Menü
Menü


THAIFÖLD

 

Délkelet-Ázsia legelérhetőbb és azonnal vonzalmat keltő országa: a természeti szépségek bámulatba ejtők, az építészet mesés, a kultúra sokszínű és izgalmas, a konyha felejthetetlen. Thaiföld Délkelet-Ázsia gyöngyszeme, a köztudatban a "mosolyok országa" néven is ismert. Az egykor Sziámnak nevezett királyság jelenleg a Távol-Kelet harmadik legnagyobb országa, gazdag kultúrája és az ott élők kedvessége elbűvöli az idelátogatókat. Elég megismerni az országot ahhoz, hogy könnyen belássuk, miért lett az egyik leglátogatottabb turistacélpont; aranyozott templomok, ősi romvárosok, rejtelmes Buddha-szobrok, hegyek és őserdők, végeláthatatlan rizsföldek, forró napsütés a hosszan elhúzódó mesés tengerparton. Európai szemmel nem egyszerű azt a rengeteg szépséget befogadni, amit ez a trópusi paradicsom a lótuszvirágok és orchideák színkavalkádjával, mesés élővilággal, egzotikus ételekkel nyújt.

Ahhoz, hogy Thaiföldről átfogó képet kapjunk, látni kell az ország változatos arcát, érezni Bangkok lüktető, nyüzsgő metropoliszát, a hegyes északot, bebarangolni a varázslatos szigetvilágot és betekintést kapni a keleti filozófia, a buddhizmus világába. A buddhista filozófia alapja, hogy mindig őrizzük meg mosolyunkat, ezért lett Thaiföld a mosoly országa.

A helyiek kedves, türelmes emberek, utánozhatatlan vendégszeretetükről híresek. Thaiföld az ajándéktárgyak dzsungele, a megrögzött vásárlóknak igazi kísértés. A turisták nem tudnak ellenállni a rengeteg gazdag portékának, amit a helyiek kínálnak: thai selymek, pamutok, arany-, ezüst- és bronzáruk, porcelánok, drágakövek, ékszerek és kézimunkák tömkelege csábítja költekezésre az idelátogatókat.

Thaiföld legnagyobb meglepetései közé tartozik a különleges gasztronómia: helyi zöldségfélék, bambuszrügy, darált mogyoró, halolaj képezi az ételek alapvető hozzávalóit, amelyet egzotikus fűszerekkel (chili, curry) és ízesítőkkel "bolondítanak meg". Nem számít, hogy a legolcsóbb társasutazás résztvevőjeként vagy ötcsillagos luxushotel vendégeként érkezünk, néhány nap után ízlelőbimbóink esdekelni fogják a pat thait (a vékony, sült rizstésztát), érzékeink ujjongva fogadják Bangkok neonfényeit, és a járművek elől való művészies szökdécselés a vérünkbe ivódik.

 

BANGKOK

Krung Thep - "Az angyalok városa" - Bangkok thai neve, ami természetesen nem véletlen. A metropoliszban színes piacok, impozáns szállodák, élénk éjszakai élet várja a turistákat. Az utakon mindenütt templomok, virágokkal díszített Buddha-szobrok teremtenek varázslatos légkört. Próbálják ki a thai konyha specialitásait, vagy pedig csodálják meg a tipikus thai táncelőadásokat. A város tele van ellentétekkel, amelyeknek felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt fog nyújtani.

 

PATTAYA

Azok számára tökéletes választás, akik aktívan szeretnék eltölteni nyaralásukat. Számtalan étterem thai specialitásokkal, bárok, éjszakai klubok, diszkók gondoskodnak a turisták szórakoztatásáról. A homokos tengerparton különböző vízisportolási lehetőségek is rendelkezésre állnak.

 

PHUKET / PHI –PHI / KHAO LAK

Phuket, Thaiföld legismertebb szigete, az Andamán tengerben található, a thai félsziget dél-nyugati oldalán.

Fehér homokos partokkal, híresen jó gasztronómiai kínálattal, barátságos helyi lakosokkal, kellemes trópusi klímájával vonzza a turistákat.

Legismertebb partszakaszai: Patong, Karon és Kata. Patong Beach az éjszakai életéről, a piacokról, éttermekről, és a hajnalig tartó szórakozásról ismert, míg a másik két partszakasz inkább a csendesebb környezetre vágyóknak ajánlott.

A tengerparti pihenés és nyaralás mellett számos programlehetőség is van a szigeten és környékén: kirándulás a Phang Nga öbölben, James Bond szikla, túrázás egy egzotikus nemzeti parkban, vízesésben fürdőzés, hajókázás, elefántogolás, quadozás, thai főzőiskola, masszázs és wellnessprogramok várják a mozgalmasabb kikapcsolódásra vágyókat.

 

KOH SAMUI

Thaiföld harmadik legnagyobb szigete, a thai félsziget észak-keleti oldalán helyezkedik el.

Fehér homokos tengerpartjával, hegyekkel tarkított felszínével, kókuszpálmás ligeteivel, finom ételeivel és kedves lakóival méltán népszerű nyaralóhely.

Tengerpartjai közül tudunk választani csendes, családias partszakaszt, gyönyörű fehér homokkal és kókuszpálmákkal (Bo Phut) vagy nyüzsgő, éjszakai életéről ismert, éttermekkel és boltokkal ellátott szórakoztató paradicsomot is (Chaweng).