Menü
MenüMALLORCA

 

A Baleári-szigetcsoport legnagyobb és legnépszerűbb szigete Mallorca, amelynek 300 kilométeres partszakasza csodálatos zöld környezetben várja az idetérő vendégeket. A sziget fővárosa a festői szépségű Palma de Mallorca pezsgő életű nagyváros, lükető éjszakai élettel, hangulatos óvárosával Spanyolország egyik legkedveltebb turistaközpontja. A sziget szédítő magasságú szikláival, hatalmas hegyeivel, citrom és narancsfa ligeteivel, finom homokos strandjaival, kristálytiszta tengerrel és életvidámságot sugalló üdülőhelyeivel már az első alkalommal elcsábítja az ide utazókat olyannyira, hogy ez a szerelem évről évre visszacsalogatja az egyszer már itt nyaralókat.


 

Palma-öböl (El Arenal - Playa Palma)

A félkörben ívelt Palma-öböl mentén, a sziget fővárosával szemközt (attól mindössze 8-10 km-re) kiépült, egymással szinte összeépült üdülővárosok. El Arenal és Playa Palma nyüzsgő, eleven élete, a 7 km hosszú finom homokos, széles strand, a szolgáltatások és szórakozási lehetőségek bősége joggal vonzza a nyaralók sokaságát. A kiváló helyi közlekedéssel gyorsan elérhető Palma de Mallorca és az Aquacity csúszdapark.

 

PALMA NOVA kb. 13 kilométerre fekszik a sziget fővárosától. A sétálóutcákon esténként kellemes sétákat tehetünk, illetve meglátogathatjuk a számos üzlet, bár, étterem valamelyikét, ugyanis Palma Nova - El Arenal-hoz hasonlóan - leginkább a pezsgő éjszakai életet kedvelők központja. A vízividámparkban mindenki kellemesen szórakozhat. A város keleti részén pínea-fenyőkkel övezett öblöket találunk, illetve pálmákkal körülvett finomhomokos strandokat.

 

Keleti part

A "Calas", azaz a jellegzetes kelet-mallorcai mészkőszirt tengeröblök elbűvölő vidékén mélyen benyúló, fenyőligetekkel szegélyezett, homokos tengerpartok idilli fürdésre, kikapcsolódásra csábítanak:


Porto Colom - Porto Cristo a régi halászfalvak arculatát megőrző, bájos partmenti városkák.


Cala Millor a keleti part legnagyobb üdülőhelye, melyet két hangulatos sétálóutca szel át üzletek és szórakozóhelyek sokaságával.

 

Alcudia, a kis kikötőváros az elmúlt években a Mallorcára utazók kedvenc úti céljává vált. Itt minden adott, hogy nyaralásunk kellemesen teljen. Puerto de Alcudia vadonatúj kikötői sétányán az utcai kávézók mindenkit elcsábítanak egy italra, és közben csodálatos kilátásban lehet részünk az egész öbölre. A hosszú, finomhomokos strandon napágyakat és napernyőket is bérelhetünk. Ez a partszakasz kifejezetten ajánlott a gyermekes családoknak, hiszen itt a tengerpart széles és sekély.

A sport területén is változatos a kínálat: vitorlázás, szörf, röplabda vagy vízibicikli. A repülőtértől a busztranszfer kb. 1,5 óráig tart.

 

Cala Mondrago üdülőhely két csodálatos öblével a sziget keleti részén fekszik. Itt elég kevés szálloda található, ezért teljes nyugalomban pihenhetünk a természetvédelmi terület közepén. Bevásárlási és szórakozási lehetőségeket a szomszédos falvakban - Porto Petro, Cala D'Or, Cala Figuera - találunk. A repülőtérről a busztranszfer Cala Mondragóig kb. 1,5 óra.


PAGUERA kedvelt, csendes üdülőhely, Mallorca délnyugati részén, Santa Ponsa szomszédságában. Palma de Mallorcától huszonöt kilométerre fekszik. Hangulatos éttermeiben, szórakozóhelyein igényes kikapcsolódási lehetőségre talál minden korosztály.