális és történelmi látnivalóinak igen jelentős részét találjuk Andalúziában. Malaga remek kiinduló pontja lehet a kirándulásoknak Sevilla-ba, Granada-ba, Cordoba-ba, de megtekinthetjük Gibraltárt is, Európa és Észak-Afrika találkozásának színhelyét.

 

Mijas Costa

Mijas, amely 30 kilométerre fekszik Malagától két részből áll. Mijas Costa 12 km-es finom homokos partszakaszával Európa egyik legtisztább partszakaszaként ismert. Mijas Pueblo egy bájos kis igazi andalúz fehér város 8 kilométerre a parttól. Itt található Spanyolország egyik legrégebbi arénája is, a Feriák (a vidék fő ünnepei) alkalmából ma is rendeznek igazi bikaviadalokat. Akik elég bátornak érzik magukat hozzá, kipróbálhatják a híres, „szamár taxi"-t is. Érdemes autót bélelni és ellátogatni Banelmadenába, Toremolinosba, Marbellába és Rondába.

 

Torremolinos

Costa del Sol legrégebbi és leghíresebb nyaralóparadicsománál kezdődik az igazi tengerparti élet. 6 kilométer hosszú tengerpartján toronyszállók és apartmantömbök magasodnak, és se szeri, se száma a biliárdkluboknak, görkorcsolyás diszkóknak, bisztróknak és kiskocsmáknak. A közelben található a hullámmedencéiről és vízicsúszdáiról híres Aquapark és Európa legnagyobb krokodilparkja. Vidám, nyüzsgő mediterrán hangulata miatt vált a fiatalok kedvenc üdülőhelyévé.

 

Fuengirola

Már az 1960-as években kedvelt üdülőhely volt, mára telis-tele van magas színvonalú szállodákkal. Az üdülőhely legnagyobb vonzereje a sok vízi és egyéb sportlehetőség, valamint a hosszú, homokos tengerparti strand. Hangulatos kikötője naponta fogadja a friss tengeri árut és heti egy alkalommal színes piac várja a látogatókat. Az esti szórakozásról bárok és éttermek sokasága gondoskodik.